Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 jun 2017

9 tekenen dat je steeds meer gaat houden van je broer of zus als je ouder wordt

Kon jij je broer of zus vroeger ook niet uitstaan en heb je regelmatig uitgesproken naar je ouders dat je liever enig kind zou zijn en dat het de grootste fout ever was om nóg een kind te nemen? Of kon je het juist wel goed vinden met jouw broer of zus? Either way hebben we goed nieuws: hoe ouder je wordt, hoe meer je van jouw broer of zus gaat houden. Dit zijn de tekenen:

1. Vroeger speelde jullie old school spelletjes, nu spelen jullie spelletjes op whatsapp

Waar jullie vroeger elkaar nog wel de hersenen konden inslaan als de andere vals speelde of won, zijn jullie nu actief bezig met elkaar virtueel pesten. Ditmaal met liefde. Het is jullie doel om elkaar keihard te laten lachen door de lelijkste selfie en grappige memes. Oh en ook populair: emoticons gebruiken om een spreekwoord uit te beelden. Ja, jullie kunnen elkaar uren vermaken.

2. Vroeger vertrouwde je ze voor geen cent, nu vertel je ze alles

Vroeger probeerde je constant bij jouw ouders een wit voetje te halen door alle foutjes van jouw broer of zus door te spelen. Zo probeerde je ze ervan te overtuigen dat jij het ‘betere kind’ was. Maar nu je ouder bent zijn jullie mega close en vertel je hen juist alles, in plaats van jouw ouders.

3. Vroeger waren jullie altijd aan het strijden, nu zijn jullie elkaars supporters

Alles was altijd een strijd tussen jullie, maar die bijl hebben jullie begraven. In plaats van tegen elkaar, zijn jullie nu met elkaar en jullie zijn elkaars trouwste support.

4. Vroeger waren jullie jaloers op elkaar, nu zijn jullie trots op elkaar

Waar jullie vroeger jaloers waren op elkanders kwaliteiten, ben je daar nu trots op. Jij heb andere kwaliteiten die jouw broer of zus op zich weer waarderen.

5. Vroeger trokken jullie aan elkaars haar, tegenwoordig trekken jullie aan elkaars kracht

Jullie weten dat jullie elkaar kunnen gebruiken, op de goede manier. En daarom in plaats van aan elkaars haren te trekken, trekken jullie nu aan elkaars bronnen. En dat is nog verdomd handig zeg.

6. Vroeger vond je jouw broer of zus totaal verschillend, nu zie je jezelf erin terug

Jullie waren vroeger water en vuur; totale tegenpolen. Maar je moet nu eigenlijk wel bekennen dat jullie meer op elkaar lijken dat je had verwacht. Dat is om trots op te zijn.

7. Vroeger was je bezitterig, nu delen jullie

Absoluut niet, in geen enkel universum en onder geen bedwing leende jij jouw spullen uit aan je broer of zus. En andersom ook niet. Jullie hadden altijd dezelfde spullen, maar in een andere kleur en ja: die was gewoon van jou en daar bleef je af. Gelukkig hebben jullie nu het sharing is caring principe uitgevonden. Wat van jou is van hem of haar en andersom.

8. Vroeger accepteerde je maar gewoon dat een broer of zus had, tegenwoordig zou je ze voor geen goud inwisselen

‘Had ik maar een oudere zus’ kwam wel eens uit jouw mond, of wellicht andersom. Maar tegenwoordig zou je ze absoluut niet kwijt willen. Hij of zij is uniek en je kan niet zonder ze.

9. Vroeger wilde je jouw eigen leven leiden, nu vind je het prachtig om bij elkaar te zetten

Nee, je wilde niet het zusje van zijn. Jij was jij en daar had je jouw broer of zus niet voor nodig. Maar tegenwoordig is alles anders, want het liefste ga jij lekker op stap met jouw broer of zus. Quality time.

Kortom: hoe ouder je wordt, hoe meer jullie van elkaar gaan houden en liefhebben. Omhels elkaar, want jullie zullen voor altijd samen blijven. Eind goed, al goed.

Dit wil je misschien ook lezen: 16 redenen waarom het geweldig is om een oudere zus te hebben

Reageer op artikel:
9 tekenen dat je steeds meer gaat houden van je broer of zus als je ouder wordt
Sluiten