Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 11 mrt 2018

Te veel gedronken dit weekend? Vooral slimme mensen drinken veel alcohol blijkt uit onderzoek

Misschien voelde je je dit weekend behoorlijk dom. Omdat je wéér te diep in het glaasje had gekeken, met hoofdpijn, misselijkheid en algehele malaise tot gevolg. Maar toch betekent dat niet dat je niet al te snugger bent. Want juist slimme mensen drinken graag een glaasje (extra), blijkt uit onderzoek.

Je ouders hebben je misschien wel eens gewaarschuwd als je naar een feestje ging en flink wat alcohol dronk. Dat het slecht voor je was. En dat bij ieder glas dat je drinkt er hersencellen afsterven. Mochten ze dat laatste nog een keer opperen, wijs ze dan op het volgende: jij hebt meer dan genoeg hersencellen. Want juist omdat je slim bent, houd je van alcohol.

Het blijkt allemaal uit onderzoek, gepubliceerd in het British Medical Journal Open. Wetenschappers onderzochten 6000 proefpersonen in Engeland. En wat bleek: de mensen die op hun elfde al hoog scoorden op toetsen, dronken later in hun leven meer alcohol dan de mensen die niet al te hoge scores hadden.

Opvallend: de slimme proefpersonen bleven twee keer zo vaak alcoholdrinken naar mate ze ouder worden. Wel hadden ze minder de neiging om zich klem te zuipen op een avond, terwijl de minder slimme proefpersonen dit wel bleven doen.

Cheers to this

Dit leert ons twee dingen. Ten eerste, natuurlijk dat je intelligent bent als je van een wijntje houdt. En ten tweede, dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je de rest van je leven iedere week een kater hebt. Want als je ouder wordt geniet je nog steeds van een drankje, maar kun je kennelijk beter maat houden.

En nu: geniet en drink met je maten.

Foto: Cindy Kimbery

Misschien vind je dit ook interessant: Dt-fout gemaakt? Dat betekent niet dat je niet kan spellen, maar wel dat je te druk bent

Reageer op artikel:
Te veel gedronken dit weekend? Vooral slimme mensen drinken veel alcohol blijkt uit onderzoek
Sluiten