Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 6 apr 2017

Temptation Island aflevering 11: Dit was ALLES wat er gebeurde toen de koppels elkaar weer zagen

Oh boy, dé aflevering waarin de koppels werden herenigd werd gisteravond uitgezonden op de Belgische televisie. Het weerzien waar iedereen naar uitkeek was heftig en totaal niet mals. Wij keken de aflevering alvast en kunnen je précies vertellen wat er is gebeurd tijdens het laatste kampvuur.

Het is tien dagen na het begin van Temptation Island, een heftig avontuur voor alle koppels. Alle koppels ontwaken na hun dreamdate. Maar de grote vraag is welke koppels hand in hand het eiland af zijn gegaan en voor wie de relatie definitief zal stranden. Lize en Jeffie trappen deze aflevering af.

Lize & Jeffie

Lize ontwaakt heel rustig in de armen van Ken. “We hebben de liefde bedreven”, zegt Ken. “Het was heel mooi. Het uitzicht, het water, de geluiden, de plek”. Lize raakt niet uitgepraat over hoe verliefd ze is op Ken. Alleen de kusjes van Ken schijnen al hemel op aarde te zijn (mogen wij ook?).

Jeffie sliep naast Natasja, maar tegen alle verwachtingen in hebben ze alleen gezoend. Jeffie gaf eerlijk toe dat hij echt wel meer wilde maar hij wilde het toch niet doen uit respect voor Lize. How little did he know. De twee sliepen dan ook braaf lepeltje lepeltje.

“Ik zie meer op tegen het afscheid dan de confrontatie”

Voor ze naar het kampvuur gaat komt eerst het onvermijdelijke afscheid tussen Lize en Ken. Lize ziet meer op tegen het afscheid dan de confrontatie met Jeffie. Ze spreekt dan ook af om Ken heel snel weer te zien.

Voor Jeffie is er geen liefdesgeluk. Hij noemt Natasja een crush. Natasja leidde hem af en gaf hem een leuke tijd. Maar voor nu is Jeffie kwaad, heel kwaad. Hij kan Lize misschien over tien jaar vergeven, maar vergeten doet hij het nooit.

Dan begint het kampvuur. Annelien confronteert Lize eerst alleen met haar heftige reacties op de eerste beelden terwijl Jeffie niet eens vreemd was gegaan. “Woorden kunnen evenveel zeer doen als bepaalde daden”, zegt Lize. Dan wordt Jefferson erbij geroepen en komt het koppel voor het eerst weer bij elkaar. Ze gunnen elkaar geen blik waardig. Als Rick ze de vrije hand geeft om te praten met elkaar komt het gesprek zeer awkward tot stand.

“SERIEUS? Jij slaapt met een gast op TV? F*ck off”

Jeffie: “Heb je iets te zeggen?” Waarop Lize gelijk reageert dat Jeffie totaal geen respect heeft voor haar. Jeffie vraagt om uitleg, hij snapt totaal niet waar Lize het over heeft. Lize refereert naar de opmerking over dat er meer visjes in de zee zwommen dan alleen Lize. En ze verwijst naar de beelden van het droogn**ken tijdens het eerste kampvuur. Jefferson reageert verontwaardig.

Rick vraagt terecht of Lize té streng is geweest. Lize ontkent alles. Zij was degene die alle mannen wegduwde, zelfs als ze haar alleen een knuffel wilde geven en Jeffie liet zich gelijk bespringen. Het stel komt niet nader tot elkaar.

Dan biecht Jeffie nogmaals op dat ‘ie met Natasja heeft gekust, maar absoluut geen seks heeft gehad. Lize geeft zonder blikken of blozen toe dat zij wél seks heeft gehad met Ken. En dat is de druppel voor Jefferson: “SERIEUS? Jij slaapt met een gast op TV? F*ck off.”

Jeffie kan er absoluut niet bij dat Lize zo laag is gezonken op televisie en hij loopt woedend weg. Lize schuift het af op de onvolwassenheid van Jeffie. En de extra trap na volgt dan nog: “Ik heb nergens spijt van, het moment was daar”.

