Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 14 apr 2018

Aha! Is dit het bewijs dat Temptation Island doorgestoken kaart is?

Het is allemaal niet meer te volgen. Temptation verleidster Chloë plaatst de ene na de andere Instagram Story met Kevin, terwijl Mezi het met Yasmine lijkt te doen. Maar hoe zit het dan met hun contract en de boete die hen boven het hoofd hangt? Sterker nog, is Temptation Island doorgestoken kaart?

Het lijkt er steeds meer op dat Temptation Island doorgestoken kaart is. Weet je nog dat we schreven dat iedere kandidaat een pittig contract moest ondertekenen? Daar stond in dat ze over hun liefdesleven moesten zwijgen tot ná de laatste aflevering.

Temptation Island doorgestoken kaart?

Keiharde bewijzen zijn er niet. Eén ding is zeker, Kevin en Mezdi hebben niet alleen lak aan hun (inmiddels ex-) vriendinnen, maar ook aan hun contract met RTL. 10.000 euro boete als je vóór de laatste aflevering laat weten dat je een ander hebt? Daar trekken ze zich niks van aan.

Dat lijkt nogal raar, want je zou denken dat RTL er meteen bovenop zit als één van de kandidaten hun ‘spelregels’ doorbreekt. Maar menseuh, waar blijft die boete?

HLN sprak met Barbara Salomon van VIJF. ‘Wat nu her en der wordt getoond op social media ondermijnt op geen enkele manier de spanningsboog of verhaallijn van de komende afleveringen van Temptation Island. Integendeel, het draagt enkel bij tot speculatie, voorspellingen en theorieën over het gespreksonderwerp bij uitstek bij de honderdduizenden kijkers. Het productiehuis, dat het contract afsloot met de deelnemers, blijft de deelnemers hoe dan ook aanmanen tot discretie, ook op social media.’ Juist.

Alles voor de kijkcijfers

Het is misschien helemaal niet zo gek als Kevin met Chloë verschijnt en Mezdi (op mysterieuze wijze) met Yasmine. Het kan namelijk ontzettend goed zijn voor de kijkcijfers van het programma als de deelnemers het één en ander op social media ‘lekken’.

Sterker nog, daardoor word je daardoor juist getriggerd om de volgende aflevering te kijken. Ahhhhh. Heb je daar weleens aan gedacht? Of nog erger: wat als er achter de schermen wordt meegeholpen aan deze praktijken?

Uiteindelijk is er maar één partij die baat heeft bij speculaties: de zender. Maar tóch willen we weten hoe het nu zit met Kevin en Mezdi. Of Temptation Island doorgestoken kaart is of niet, ze weten hoe ze je nieuwsgierig moeten houden.

Reageer op artikel:
Aha! Is dit het bewijs dat Temptation Island doorgestoken kaart is?
Sluiten