Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 11 feb 2019

Volgens een psycholoog is Temptation Island kijken goed voor je relatie

De koppels die meedoen aan Temptation Island zien hun deelname als de ‘ultieme relatietest’. Maar jij als kijker weet wel beter. Want de meeste relaties sneuvelen op het broeierige eiland. Toch beweert deze psycholoog dat Temptation relaties kan redden.

Temptation Island is goed voor je relatie

Temptation Island is een heerlijk programma om naar te kijken. En eerlijk, het haalt ook het slechtste in je naar boven. Want het meest geniet je toch wel van de misstappen die de deelnemers maken. Geef maar toe, jij zat ook juichend op de bank toen Megan Joshua mee haar hotelkamer in nam in het vorige seizoen.

En toch, toch kan Temptation Island goed zijn voor je relatie. Ondanks alle slechte dingen die er gebeuren in het programma. Tenminste, als je niet meedoet, maar er samen met je lover naar kijkt. Dat zegt relatiedeskundige Paulien Timmer tegen RTLnieuws.nl.

Liefdeslessen die Temptation Island je leert

Volgens de psycholoog kun je als tv-kijkend koppel namelijk heel wat liefdeslessen trekken uit Temptation Island. En dan voornamelijk wat je níet moet doen.

1. Zoek nooit de verleiding op
Haar nummer 1 tip, naar aanleiding van het programma, is dat je gewoon beter niet zelf verleiding kan opzoeken. Want als je het bewust gaat opzoeken, is het eigenlijk gewoon vragen om moeilijkheden.

2. Bespreek wat je grenzen zijn
Praat daar eens over met je lover. Dat mag ook gaan om respect. Dus dat je nooit over de ander zult zeggen dat er kaas uit zijn of haar oren komt…

3. Vreemdgaan doet je relatie vaak geen goed
Maar dat lijkt ons toch wel een inkoppertje.

4. Wraaknemen is ook zelden een goed plan
En dan bedoelen we vreemdgaan omdat de ander dat ook deed. De psychologe zegt: ’In een gezonde, volwassen relatie bestaat zoiets als wraaknemen niet. Elkaar kwetsen, dat gebeurt. Onbewust, of niet. Maar praat er vervolgens over: wat ligt eronder? Waarom doet het pijn? Vergeving is tien keer sterker dan wraak.’

5. Investeer in je relatie en in elkaar
Volgens Paulien Timmer gaan mensen vaak vreemd omdat ze zich eenzaam en onbegrepen voelen. Mensen hebben niet het idee dat hun partner er echt voor hen is. Geef elkaar liefde, spreek uit dat je dankbaar bent dat iemand er is en respecteer elkaar. Dat is volgens haar de sleutel tot geluk samen.

Anyway, trommel je lover op en ga samen tv-kijken. Of nou ja, Videoland dan. Want Temptation Island is goed voor je relatie.

rtl nieuws

Reageer op artikel:
Volgens een psycholoog is Temptation Island kijken goed voor je relatie
Sluiten