Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 17 mrt 2018

Kijk jij Temptation Island? Dan ben je waarschijnlijk super slim

Temptation Island is de ideale guilty pleasure. Maar dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen als je op dit artikel hebt geklikt. Want jij weet dan als geen ander waarom het heerlijk tijdverdrijf is.

Toch voelt het misschien ergens een tikkie fout om te genieten van koppels die de fout in gaan, elkaar belazeren en de randjes van het vreemdgaan opzoeken. Maar dat heeft helemaal niet hoor. Want het zegt juist iets heel positiefs over je als je een Temptation kijker bent. Namelijk dat je super slim bent.

Mensen die Temptation Island kijken zijn slim

Uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Temptation Island kijkers hoogopgeleid is. En dan bedoelen we hbo of universiteit. Van de gemiddeld 720.000 kijkers zijn slechts 68.000 laag opgeleid.

Televisiewetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht snapt wel waarom het programma zo fantastisch is. En ook goede tv. Tegen AD zegt hij: ’Het programma is gewoon goed gemaakt. Het bevat surrealiteit, seks, drama, conflict, en een goede voice-over die laat zien dat ook de makers het niet allemaal serieus nemen’

Temptation Island hoogopgeleiden

Ach ja, dat hoef je ons natuurlijk niet uit te leggen. Wij smullen er iedere week weer keihard van. Van de geweldige uitspraken, van de dingen waarvan je denkt ‘nou jaaaa’. En van alle verbazingen. Love it.

Reageer op artikel:
Kijk jij Temptation Island? Dan ben je waarschijnlijk super slim
Sluiten