Waarom je telefoon zo ontzettend slecht is voor je huid

Wist je dat je je huid iedere keer in gevaar brengt als je belt of WhatsAppt op je telefoon? Acné, pigmentvlekken en rimpels zijn slechts een paar van de negatieve effecten die je telefoon op je huid kan hebben. Hoe je dit voorkomt? Lees het hier:

Rimpels

Probleem: Als je lange tijd achter elkaar naar beneden kijkt om te typen op je telefoon, kun je rimpels krijgen onder je kin en rond je nek. Ook als je je ogen veel samenknijpt om WhatsApp’jes goed te lezen, kun je last krijgen van kraaienpootjes rond je ogen.

Oplossing: De nek en decolleté zijn de gebieden waar het ouder worden als eerste zichtbaar wordt. Zorg er daarom voor dat je al je anti-aging producten ook op die plekken aanbrengt.

Huidallergie

Probleem: Wanneer je last van huiduitslag hebt, kan dit te maken hebben met je telefoon. De nikkel en chroom in de behuizing van je telefoon kunnen huidirritatie veroorzaken.

Oplossing: Niet elke telefoon heeft nikkel en chroom in hun behuizing zitten en niet iedereen is er gevoelig voor. Mocht jij dat wel zijn, kun je het beste een hoesje om je telefoon doen en het scherm van een screen protector voorzien.

Acné

Probleem: Wist je dat je telefoon meer bacteriën met zich meedraagt dan de toiletbril? Denk maar aan de make-up en transpiratie die op je scherm terechtkomt na een lang telefoongesprek. Die viezigheid kan ophopen en onzuiverheden geven op je huid.

Oplossing: Er zijn talloze manieren om je telefoon schoon te maken. De meest effectieve manier is om je scherm met reiniger schoon te maken die 40% alcohol bevat. Zorg er wel voor dat je er één gebruikt op waterbasis, zodat het je scherm niet beschadigt.

Donkere kringen onder je ogen

Probleem: De blauwe gloed die van je telefoonscherm afkomt, kan je slaapritme door de war gooien. Hierdoor kom je ’s nachts moeilijker in slaap. Ook kunnen de kleine geluidjes die je niet wakker maken (zoals die van een WhatsAppje) je slaapritme verstoren waardoor je ’s ochtends minder uitgerust wakker wordt.

Oplossing: Om donkere kringen te voorkomen, kun je gebruik maken van een oogcrème met anti-aging bestanddelen. Leg je telefoon het liefst in een andere kamer wanneer je gaat slapen en investeer in een wekker.

Pigmentvlekken

Probleem: Heb je wel eens urenlang met je beste vriendin aan de telefoon gezeten totdat de hitte je wang zowat verbrandde? Die warmte kan serieuze schade aanrichten, want hierdoor kan je melanine productie in de war raken. Door deze verwarring kunnen pigmentvlekken en verkleuringen ontstaan op je huid.

Oplossing: Houd je telefoon niet té lang tegen je gezicht aan. Als je in een privéruimte bent kun je de luidsprekerfunctie gebruiken. Of voer een telefoongesprek met oortjes in wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit.

Reageer op artikel:
Waarom je telefoon zo ontzettend slecht is voor je huid
Sluiten