Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 31 jan 2018

Dit is waarom je The Bronx in New York nu op je reisverlanglijst wil zetten

Als je aan The Bronx in New York denkt, dan denk je waarschijnlijk meteen aan duistere steegjes, criminele bendes en hiphoppende gangsters. Maar The Bronx heeft ook een hele andere kant die ook ontzettend lekker is.

Het ligt er gewoon net aan waar je precies bent. Want The Bronx in New York heeft verschillende kanten. En één gebied, Little Italy in The Bronx, is zo ontzettend bijzonder dat je het gewoon mee wil maken.

Beautify’s Lianne ging naar New York om de wijk te ontdekken. En ze vertelt je waarom je The Bronx niet wil missen.

Er is geen McDonald’s of Starbucks

Lijkt onmogelijk in Amerika, maar is wel echt zo. In Little Italy in The Bronx heb je geen grote ketens zoals McDonald’s of Starbucks. Er heeft ooit een McDonald’s gezeten, maar die heeft het nog geen jaar volgehouden. Raar? Helemaal niet.

Little Italy zit namelijk vol met familiebedrijven. Bedrijven waar met passie gewerkt wordt aan een product dat smaakt als de hemel. Truffelkaas, brood met witte chocolade en worsten die aan het plafond slingeren. Je komt het allemaal tegen in The Bronx.

[one_half]the bronx new york[/one_half][one_half_last]the bronx new york[/one_half_last]

Als je overigens echt alles wil weten over dit leuke buurtje en zeker wil weten dat je de leukste bedrijfjes niet misloopt, kun je je aanmelden voor een Urban Adventure-tour. Lekker genieten van een stukje kaas of worst terwijl een gids je alles, maar dan ook alles over de buurt vertelt. Super lekker én super interessant.

Botanical Garden in The Bronx

Wat verder nog meer een bijzondere plek is in The Bronx, is de Botanical Garden. Het is een soort Central Park, maar hier kun je ook nog allerlei dingen doen. Om binnen te komen heb je kaartjes nodig. Dat betekent dat het park normaal gesproken niet vol zit met gespuis of andere mensen die je lastig vallen.

Bronx Beer Hall

Om de dag passend af te sluiten in de Bronx, bezoek je de Beer Hall. Deze ligt in een soort overdekte markthal waar je ook nog heel veel andere eettentjes vindt. Bij het bierpaleis kun je de echte klassiekers binnen de bierwereld drinken, maar natuurlijk ook speciaalbiertjes die in de buurt gemaakt worden.

[one_half]new york the bronx[/one_half][one_half_last]the bronx new york[/one_half_last]

Maar dat niet alleen. De tafel wordt ook gevuld met ontzettend veel en lekker eten. Het eten komt natuurlijk allemaal uit de buurt en laat precies zien wat de Bronx allemaal te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan gefrituurde schijfjes augurk. Fan-tas-tisch. Je hoeft in ieder geval niet meer ergens te gaan eten want je buikje is zó gevuld.

En er is nóg meer. Later op de dag wordt de plek omgetoverd tot een waar dansfestijn. Er worden dj’s uitgenodigd en de discoballen gaan als een gek te keer. Beter kun je een dagje in de Bronx niet afsluiten. Echt waar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je The Bronx in New York nu op je reisverlanglijst wil zetten
Sluiten