Dan komt Jefferson terug lopen en confronteert haar met datgene wat heel Nederland ook denkt, Lize heeft alles aangegrepen als excuus om met Ken er vandoor te kunnen gaan. Lize ontkent in alle toonaarden.
Jeffie: “Je hebt al die excuses bij elkaar gebracht om met hem te zijn. Ik ben dom Lize. Ik ben dom. Ik ben echt zo f*cked up.” Rick wenst het koppel al het geluk..

Lisa & Merijn

Merijn en Pommeline deelden opnieuw de lakens met elkaar. Maar, volgens Merijn hebben ze niks gedaan behalve tv kijken. Pommeline ziet enorm op tegen het afscheid en hoopt dat hij dingen beëindigd met Lisa zodat ze hem kan blijven zien.

Bij Lisa haar droomdate gingen dingen er minder romantisch aan toe. Giuseppe heeft op de grond geslapen want Lisa wilde niet met hem in één bed. Die afspraak lijkt bij het ontwaken niet verbroken te zijn. Giuseppe geeft echter wel toe aan de camera dat ze wel even bij hem is komen liggen en ze hebben geknuffeld maar verder is er ook volgens hem niets gebeurd.

“Ze weet zelf niet eens wat ze gedaan heeft, dat is het meest pijnlijk.”

Lisa heeft absoluut geen zin om Merijn weer te zien. Wat haar betreft mag hij lekker wegblijven. Ze is er nog steeds van overtuigd dat ze niets heeft gedaan (wat wij allemaal een beetje raar vinden). Ze is dan ook niet zenuwachtig voor het kampvuur.

Als het kampvuur begint zit Lisa eerst alleen met Annelien en Merijn met Rick. Merijn geeft direct toe aan Rick dat hij er niet in geslaagd is zijn trouw te bewijzen. Maar hij heeft op zijn beurt een Lisa gezien die hij niet kent. Heeft dit programma haar ontmaskerd? Merijn beaamt dit. “Zij was degene die alles checkte van mij, misschien zei dit wel meer over haar dan over mij”.

Ook Annelien confronteert Lisa met de zoen met Jolien. Lisa geeft verrassend genoeg direct toe. Daarna wordt Merijn erbij gehaald. Ook hier volgt er vrijwel geen begroeting. Geen zoen, geen aanraking, helemaal niets. Merijn begint met praten: “Ik dacht alleen maar aan jou, ik miste jou enorm. Maar toen..” Merijn noemt alles op wat Lisa heeft gedaan waar hij weet van heeft. De zoen met Giuseppe blijft zelfs nog buiten schot.

“Ja ik heb gefriemeld, maar ik geef het tenminste eerlijk toe”

Lisa blijft ontkennen en is heel kalm. Als Annelien vraagt waarom ze zo rustig is antwoordt Lisa dat ze teveel pijn heeft gehad. Ze heeft iets gezien wat nooit meer van haar netvlies af gaat. Merijn: “Ze weet zelf niet eens wat ze gedaan heeft, dat is het meest pijnlijk.”

Hij is teleurgesteld in haar. Merijn geeft toe dat ie wat gefriemeld heeft als de vraag wordt gesteld of hij verder is gegaan met Pommeline dan die ene zoen. Ik zeg tenminste niet “ik weet het niet meer, maar ik kom er eerlijk voor uit”. Het wordt pijnlijk duidelijk dat ook dit stel uit elkaar zal gaan.

Rosanna & Niels

De grote vraag, is er meer gebeurd tussen Parastoo en Niels? In de vorige aflevering zag je hoe de twee het wel erg gezellig hadden samen in de bioscoop. Maar de volgende ochtend verteld Parastoo dat ze al in slaap was gevallen voor Niels in bed kwam liggen na het poetsen van zijn tanden. Het lijkt alsof Parastoo spijt heeft van dat ze haar kans niet heeft gepakt. Een kans die volgens haar echt bestond.

