Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 29 jun 2020

Dit moet je weten – The Handmaid’s tale komt met een vierde seizoen

Wie alle seizoenen van The Handmaid’s Tale heeft gezien, heeft uitgekeken naar dit moment. De trailer van het nieuwe, vierde seizoen is eindelijk online te zien. En ja, dat betekent ook dat het seizoen er hoe dan ook aan zit te komen. May the lord open!

In februari werd al bekend dat er een vierde seizoen aan zou komen (én dat het dit keer een groter seizoen zou worden), maar door de coronacrisis werd alles opgeschoven. Tot nu, want de makers geven nu een sneak peek over wat we allemaal kunnen verwachten. Vinden we leuk.

The Handmaid’s Tale seizoen vier

Nadat we allemaal met ons handen in het haar zaten na de laatste aflevering van seizoen drie van The Handmaid’s Tale, zijn we er nu honderd procent zeker van dat er een vervolg zal komen (YES). We moeten helaas nog wel eventjes geduld hebben, het vierde seizoen zal pas in 2021 verschijnen op Videoland. Wanneer precies is nog onbekend.

Geheugen opfrissen

In The Handmaid’s Tale speelt alles zich af in de Republiek Gilead. Er staat een Christelijke beweging op, gebaseerd op een fundamentalistische uitleg van het Oude Testament. Daarin schaffen ze alle rechten van de vrouwen af.

In de tijd van de serie zijn bijna alle vrouwen onvruchtbaar geworden, wat resulteert in veel minder kinderen die worden geboren. Maar in Gilead horen alle vruchtbare vrouwen bij de staat en gebruiken ze hen als broedmachines voor de gezinnen die geen kinderen kunnen krijgen.

Hoofdpersoon Offred (ook wel June genoemd) is één van die vruchtbare vrouwen en beland bij een heel koud gezin. Ze leeft in een wereld waar ze heel voorzichtig moet zijn en één misstap haar dood kan betekenen. June moet zich staande houden tegenover diverse gezinnen bestaande uit de commanders en hun vrouwen met als doel om uiteindelijk haar lieve dochter terug te vinden.

Trailer seizoen vier

Om alvast weer een beetje warm te draaien, kun je hieronder de trailer zien. Enjoy.

Lees ook: Binge en learn – 4 leerzame documentaires op Netflix die jij gegarandeerd wil zien

Reageer op artikel:
Dit moet je weten – The Handmaid’s tale komt met een vierde seizoen
Sluiten