Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 3 mrt 2016

Té schattig! Dit hondje heeft een beugel zodat hij weer goed kan eten

Maak kennis met Wesley, een golden retriever puppy uit Michigan in de Verenigde Staten. Nu zijn golden retriever puppy's al on-ge-loof-lijk schattig, maar Wesley slaat alles. Hij had namelijk tandproblemen en heeft daarom van zijn baasje een beugel gekregen.

Nadat Wesley een tandje was verloren, kon hij zijn bek niet meer goed dicht krijgen. Het bleek dat zijn tanden de verkeerde kant op groeiden. Hierdoor kon hij niet meer goed eten. Het gevolg was dat het arme hondje afviel en niet meer met zijn speeltjes speelde.

‘We moesten iets doen voor hem, zodat hij geen pijn meer zou hebben en een happy puppy life kon leiden,’ zegt zijn baasje Molly Moore tegen BuzzFeed News.

Wesley kreeg een beugel

Dankzij Molly’s vader, die dierenarts is en een expert in hondentandheelkunde, kreeg Wesley een beugel, zodat zijn tandjes weer prettig in zijn bek passen. Volgens vader Jim krijgen honden bijna nooit een beugel. Zelf voert hij de behandeling hooguit vier keer per jaar uit.

Gelukkig voor Wesley hoeft hij de beugel maar een paar weken te dragen. Daarna kan hij weer kwispelend rondrennen en lekker brokjes eten zonder pijn.

LEES OOK: Echt waar: Volgens dit onderzoek ben je in de winter op je allerslimst

Reageer op artikel:
Té schattig! Dit hondje heeft een beugel zodat hij weer goed kan eten
Sluiten