Redactie
Redactie Love & Seks 10 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Wil een lange relatie maar niet lukken? Dan ben je té knap, blijkt uit onderzoek

Soms kom je een man tegen en dan denk je: dit is ‘m. Dit is de man waarmee je jezelf ziet in de toekomst. Waarmee je huisje, boompje, beestje wil en dat tot de dood jullie scheidt. Maar dan gebeurt er weer iets en gaat het toch mis. Wil het maar niet lukken in de liefde? Dan ben je gewoon te knap.

Te knap

Het mag dan misschien een schrale troost zijn, maar de reden dat jouw relaties vaak kort duren, is dat je te knap bent. Aantrekkelijke mensen hebben namelijk kortere relaties en scheiden sneller, blijkt uit onderzoek van Harvard psychologen.

Knappe mensen hebben kortere rela’s

Uit verschillende experimenten – met zowel beroemdheden als ‘gewone stervelingen’ – bleek dat mensen die door anderen knap worden gevonden, kortere relaties hadden. Ook als je jezelf knap vindt, heb je minder succes op een lange relatie. Lekker dan.

Misschien maak jij het manvolk een beetje onzeker met je schoonheid. Maar op een dag komt er een man of vrouw die zelf ook onwijs aantrekkelijk is en die niet verlegen wordt van jouw knappe verschijning. Knappe mensen voelen zich namelijk ook sneller tot elkaar aangetrokken, blijkt uit het onderzoek.

Lees ook: Hotshot! 5 tekenen dat je knapper bent dan je zelf misschien beseft

Reageer op artikel:
Wil een lange relatie maar niet lukken? Dan ben je té knap, blijkt uit onderzoek
Sluiten