Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 7 mei 2019

5 levenslessen die je leert van de nieuwe Netflix film The Perfect Date

Of je er nu voor uitkomt of niet, we kunnen niet ontkennen dat we allemaal wel stiekem een crush hebben op Noah Centineo. Zorg dat je er niet wegsmelt bij het zien van The Perfect Date waarbij Noah weer een hoofdrolletje heeft gepakt. Maar hé, terwijl je naar zijn goede looks kijkt komen er ook nog wat waardevolle levenslessen naar voren.

Kun je ook uren naar romantische komedies kijken? Dan weet je dat het heerlijk is om weg te kijken, maar dat je er niet altijd evenveel van opsteekt. Bij The Perfect Date krijg je wél levenslessen mee.

5 lessen die we leren van The Perfect Date

Sinds 12 april kun je deze romcom zien met je vriendinnen op Netflix, dus maak er zeker even tijd vrij voor. In de film komen de volgende zes levenslessen terug. Dus mocht je nog een reminder nodig hebben, hierbij waardevolle tips voor je eigen leven:

1. Doe je niet anders voor dan hoe je bent

Noah, oftewel Brooks, zet een app op waarbij hij zich laat inhuren voor verschillende dates. En bij de applicatie voor Yale vindt hij het niet erg om zich anders voor te doen dan wie hij is.

Daarmee zie je ook dat hij zichzelf verliest. Doe je dus niet anders voor dan wie je bent, want van binnen weet je heus wel dat je veel te bieden hebt. Uiteindelijk komt de waarheid toch altijd boven water en dat levert alleen maar drama op.

2. Wacht niet tot andere mensen je hebben geaccepteerd, maar accepteer eerst jezelf

Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt. Accepteer jezelf, want hoe kunnen anderen waarderen als je dit zelf niet doet? Uiteindelijk staat Brooks er alleen voor, omdat hij te druk bezig was met de behoeftes van anderen.

3. Vergeet je vriendinnen niet

In de beginfase zijn Brooks en Murph beste vrienden. Totdat Brooks alleen nog maar bezig is met zichzelf die app en Murph nogal vergeet. Zijn beste vriend is er klaar mee. Wat je doelen dus ook zijn, verlies nooit je vriendinnen uit het oog. Daar zijn ze veel te belangrijk voor toch?

4. Oordeel niet direct

Vanaf het begin heeft Brooks alleen maar oog voor de prachtige Shelby. Hij ziet de toekomst al helemaal voor met haar, terwijl ze elkaar nog helemaal niet zo goed kennen. Wanneer Brooks eindelijk een date heeft geregeld, komen ze er beiden achter dat er niet echt een klik is.

De les die je hier leert? Oordeel mensen niet direct op uiterlijk. Hoe de persoon zelf is, is veel waardevoller voor de lange termijn.

5. Ook al lijkt het alsof iemand alles voor elkaar heeft, dat hoeft niet zo te zijn

Aan het begin van de film lijkt het alsof Reece alles voor elkaar heeft, inclusief een jaloersmakende auto. Later blijkt dat Reece zijn ouders in scheiding liggen en dat hij daarom die auto heeft gekregen. Onthoud dat ook in ons dagelijks leven, niet alles is wat in eerste instantie lijkt wat het is.

Op je werk lijkt het misschien alsof die ene collega alles voor elkaar heeft, terwijl je niet weet wat er achter gesloten deuren afspeelt. Of hoe hard je collega heeft moeten bikkelen om te komen waar hij of zij nu is.

Lees ook: Deze sprookjesachtige bestemmingen wil je bezoeken op basis van je favoriete Disney film

Reageer op artikel:
5 levenslessen die je leert van de nieuwe Netflix film The Perfect Date
Sluiten