Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De haartrend van nu: terug naar de jaren 90

Flared broeken, minitasjes, bucket hats, fanny packs, tie-dye en vlinderclips. Dit zijn zes (van vele) redenen waarom wij houden van de jaren 90. Haal ook voor je haar inspiratie uit de nineties, voor de ultieme jaren 90 look. Want die is helemaal terug van weggeweest.

Op Instagram zie je deze kapsels steeds meer. Probeer ze zelf eens uit voor een compleet andere look.

Haartrend: de jaren 90 look

De nineties style heeft dit jaar een opleving. Deze minimalistische, maar toch stijlvolle look werd vooral door modellen geïntroduceerd, maar je ziet het nu al veel in het straatbeeld terug als het gaat om kleding. En… nu dus ook voor je haren. Voor welke look ga jij?

1. Blow dry volume

Prachtig haar dat wel lijkt alsof het meedanst terwijl je loopt, dat is toch een coupe met volume waarvan je droomt. Je krijgt deze jaren 90 look voor elkaar met een grote ronde borstel en je föhn. Nadat je het geföhnd hebt en nog niet blij bent met het resultaat, kan je het nog een beetje touperen en volumepoeder aanbrengen.

Weten hoe je zelf perfect geföhnd haar kunt creeëren? Check deze tutorial.

2. De ultrakorte bob

Een subtiel kort kapsel, de voorkant iets langer dan de achterkant en geaccentueerd met verschillende highlights. Ook wel de nineties bob. Maar… om deze jaren 90 look te recreëren moet je echt even een afspraak maken bij je kapper.

Wij snappen niet waarom kort haar nog steeds minder geliefd is dat lang haar. Nog meer kort haar inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete kapsels voor kort haar.

3. Opgestoken kapsels

Rechtstreeks uit zo een beetje elke jaren 90 romantische comedy. Bizarre krullen die ingedamd worden met een paar schuifspeldjes. Helemaal terug van weggeweest.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de video van het nummer WAP, die afgelopen maand is uitgekomen. Om deze jaren 90 look thuis te creëren is er heel veel haarlak en tonnen met gel nodig. Met een beetje doorzettingsvermogen kom je tot een prachtig kapsel.

Lees ook: