Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 8 apr 2018

The single life: Als clichés werkelijkheid worden wanneer je alleen thuiszit op de bank

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Het is donderdagavond en ik probeer te bedenken wat ik wil doen. Als single kun je natuurlijk niet op donderdagavond thuiszitten. Het is tenslotte jachtseizoen. Wat lul ik nou slap, het is áltijd jachtseizoen. Ik check als eerste mijn favorieten in mijn telefoonlijst. Ik zou iemand kunnen bellen en de stad in kunnen gaan om een drankje te doen. Of eerder om mezelf te bewijzen dat ik wel degelijk sociaal kan doen. Maar deze bank ligt verdomde lekker en het regent buiten.

Als ik iets haat is het wel fietsen door de regen. Wat is er nou leuk aan je helemaal opdoffen, om vervolgens als verzopen katje in een kroeg aan te komen met eyeliner die van je gezicht druipt en koude, natte kleding die allang niet meer staat zoals het zou moeten? Mijn wil om sociaal te doen kan altijd worden overwonnen door een goede speech over hoe kut het is om naar buiten te moeten. Raad eens wie binnen blijft vanavond?

‘Eind bullshit, al bullshit’

Soms vind ik het heerlijk om alleen op de bank te liggen. Me even helemaal van de wereld afsluiten en wegduiken in een fantasiewereld waar het onmogelijke mogelijk is. Daar waar magie bestaat. Je denkt nu vast dat ik het over het genre fantasy heb, met toverfee’s en pratende dieren. Integendeel, ik heb het over het échte fantasy genre. Ik heb het over die stomme romantische komedies.

Het is een formule die we allemaal kennen: Vrouw ontmoet man, alles lijkt goed te gaan, ze worden verliefd, iets gebeurt waardoor het bijna allemaal mis lijkt te gaan en dan komen ze op wonderbaarlijke wijze toch weer bij elkaar. Eind bullshit, al bullshit. Klink ik bitter?

Ik wist wel dat het een slecht idee was om The Notebook te kijken. Waarom doe ik mezelf dit aan? Ik heb nog anderhalf uur van de film te gaan en de helft van mijn fles Rioja is al op. Ik loop naar de vriezer om te kijken of er nog wat Ben & Jerry’s in de vriezer zit. Ik weet dat dit een hopeloze actie is, want BFF Tess en ik hebben die laatst opgegeten, maar ik check het alsnog uit gewoonte.

‘Ik wil ook een man die mij in de regen gaat zoenen en mij naar een bed sleept’

Leeg, wat een verrassing. Ik kijk naar buiten en overweeg alsnog naar buiten te gaan om ijs te halen. Maar het is zó nat buiten. Ik zou het ook kunnen bestellen, maar ik weet vrijwel zeker dat niemand alleen een bak ijs gaat bezorgen. Dan krijg ik een briljant idee. Ik bestel eten en stop het in de koelkast als avondeten voor morgen. Dan kan ik er ook ijs bij bestellen en hoef ik morgen niet te koken. Jezus, wat ben ik soms toch slim.

Naarmate de film vordert begin ik steeds verdrietiger te worden. Waarom heb ik geen Ryan Gosling in mijn leven? Er begint haat bij mij te borrelen voor die bitch van een Rachel McAdams. Ik wil ook een man die zijn hele leven op mij wacht. Ik wil ook een man die mij in de regen gaat zoenen en mij naar een bed sleept. Ik wil een shirtloze Ryan Gosling, verdomme.

‘Zit ze daar hoor, met haar rode wijnlippen en lege pint B&J’

Ik pak er een zakdoek bij en veeg mijn betraande ogen, om vervolgens keihard in lachen uit te barsten. Wat ben ik toch een cliché. Zit ze daar hoor, met haar rode wijnlippen en lege pint B&J.

Ik pak m’n telefoon, zet de film op pauze en maak een selfie van mijn jankhoofd met als achtergrond de fles, het ijs en een stil beeld van de film. Ik stuur de foto naar Tess met de tekst: ‘cliché of classic?’. Ze stuurt een foto terug van haar vriend die op de bank ligt te slapen met open mond en hand in zijn broek, met de tekst: ‘Dit zou een romantische avond moeten worden.. Volgende keer doe ik mee met de classic. Ik breng de tissues’. Heerlijk wijf.

Wil je als eerst de nieuwe column lezen van Omani? Én iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
The single life: Als clichés werkelijkheid worden wanneer je alleen thuiszit op de bank
Sluiten