Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 augustus 2017

Yas keek The Big Sick: Een heerlijke film met de perfecte balans tussen humor en drama

Yasmine (Yas voor intimi) zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je The Big Sick wilt zien of net zo goed kunt skippen.

Ik moet iets bekennen. Ik had helemaal geen zin in The Big Sick. Maar ik heb nou eenmaal zo’n filmabonnementpasje en er draaide niets anders dat ik per se wilde zien.

Maar zo weinig zin ik er in had, zo enthousiast ging ik naar huis. Want geloof me: deze film is gewoon heel leuk.

Ik geef deze film vier van de vijf punten en dit is waarom:

1. Het verhaal *

The Big Sick gaat over Kumail en Emily. Beide wonen ze in Chigago in de Verenigde Staten. Emily studeert daar en de in Pakistan geboren Kumail werkt als cabaretier en Uber-chauffeur.

De twee ontmoeten elkaar en je weet het meteen al: dit is liefde. Het probleem is echter dat Kumails familie wil dat hij met een Pakistaanse vrouw trouwt. Als hij dit niet doet dreigen ze hem uit de familie te zetten.

Net als Kumail en Emily er achter komen dat liefde niet genoeg is omdat familietradities zwaarder wegen, raakt Emily in een coma. En dat zet Kumail tot nadenken.

Goed, dat klinkt allemaal reuze zwaar en dramatisch, maar het leuke is dat alles eigenlijk vrij luchtig wordt verteld. Zo is de situatie bij Kumails familie vooral hilarisch omdat zijn moeder hem bij etentjes zogenaamd spontaan wil koppelen aan vrouwen die ‘toevallig in de buurt’ waren.

Hier is de trailer, maar ik moet zeggen, de trailer vond ik namelijk ‘mwah’. De film heeft me dan ook aangenaam verrast, want het was echt heel grappig. Laat je daarom niet tegenhouden als je niet direct mega enthousiast bent. Dit is een romantisch verhaal dat je wilt zien.

2. Lekkere mannen?

Eerlijk? Niet echt. Hoofdrolspeler Kumail Nanjiani (hij speelt zichzelf, want dit verhaal is deels waargebeurd) is heel grappig. Maar hij is niet het prototype ‘hot guy’. Sorry Kumail.

3. Spanning en sensatie? *

Het is een heerlijke film om te kijken. Het is niet op een thrillerachtige manier spannend, maar je vraagt je toch af of Emily weer bij gaat komen. En áls ze uit haar coma raakt of zij en Kumail dan weer bij elkaar zullen komen. Stiekem wist ik de antwoorden al wel tijdens het kijken, maar dat maakt het zeker niet minder meeslepend.

Dus hoewel het niet spannend-spannend is, krijgt The Big Sick toch een punt op dit onderdeel.

4. Een lach of een traan? *

O mijn god. Ja. Van tevoren had ik echt niet verwacht dat ik deze film zo grappig zou vinden, maar het was echt heerlijk om naar te kijken.

Echt heel zielig is het niet, maar als je zo’n softie bent als ik, dan kan het best zijn dat je een traantje gaat wegpinken.

5. Boyfriend of girlsquad proof *

Sowieso een film die je met je vriendinnen kunt kijken. Ik vind het niet per se boyfriend material, maar als je een lover hebt die niet al te macho is, dan zou hij dit nog best grappig kunnen vinden.

Score: 4 punten ****

Ik probeer iets te bedenken wat ik stom vond aan deze film, maar ik kan echt niets bedenken. Het lijkt op het eerste gezicht een beetje een cliché verhaal, maar laat je daardoor zeker niet tegenhouden. The Big Sick is een feelgoodfilm om met je vriendinnen te kijken. Je zult lachen en ook nog iets leren over andere culturen.

Als je op zoek bent naar de perfecte balans tussen humor en drama, dan hoort The Big Sick op je watchlist.

Lees ook: Yas keek 2:22: De nieuwste film met Michiel Huisman (en je blijft maar naar zijn spieren kijken)

Reageer op artikel:
Yas keek The Big Sick: Een heerlijke film met de perfecte balans tussen humor en drama
Sluiten