Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 12 mei 2017

6 tekenen dat je juist méér moet eten om af te vallen

Je probeert zo min mogelijk voedsel te consumeren met het oog op een strak en healthy lichaam. Maar soms ligt het hier niet aan en heb jij juist méér voedsel nodig om af te vallen. Dit advies wil natuurlijk iedereen horen, maar wanneer kom je ervoor in aanmerking? Hier zijn de 6 tekenen dat jij juist meer moet eten om af te vallen.

1. Jij denkt alleen maar aan eten

Kan jij niet eens een normaal gesprek voeren zonder aan eten te denken en sta jij zowat te kwijlen vanwege het shirt van jouw gesprekspartner waar een hamburger op staat? Dan heb jij een probleem, waar gelukkig gemakkelijk iets aan te doen is. Zorg dat je altijd een gezond tussendoortje bij je hebt, zodat jij niet altijd aan eten hoeft te denken. Als jij te gefocust bent op eten dat je niet gaat eten, dan zorgt dit ervoor dat je verder alles maar half doet en daarmee minder energie en voldoening uit jouw dag haalt. Kortom, niet bevorderlijk.

2. Je wordt niet meer ongesteld

Hoewel het misschien iets fijns lijkt, omdat je zo tenminste niet elke maand hoeft te dealen met een baarmoeder die je haat, is het absoluut niet gezond. Je eet te weinig, waardoor jouw lichaam zijn werk niet kan doen en niet ongesteld wordt. Doet jouw lichaam zijn werk niet? Dan heeft dit natuurlijk ook effect op de rest.

3. Je hebt altijd hoofdpijn

Jouw brein heeft glucose nodig, dat het uit jouw bloed haalt. Glucose krijg jij binnen door koolhydraten die jij eet. Als jij minder, of helemaal geen, koolhydraten, meer besluit te eten, zal je brein niet genoeg energie binnen krijgen. Hierdoor kan je enorme hoofdpijn krijgen, word je duizelig of begin je te trillen. Jouw bloedsuikerspiegel is te laag en jouw lichaam en brein heeft voedsel nodig.

4. Het lukt je niet om van de laatste kilo’s af te komen

Nu lijkt het voor de hand liggend om minder calorieën te gaan eten om kilo’s kwijt te raken, maar je zal merken dat de laatste kilo’s het zwaarst zijn. Nóg minder eten is hiervoor geen oplossing, meer eten juist wel. Minder eten werkt alleen bij de begin kilo’s, maar op ten duur zal jouw lichaam door zijn reserves heen zijn en dan kan het geen energie meer opbrengen om de rest van de vetten te verbranden. Zo zal je jouw calorieën langer vasthouden dan je hoopt.

5. Je bent snel geïrriteerd

Als je te weinig eet en te weinig voedingstoffen binnenkrijgt, of juist veel te lang wacht met eten, zal je hangry worden. Als jij dit gedrag vol blijft houden, zal je merken dat jouw algemene humeur verandert. Heads up: je probeert jouw figuur te veranderen, niet jouw mood. Probeer daarom een goede balans te vinden. Ben jij snel geïrriteerd? Misschien eet je dan wel te weinig.

6. Je geniet niet meer van lekker eten

Houd je aan deze 7 geboden en je hebt gegarandeerd een gezonde levensstijl
Reageer op artikel:
6 tekenen dat je juist méér moet eten om af te vallen
Sluiten