Hoe herken je de tekenen dat je vastzit in je relatie?

De date-wereld is soms al lastig genoeg, en nu je misschien eindelijk beet hebt, is het moeilijk om toe te geven of het nou wél of niet een gezonde relatie is. Heb jij het idee dat elke dag hetzelfde is in je relatie én haal je er niet genoeg energie meer uit, of zit je na een korte tijd al in een sleur? Dan kan het wel eens zo zijn dat jij vastzit in je relatie.

Heb jij het idee dat jij eigenlijk helemaal niet gelukkig wordt van jullie relatie? Lees dan snel verder of jij de vijf tekenen van vastzitten in een relatie herkent.

Vastzitten in een relatie

Wat houdt vastzitten in een relatie eigenlijk in? Wij kunnen het je haarfijn uitleggen. Hopelijk wordt hierdoor het één en ander duidelijk voor je.

Wellicht herken je het wel. Je hebt urenlange gesprekken over elkaars familie- en vrienden maar het zien daarvan, hó maar. Steeds wanneer jij een beetje dichterbij probeert te komen, lijkt het wel alsof het wordt afgehouden. Probeer hiermee op te passen en op tijd de tekenen te herkennen dat jij misschien wel vast zit in je relatie. Zie hieronder de vijf tekenen.

1. Je geeft veel meer in de relatie dan je partner

In een relatie staat geven en nemen centraal. Het is heel belangrijk dat de balans tussen geven en nemen gelijk is aan elkaar. Het is dus normaal om allebei evenveel tijd en energie in jullie relatie te stoppen. En nee, dat betekent niet dat je liefje je moet overladen met cadeaus, maar wél dat hij of zij genoeg energie stopt in de belangrijke dingen.  Staat je lover voor je klaar wanneer jij hem of haar echt nodig hebt?

2. Je hebt zijn vrienden en familie nog nooit ontmoet

Wil jouw lover ook altijd gescheiden afspraken maken? Dus óf met zijn vrienden of familie óf met jou. Pas jij er niet bij wanneer hij of zij met anderen is? Denk dan nog eens goed na of dit wel is wat je wil. Het is namelijk juist fijn om elkaars vrienden en familie te ontmoeten. Zo leer je elkaar alleen maar beter kennen en kom je dichter tot elkaar.

3. Hun verleden is een groot geheim voor jou

Wil jij graag weten hoe hij of zij vroeger was en hoe bijvoorbeeld de date-geschiedenis eruitziet? Begrijpelijk. Maar wanneer je vastzit in je relatie, zal je hier geen antwoord op krijgen. Ze leggen expres hun date-verleden niet bloot, omdat ze dan weten dat jij alle puzzelstukjes zelf kunt gaan leggen. Dan is het kwestie van tijd voordat jij bij hem of haar weggaat, en dat weten zij ook ;).

4. Geen fysiek contact buiten de deur

Ze behandelen je meer als een vriend. In het openbaar houden ze je hand niet vast, geven ze je geen dikke knuffel en kussen ze je zelfs niet op de wang als er mensen in de buurt zijn. In plaats daarvan doen ze heel stoer en kijken ze veel om zich heen, in plaats van jou de aandacht te geven die jij verdient.

5. Je bestaat niet op hun social media

Zelf zitten ze dag en nacht op hun telefoon alle social media-kanalen af te scrollen maar jou daarin betrekken is blijkbaar not done. Ze hebben nog nooit een foto of story van jou of jullie samen geplaatst en het liefst willen ze dat je sowieso uit de buurt blijft van hun telefoon..

Lees ook: Dit zijn de 10 tekenen dat je je partner voor het leven hebt gevonden en jullie relatie perfect is

Reageer op artikel:
Hoe herken je de tekenen dat je vastzit in je relatie?
Sluiten