Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

4 tekenen dat jouw bestie liefdesgevoelens voor je heeft

Herken jij het gevoel dat jij niet te breken bent met je beste vriend of vriendin? In velen opzichten kennen ze je beter dan wie dan ook. Je voelt je waarschijnlijk ook totaal op je gemak en zij andersom bij jou. Ook wanneer jij je even shitty voelt of onwijs chagrijnig bent, staat jouw bestie altijd voor je klaar.

Maar door al deze bijkomstigheden en diepe verbinding is het soms een beetje verwarrend wat voor relatie jullie nou precies hebben.

Heeft jouw bestie liefdesgevoelens voor je?

Toch fijn om de tekenen te herkennen dat je bestie gevoelens voor je heet. Dit kan jullie relatie alleen maar verder helpen. Enerzijds weet je dan of je hem of haar helaas moet teleurstellen en anderzijds kun je misschien zijn of haar liefdesgevoelens wel beantwoorden. Dus ga ervoor en kijk of jij je vriendschap een nieuwe richting in kan blazen. Deze vier tekenen duiden er op dat jouw bestie liefdesgevoelens voor je heeft.

1. Ze zijn altijd beschikbaar

Wanneer je gek op iemand bent, is het logisch dat je altijd in diegene zijn of haar buurt wil zijn. Dus wanneer jij merkt wanneer het schema van je bestie totaal op jouw schema wordt aangepast, weet jij hoe laat het is ;).

2. Ze vertonen tekenen van jaloezie

Het is vrij standaard om met je bestie te praten over die ene leuke jongen of meid waar je zo verliefd op bent. Maar als ze er ongemakkelijk op reageren, is dat een teken dat ze misschien wel diepere gevoelens voor je hebben. Het kan ook zo zijn dat ze je crush totaal negeren of subtiel je relatie proberen te saboteren. Yes girls, het kan maar beter gezegd zijn.

3. Ze geven je heel veel complimentjes

Het is zeker niet gek als jij en je beste elkaar soms een complimentje geven. Dat is alleen maar leuk om te doen bij je vrienden, toch? Maar soms kunnen complimentjes uit de hand lopen. Het is heel logisch dat je elkaar complimenteert met het behalen van je studie, of dat je er goed uit ziet of met wat ze van je waarderen. Maar als ze iedere keer wanneer je samen bent je bedolven met complimentjes, is dat zeker een teken dat ze geïnteresseerd in je zijn.

4. Ze willen graag in de buurt zijn van de mensen bij wie jij graag in de buurt bent

Als je bestie onlangs de moeite heeft genomen om dichter bij je vrienden en familie te komen, is dat een typisch gevalletje ‘goedkeuring proberen te winnen’. Dit is een heel duidelijk teken dat iemand romantische gevoelens heeft. Denk bijvoorbeeld eens na, heb je je bestie ooit meegenomen naar je familie? Deed hij of zij toen overdreven leuk om indruk te maken? Zo ja, dan weet je nu wat je bestie eigenlijk écht voor je voelt.

Lees ook: 6 tekenen dat je écht hoteldebotel tot over je oren verliefd bent

Reageer op artikel:
4 tekenen dat jouw bestie liefdesgevoelens voor je heeft
Sluiten