Niels geeft toe aan de camera dat ‘ie zich niet aan de afspraken met Rosanna heeft gehouden door te knuffelen en te slapen met Parastoo. Met het paar vertraagde beelden geven de programmamakers ons het idee dat de twee verliefd zijn geworden. Het nummer “I cant help falling in love with you” is ook nog eens onder de beelden geplakt om het extra dramatisch te maken. Parastoo huilt bij Niels zijn vertrek.

“Ik wist niet wat me bezielde..”

Rosanna is met Alex in een luxueus resort maar wordt overmand met schuldgevoelens. Genoten met Alex heeft ze niet. Rosanna hoopt dat Niels haar kan vergeven. Het was een emotioneel avontuur en ze heeft ongelooflijk veel spijt. Als ze tegenover Annelien zit en zij vraagt waarom ze verder is gegaan met Alex geeft ze toe ‘dat ze niet weet wat haar bezielde’.

Niels lijkt het allemaal aan te voelen want voor de twee elkaar weer zien herhaalt hij een paar keer dat hij denkt dat de relatie over is. Toch hebben beiden nog hoop. Maar hij is over één ding heel duidelijk, als Rosanna seks heeft gehad is het wat hem betreft klaar.

Waar echter de andere koppels elkaar geen blik waardig gunden staat Niels op en wacht ‘ie op Rosanna. Ze geven elkaar een dikke knuffel. “Ik heb je f*cking erg gemist”, zegt Rosanna. Niels: “Het spijt me schat”. “Ik heb het ook verpest”, reageert Rosanna. Dan vraagt Niels wat ze heeft gedaan: “Toch geen seks gehad?” Rosanna geeft schoorvoetend toe. “Dat meen je niet”.

“Het is te laat, het kan niet meer, het is over”

Niels wordt direct afstandelijk en duwt Rosanna weg. Hij snapt het echt niet. Dit is het einde blijft ‘ie maar roepen. “F*cked up. F*cked up voelt het”. Niels is ervan overtuigd dat hij niet meer naar Rosanna terug kan. “Het is te laat. Het kan niet meer”.

Rosanna wil Niels echter wel. Niels blijft nee schudden. Als Rosanna nog probeert aan te geven dat hij ook fout heeft gezeten (met het slipje van Parastoo) wordt Niels nog bozer. Twee situaties die niet te vergelijken zijn. Hij trok een slipje naar beneden, zij ging naar bed met een ander. “Ik heb spijt dat ik niet verder ben gegaan met Parastoo”. Dan loopt weg. Hij schopt een fakkel om.

Dan zien we Niels en Rosanna in de taxi zitten. Rosanna wil een knuffel maar Niels blijft haar wegduwen. Hij lijkt helemaal niets meer met Rosanna te maken te willen hebben..

Jolien & Herbert

En dan komen Jolien en Herbert aan bod. Maak je borst maar nat..

Het begint rustig bij het ontwaken van Jolien en Karim. Ze lijken apart te hebben geslapen maar de opgenomen geluiden zeggen wat anders. Jolien zegt dat er niets is gebeurd maar kijkt schuldig, heel schuldig. Jolien wil Herbert niet kwijt. Ze hoopt dat hij haar knuffelt bij het weerzien en met haar naar huis wilt.

Saartje haat afscheid nemen. Ze is bang dat ze Herbert nooit meer zal zien of spreken. Herbert kan het niet zoveel schelen. Hij had het graag meegemaakt met Jolien.

Dan begint het kampvuur. In een onderonsje met Rick geeft Herbert toe dat ook hij een scheve schaats heeft gereden en dat hij er echt geen spijt van heeft. Wanneer Annelien op haar beurt Jolien herinnert aan haar gekus met de meisjes reageert Jolien oprecht verbaasd. “Ohja, daar had ik niet meer aan gedacht”.

“Het is finito. Ik wil niet meer met jou praten. Ik zie alleen maar leugens in die ogen van je.”

Voor je verder leest willen we even kwijt dat we Jolien al die tijd hebben aangehoord. Ze lijkt alles door te vingers te willen zien zolang Herbert maar bij haar blijft. Al eerder heeft dat gezorgd voor hele verbaasde blikken. En nu weer. Jolien zegt namelijk tegen Annelien: “Ik hoop ergens dat Herbert vreemd is gegaan want dan ben ik niet degene die fout zit”. Goed dat was kronkel één..

