Er is een heel makkelijke manier om erachter te komen of kort haar je staat

Ondanks dat veel vrouwen dol zijn op lange lokken, zijn we vaak toch nieuwsgierig naar een kort koppie. Al decennia lang heeft de ene na de andere it-girl een kort koppie én wat staat het sexy. Maar hoe kom je er achter of kort haar bij jou staat?

Halle Berry en Rihanna bewezen al dat kort haar misschien nog wel sexier is dan lange lokken. En onze eigen prima ballerina Igone de Jongh heeft sindskort ook kort haar. Of wat dacht je van Tokio van La Casa de Papel?

Zo kom je er achter of kort haar bij jou past

Ondanks dat het die prachtige vrouwen allemaal prachtig staat, ben je toch een beetje huiverig. Als eenmaal kort haar hebt kun je niet anders dan het accepteren en dragen met trots (of dus spijt).

Gelukkig zijn er genoeg manieren om er enigszins achter te komen of kort haar voor jou een goed idee is. Wie weet maak jij vanmiddag nog een afspraak bij de kapper voor een Pixie look?

Meten is weten in het geval van kort haar

Je kunt natuurlijk heel lang dromen of denken over kort haar, maar wij houden het graag bij een goed staaltje wiskundige berekeningen. Meten is weten niet waar? Ga met het profiel van je gezicht voor de spiegel staan. Houdt de liniaal verticaal vanaf je oor naar beneden achter het liniaal zodat de liniaal en het potlood elkaar kruisen. Meet nu hoe groot de ruimte is tussen de onderkant van je oorlel en het potlood.

Het gaat allemaal om de hoek van je kaak

Als de afstand van je oor naar het potlood minder dan 5.7 centimeter is, dan staat kort haar goed bij je. Een bob op de lengte van je kin is dan de beste optie. Als de afstand meer dan 5.7 centimeter is dan kun je jouw haar beter wat langer laten. Op schouderlengte of nog wat langer bijvoorbeeld. Of kort haar je staat, heeft dus alles te maken met de hoek van je kaak.

Deze knappe vrouwen gingen je voor

En, wat is de uitkomst voor jou? Als je nog twijfelt kun je altijd nog even kijken naar deze knappe vrouwen die allemaal voor een kort koppie zijn gegaan. Knap, knapper én knapst:

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Er is een heel makkelijke manier om erachter te komen of kort haar je staat
Sluiten