Teveel kruidnoten en chocoladeletters gegeten? Zo kan je op een snelle en luie manier detoxen

Het heerlijk avondje is gekomen en alweer voorbij gevlogen. 's Ochtends wakker worden en beseffen dat je toch echt teveel chocoladeletters en kruidnoten hebt gegeten, is niet heel fijn. Waarschijnlijk heb je last van een misselijk en vol gevoel en moet je niet aan eten denken. Maar dan is daar de detox. Geen zin in? Think again, want deze detox is snel en kan je op een luie manier doen (en wel in je joggingbroek, yes):

Citroenwater

Als je wakker wordt, kun je het beste je dag beginnen door citroenwater te drinken. Meng een glas lauwwarm water (we know, misschien niet de lekkerste manier, maar wel de beste) met het sap van een halve citroen en wat gember. Het citroensap geeft je lichaam in de ochtend een boost en spoelt gifstoffen weg. Gember werkt daarentegen perfect tegen misselijkheid en wanneer je last van je maag hebt. Daarom is het het meest perfecte drankje voor wanneer je (iets) teveel hebt gesnoept de vorige dag.

Stretch de pijn weg

Last van je maag? Ga dan een eindje lopen buiten. Dit stimuleert je stoelgang en verlicht een opgeblazen gevoel. Na het lopen kan je gaan stretchen. De beste manier om je maag te kalmeren, is om je benen tegen een muur te plaatsen en te focussen op je ademhaling. Doe dit door bijvoorbeeld in een stoel te gaan zitten en allebei je benen tegen de muur te zetten. Doe dit voor ongeveer tien tot vijftien minuten.

Vermijd teveel water drinken

Misschien heb je de neiging een groot glas water te drinken als je misselijk bent, maar vermijd dit. Dit kan namelijk je stoelgang verstoren en je klachten alleen maar verergeren. Kleine slokjes af en toe kunnen daarentegen geen kwaad. Een alternatief voor water is groene thee. Dit helpt je lichaam aanzienlijk bij het detoxen.

Eet geen fruit

Hoewel fruit misschien lekker verfrissend klinkt na veel zoetigheid de vorige dag, kun je het beter niet doen. De zuren van het fruit verergeren namelijk een opgeblazen gevoel en zorgen voor winderigheid. En dat willen we natuurlijk niet.

Kauw op wat venkel

Als je maag hoogstwaarschijnlijk de vorm en grootte heeft aangenomen van een ballon, kun je op wat venkel kauwen. Het klinkt misschien raar, maar het werkt perfect tegen een opgeblazen gevoel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat venkel de productie van gal bevordert. En in dit geval is dat een goed teken.

Reageer op artikel:
Teveel kruidnoten en chocoladeletters gegeten? Zo kan je op een snelle en luie manier detoxen
Sluiten