Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 3 jan 2017

The Single Life: Als een man je onder valse voorwendselen op date neemt

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Ik heb niets tegen vrouwen die een sugardaddy hebben. Persoonlijk heb ik er gewoon niet zoveel mee. Ik kan niet goed tegen het idee dat een man iets verwacht in ruil voor al het geld dat hij uitgeeft. Of het idee krijgt dat hij eisen mag stellen.

Ik ben daar ook iets te Nederlands voor. ‘Going Dutch’ is nou eenmaal wat ik gewend ben. Daarnaast heb ik iets te vaak naar Destiny’s Child geluisterd. ‘All the women, who are independent. Throw your hands up at me.’ Nou, mijn handen waren in de lucht hoor.

Ik ga niet ontkennen dat ik vaak grapjes heb gemaakt dat ik een rijke man aan de haak ga slaan, maar in de werkelijkheid zorgt dat naar mijn mening voor een ongelijke verhouding. Maar je moet ook niet iemand afschrijven, alleen omdat hij geld te spenderen heeft.

Hij stelde voor om mijn ticket naar Londen te betalen

Een paar maanden terug was ik in Londen en daar heb ik ene Mark ontmoet. Lang, knap, Brits en helemaal mijn type. Ik was op dat moment niet geheel nuchter en kon me daarom niet goed herinneren wie deze man was, toen hij mij een berichtje stuurde.

Toen Mark vertelde dat ik hem zelf mijn nummer heb gegeven, geloofde ik hem niet. Dat doe ik namelijk niet zo snel. Maar toen hij vertelde dat ik mijn naam in zijn telefoon had gezet als ‘Omani the hottie’ was er weinig twijfel mogelijk.

We hebben een paar weken heen en weer geappt, gebeld en gefacetimed en hij stelde herhaaldelijk voor om voor mij een ticket te boeken terug naar Londen, zodat ik met hem op date kon gaan. Mijn standaard antwoord was: ‘Je kent me niet’. Waarop hij antwoordde dat hij mij hierdoor juist kon leren kennen.

Hij heeft eerder gemeld dat hij in pak zal zijn

Anyway, ik heb uiteindelijk toegezegd. Hij mocht een ticket voor mij boeken, maar wel onder mijn voorwaarden. Hij mocht mij niet van het vliegveld halen, ik bleef bij mijn eigen vrienden logeren en hij mocht geen enkele verwachting van mij hebben. En dat ging zo:

Ik kom aan in Londen en breng mijn spullen naar een vriend, waar ik vaker bij logeer als ik in Londen ben. Mark moet werken, dus kan hij mij rond pas 21:00 uur halen. Hij heeft eerder gemeld dat hij in pak zal zijn, omdat hij niet eerst langs huis wil, dus dof ik me ook een beetje op.

Als hij belt dat hij voor de deur staat, vind ik het wel een beetje spannend, maar ook wel weer heel leuk. Ik vertel mijn vrienden dat ik hen op de hoogte zal houden gedurende de avond en mijn locatie en zijn kenteken zal sturen als ik mij onveilig voel.

Ik word de volgende ochtend wakker met een helse kater

Ik stap in zijn veel te chique auto en kijk naar de man die zoveel moeite heeft gedaan om mij te kunnen zien. Aan zijn grote grijns te zien, is hij erg blij dat ik er ben. We rijden naar een buurt met veel cocktailbars en ik mag van hem kiezen waar we heengaan.

Tevreden met mijn keuze drinken we ieder een paar cocktails en hebben we een oprecht leuke date. Ik laat mijn jongens weten dat alles oké is en dat ze mij niet hoeven te komen redden. We dansen een beetje, we kussen een beetje en hij probeert mij toch stiekem mee naar huis te krijgen.

Als ik hem nogmaals vertel wat we hadden afgesproken, houdt hij zijn mond en brengt hij mij braaf terug naar mijn vrienden. Als ik in bed lig krijg ik een berichtje dat hij een onwijs leuke avond heeft gehad en blij is dat ik in Londen ben.

Rond 13:30 uur bel ik hem met de vraag hoe lang het nog duurt

De volgende dag belt hij om nogmaals te vertellen hoe leuk hij mij vindt en dat hij mij morgen wil zien, omdat hij die avond weer moet werken. Zodoende maken we een lunchdate bij Brick Lane voor de volgende dag.

Ik word de volgende ochtend wakker met een helse kater, omdat ik de voorgaande nacht kacheltje lam was. Omdat het al zo laat is sla ik ontbijt over en wacht ik tot ik opgehaald word. Rond 13:30 uur bel ik hem met de vraag hoe lang het nog duurt. Hij is er zo zegt hij.

Pas om 15:00 komt hij aanrijden. Ik heb intussen onwijze honger en zeg hem dat de seconde dat ik in de auto stap. Hij zegt dat hij heel even iets moet ophalen en dat we dan gaan lunchen in een Afrikaans restaurant. Ik ben op dit moment nog redelijk geduldig.

Tien minuten gaan voorbij. Twintig minuten gaan voorbij. Een half uur gaat voorbij

Een uur later zijn we eindelijk aangekomen op de plek waar hij moet zijn en hij parkeert zijn auto illegaal en vertelt dat hij zo terug is. Hij laat de auto aan staan en zegt dat ik gewoon moet zeggen dat hij zo terug is als iemand komt klagen. ‘Zolang je zorgt dat je snel terug bent’, zeg ik.

Tien minuten gaan voorbij. Twintig minuten gaan voorbij. Een half uur gaat voorbij en ik zit nog steeds in deze klote auto. Vervolgens komt een vrouwtje aangelopen die mij een ticket wil geven, omdat we illegaal geparkeerd staan. Ik kan haar gelukkig overtuigen om ons geen ticket te geven en stuur Mark een berichtje dat hij nu terug moet komen.

Als hij zegt dat hij eraan komt vertel ik hem dat als hij niet nu terugkomt ik uit de auto stap en wegga. Hij komt terug rennen en weet zich geen houding te geven, omdat ik overduidelijk woedend ben. Ik heb namelijk nog steeds niets te eten gehad en heb net veertig minuten in een auto gezeten.

Hij wilde bij me zijn. Ja, rot op

Ik vraag hem waarom hij mij heeft opgehaald als hij nooit van plan was mij daadwerkelijk mee uit lunchen te nemen. Hij wilde bij me zijn. Ja, rot op. Eerst mij thuis op hem laten wachten, dan in de auto laten wacht en al die tijd op eten laten wachten. