Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 6 november 2017

Te veel shotjes tequila gedronken dit weekend? Dat is juist goed voor je botten

Misschien heb je jezelf zondag vervloekt, omdat het zaterdagavond een briljánt idee leek om tequila shotjes te doen met je girlsquad. En bleek je daar de day after toch wat minder blij mee te zijn. Want: je hebt op de bar gedanst en al je exen 15 keer gebeld. Maar, voel je niet schuldig over je tequila inname, want je bent juist heel goed bezig.

Het lijkt misschien of tequila meer kapot maakt dan je lief is – je lever en je waardigheid – maar je hoeft je geen zorgen te maken. Tequila shots nemen met je besties is natuurlijk goed voor jullie band onderling. Maar het is óók goed voor je gezondheid. Voor je botten om precies te zijn.

Tequila is goed voor je botten

Tequila wordt namelijk gemaakt van de Agave Tequilana plant, ook wel de Blauwe Agave genoemd. En in die plant zitten stoffen die ervoor zorgen dat calcium en magnesium beter worden opgenomen in je lichaam. En laten calcium en magnesium nou net mineralen zijn die super goed zijn voor je botten.

Dit blijkt allemaal uit onderzoek van the Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) in Mexico.

Van tequila leef je langer

Met andere woorden, tequila drinken zorgt voor stevige botten. En dat is niet alleen op korte termijn handig – als je een skietripje gepland hebt bijvoorbeeld – maar ook op de lange termijn. Als je later oud wordt zul jij niet zomaar je heup breken als je uitglijdt. Dankzij al die shotjes die je nu hebt gedronken.

Jij zult langer leven én als een vitale oudere door het leven gaan. Voel je niet rot over die shotjes. Nee, ga zo door.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je misschien in stijl je tequila drinken: Er is nu roze tequila zodat een shotje drinken net wat dragelijker wordt

Reageer op artikel:
Te veel shotjes tequila gedronken dit weekend? Dat is juist goed voor je botten
Sluiten