Renée
Renée | LinkedIn Life 16 mrt 2018

Geen grap: Dit moet je ervoor over hebben om mee te doen aan Temptation Island

Meedoen aan Temptation Island is méér dan twee weken: lang leve de lol in het zonnige Thailand (voor de verleiders) en de verleiding weerstaan (voor de koppels). Het Temptation Island contract is namelijk gelekt en wauw... je moet er echt wel iets voor over hebben.

Geloof ons, dat Temptation Island contract is niet niks. Natuurlijk is het belangrijk om het verloop van het programma zo geheim mogelijk te houden, maar dat betekent wel dat je een pittig contract ondertekent als je ‘ja’ zegt tegen je deelname.

Temptation Island contract

Denk je erover na om óók af te vliegen naar een zonnig oord om mee te doen aan het nieuwe seizoen? Dan is het wel zo handig om alvast te weten waarvoor je tekent. Zoals het feit dat je nieuwe social accounts moet aanmaken en gebruiken én dat je alle berichten daarop moet laten goedkeuren door RTL.

Spelregels

RTL laat aan Shownieuws weten: ‘Net als in de sport, hebben programma’s ook spelregels. Temptation Island is een grote reality-productie waarbij wij de spelregels vastleggen in een deelnemerscontract.’

Nog meer regels

Daar blijft het niet bij als het om het Temptation Island contract gaat. In het contract staat namelijk ook dat je tijdens de opnames alle vragen eerlijk moet beantwoorden, ongeacht je mentale staat. Oh ja, en niet geheel onbelangrijk: je mag geen SOA hebben. Dat is dan wél weer goed.

Tot slot staat er in het Temptation Island contract dat je tot twee jaar na de eerste uitzending geen vlogs mag maken en niet mag meewerken of verschijnen in een televisieprogramma. Tenzij je toestemming hebt van RTL. Bakken met geld verdienen is er dus niet (meer) bij…

Dit is de hele reactie van RTL: ‘Net als in de sport, hebben programma’s ook spelregels. ‘Temptation Island’ is een grote reality-productie waarbij wij de spelregels vastleggen in een deelnemerscontract. Enerzijds om het programma en de ontknoping te beschermen, anderzijds om de kandidaten te beschermen en heldere afspraken te maken waar zowel zij als de producent en RTL indien nodig op kunnen teruggevallen. Het contract van ‘Temptation Island’ ligt in dezelfde lijn als contracten van andere programma’s die met kandidaten werken. Veel belangrijker nog dan het contract is het onderling overleg. Voor de producent en de zender is dat te allen tijde leidend. Daarom zijn er verschillende contactpersonen en zit op ‘Temptation Island’ een speciale kandidatenbegeleider, die 24/7 beschikbaar is. We moedigen kandidaten ook altijd aan om daarvan gebruik te maken.

Bovendien is er voor, tijdens en na het programma een psycholoog beschikbaar voor hulp en/of advies. Deze psycholoog kan altijd beslissen of een kandidaat wel of niet in staat is om voor de camera te verschijnen. Zijn advies gaat altijd boven contractuele afspraken. Contracten worden elk seizoen onder de loep genomen en indien nodig aangepast zodat ze aansluiten bij de veranderingen in de media. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in social media en de impact daarvan op de betrokken partijen.’

Reageer op artikel:
Geen grap: Dit moet je ervoor over hebben om mee te doen aan Temptation Island
Sluiten