Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 20 mei 2016

Thanks to science: 5 redenen waarom linkshandige meisjes de allerbeste zijn

Als kind voelde je je toch anders. Door je linkshandigheid kwam je nooit met een net geschreven verhaaltje op de proppen, álles zat onder de inkt. Inclusief je mouw. Maar, dat links zijn is zó gek nog niet hoor meisjes:

1. Je bent zeldzaam

Slechts 10% van de wereld is linkshandig. En daarmee kan je zeggen dat je van een zeldzaam soort bent. En alles wat zeldzaam is, is speciaal. En wie wil nou niet speciaal zijn? Juist.

2. Je kunt beter vechten

Uit een studie aan de universiteit van Montpellier in Frankrijk blijkt dat linkshandige mensen beter kunnen vechten. Je start het gevecht maar weet het ook altijd te eindigen met een onverwinning. Vandaar dat al je vriendinnen graag bij je in de buurt zijn.

3. Je gebruikt je hersenen meer

Rechtshandige mensen gebruiken allemaal hun linker hersenhelft meer dan de rechter hersenhelft. Daarentegen kunnen linkshandige mensen veel makkelijker wisselen tussen de linker en rechter hersenhelft. Hierdoor ben je creatiever maar kan je ook sneller herstellen van hersengerelateerde ziektes.

4. Je kunt beter onderwater kijken

Ariel eat your heart out. Linkshandige mensen kunnen namelijk meer zien onderwater. Als je dat nog niet wist dan zouden we graag een verslagje ontvangen over de onderwaterwereld van je volgende vakantiebestemming.

5. Je bent seksueler

Linkshandige mensen raken namelijk vijf maanden eerder in de puberteit dan rechtshandige. Daarom kan je vanaf nu ook gerust zeggen dat je er niets aan kon doen dat je eerder was ontmaagd dan je vriendinnen. Het ligt allemaal aan je linkshandigheid… Ahum.

LEES OOK: Blind date Merel + Stijn: ‘Hem leek het wél heel leuk om nog eens wat te drinken’

Reageer op artikel:
Thanks to science: 5 redenen waarom linkshandige meisjes de allerbeste zijn
Sluiten