Renée
Renée | LinkedIn Life 18 oktober 2018

Waarom mensen die te laat komen later het meest succesvol zijn

Je drukt nog één keer op snooze, wil toch nog even wat oogschaduw aanbrengen en ah joh, dat ontbijt kan er ook nog wel in. Ben je iemand die chronisch te laat komt? Maak je geen zorgen. Later komt het helemaal goed, want je wordt hartstikke succesvol.

Waarom mensen die te laat komen succesvol worden

Uit onderzoek zou zijn gebleken dat mensen te laat komen succesvoller, minder gestresst en gezonder zijn. En daar hebben wij natuurlijk wel een paar logische verklaringen voor:

1. Je bent creatief

Waar normale mensen 24 uur in een dag hebben, denk jij dat je er sowieso 30 hebt. Je gaat enorm creatief met tijd om en dat komt bij de meeste banen goed van pas. Iedere werkgever zoekt iemand die creatief kan denken. Jij beheerst die skill als geen ander.

2. Je kunt meer doen op een dag

Het is voor jou een sport om te laat weg te gaan en wel op tijd te komen. En als je dan te laat op je werk komt zorg je er wel voor dat je alles voor die dag af krijgt. Je weet als de beste hoe je die achturige werkdag zo inricht dat je je werk in zeven uur gedaan krijgt.

Niet alleen op je werk lukt het je om meer gedaan te krijgen, ook vlak voor je naar een afspraak gaat. Iedereen vraagt je hoe je er altijd zo verzorgd uitziet. Dat doe je natuurlijk door daar de tijd voor te nemen.

3. Je maakt je minder snel druk

Je bent de persoon die optimistisch is ingesteld. Je maakt je niet snel druk om te laat komen, waardoor je minder stress hebt. Mensen die altijd maar op tijd willen komen kijken iedere seconde op hun telefoon of er al een minuut verstreken is en of ze de bus/tram/trein/ufo wel halen. Met andere woorden: ze hebben veel meer stress. En we weten allemaal dat stress slecht is voor je gezondheid…

Bovendien is dit een eigenschap waar je later in het bedrijfsleven ook iets aan hebt. Waar andere mensen in paniek raken als het moeilijk wordt, blijf jij een koele kikker.

4. Je bent sociaal

Je kunt makkelijk tegen jezelf zeggen dat je echt maar 1,5 uur op die borrel met je collega’s blijft. Maar we weten allemaal dat je veel langer blijft en daarom te laat op je volgende afspraak komt. Is dat erg? Helemaal niet. Je investeert tijd in je collega’s en daar heb je op je werk alleen maar meer profijt van.

Daarnaast vinden mensen het hartstikke gezellig om met een sociaal persoon om te gaan. Ze zeggen weleens dat brutale mensen de halve wereld hebben, maar dan hebben ze de gezellige jij nog niet ontmoet. Ha.

Ha! Dit is het enorme pluspunt dat alleen mensen hebben die altijd te laat komen

Reageer op artikel:
Waarom mensen die te laat komen later het meest succesvol zijn
Sluiten