Dan komt Herbert erbij. Hij knuffelt Jolien absoluut niet. Zij pakt zijn hand maar hij gaat gelijk tekeer tegen Jolien en confronteert haar met het zoenen met Lize en Lisa. En dan volgt het volgende meest bizarre gesprek ooit die we voor jullie hebben uitgeschreven:

Herbert: “Door jou is alles verpest”
Jolien: “Door mij? Heb je gezien hoe je praat over Saartje? Ik heb f*cking niks misdaan. Heb je gen**kt met Saartje?”
Herbert: “Ja, ik ben een wraaknemer”
Jolien: “Maar ik heb alleen gekust, niet gen**kt”
Herbert: “Je weet toch dat het afgelopen is? ”
Jolien: “Maar jij hebt gen**kt Herbert, ik niet.”
Herbert: “Dat maakt niet uit. Het is klaar.”
Jolien: “Jij heebt mij eerst pijn gedaan”
Herbert: “Het is finito. Ik wil niet meer met jou praten. Ik zie alleen maar leugens in die ogen van je.”
Jolien: “Jij hebt mij bedrogen in het verleden en dan vergeef je mij niet? Herbert?”
Herbert: ” Ik vergeef niet. Je weet hoe ik ben. Ik heb gezegd doe geen dingen..”
Jolien: “Ik heb je zovaak vergeven”
Herbert: ” Dat is mijn persoonlijkheid. Ik kan daar niets aan doen.”

Als Rick vervolgens vraagt of Herbert zich keurig had gedragen als hij geen beelden van een zoenende Jolien had gezien reageert hij als volgt:
Herbert: “Ja”
Jolien: “Nee. F*ck you, ik heb alles gezien. Je vond Saartje wel heel leuk he? Je kon niet van haar afblijven”
Herbert: “Ik was echt braaf tot de 8e dag. Ik was depressief en wilde naar huis. Ik was trots op mezelf dat ik niks had gedaan. Maar nu is het bij mij afgelopen.”

Annelien onderbreekt de twee en zegt dat ze nog veel liefde en ook veel verdriet ziet bij Jolien.
Herbert: “Zes jaar weg. Voor mij is het verleden tijd.”
Jolien: “Herbert, hoevaak heb je mij bedrogen? Hoevaak?”
Herbert tegen Annelien: “Ze weet hoe ik ben. Ze is zes jaar bij mij. Ze kent m’n karakter en m’n persoonlijkheid.”
Jolien: “Jij mag alles en ik mag niets, hè schat? Zo is het”
Herbert: “Waarom heb je niet gen**kt dan?”
Jolien: “Omdat ik je graag zie. Zelfs als ik je zei n**ken pak ik je terug omdat ik je zo graag zie. Ik blijf je vergeven.”
Herbert: “Nu moet je me niet terugpakken. Ik wil je niet.”

Dan vraagt Rick aan Jolien of het verstandig is door te gaan met iemand die zo reageert.
Jolien: “Sowieso, ik wil hem voor altijd. Het spijt mij, echt niet normaal”
Herbert: “Ik kan je niet vergeven, sorry”
Jolien: “Ik heb je f*cking vaak vergeven. Moet ik alle meisjesnamen opnoemen Herbert?”

Dan loopt Herbert weg en Jolien blijft Herbert achterna lopen. Ze roept hem, wil hem vastpakken maar hij herhaalt nog een keer dat het echt klaar is. En hij geeft de ene kus van Jolien de schuld. Jolien huilt. En de schreeuw? Die is van Herbert.

Het lijkt erop dat geen van de stellen samen het eiland verlaat. Volgende week meer, want dan zijn de stellen gefilmd bij thuiskomst. To be continued.

Reageer op artikel:
Temptation Island aflevering 11: Dit was ALLES wat er gebeurde toen de koppels elkaar weer zagen
Sluiten