Life 15 jul 2016 Omani McDaniels

TGIF! Dit is waarom vrijdag de leukste dag is om te werken

Als je gezellig werk hebt, is elke dag leuk om te werken, maar één dag steekt er toch met een kop en schouders bovenuit. En dat is natuurlijk de vrijdag. Dit is waarom vrijdag de allerleukste dag is om te werken:

1. Het is bijna weekend

Dat betekent dat het tijd is voor drankjes en feestjes en geflirt en gezelligheid en terrasjes en zien en gezien worden en lachen en lekker uit eten. Friday we love you.

2. Iedereen is wat meliger dan gewoonlijk

Er hangt altijd een grappige sfeer op vrijdag. Ja, men blijft professioneel, maar er komt ook een speelsheid los die voor iedereen voelbaar is. Je kunt er niet aan ontsnappen, maar dat zou je eigenlijk ook niet willen.

3. Mensen krijgen al vroeg zin in de borrel

‘Is het al tijd voor bier?’, spookt door ieders hoofd. Je gaat alvast met elkaar afspreken waar jullie na werk heengaan om de gezelligheid pas echt los te laten barsten. Vrijmibo is niet voor niets onmisbaar bij veel bedrijven.

4. Iedereen kleedt zich leuker

Je weet tenslotte maar nooit waar je misschien belandt op vrijdag. Het kan zomaar zijn dat je op een chique feestje terecht komt en je wilt natuurlijk niet eerst nog helemaal naar huis om je om te kleding. Voorbereiding is pre op de vrijdag.

5. Iedereen werkt harder door

Iedereen heeft wel zin in een borreltje en is een beetje melig, maar je weet ook dat er doorgewerkt dient te worden. Anders ben je straks in je weekend de pineut.

6. De muziek die wordt gedraaid is feestelijker

Feeststemming iemand? Tijdens het werken wordt vast een voorproefje gegeven van wat straks na werk wordt geluisterd. Waar is het feestje? Hier is het feestje!

7. Je leert je collega’s wat beter kennen

Iedereen vertelt vast wat ze in het weekend gaan doen. Iedereen wordt wat informeler en je komt wat meer te weten over elkander.

8. Behalve werk heb je geen verplichtingen

Je gaat niet sporten, je gaat niet je huis opruimen, je gaat gewoon lekker doen waar je zin in hebt. En ook jezelf een beetje verwennen, want na zo’n hele week knallen, verdien je het om even verwend te worden met alles wat de vrijdagavond te bieden heeft.

LEES OOK: 64 gedachten die door je hoofd gaan wanneer je je realiseert dat het vrijdag is
MTI4ODM3NjEyNTIwODc2Njc1-770x462

Reageer op artikel:
TGIF! Dit is waarom vrijdag de leukste dag is om te werken
Sluiten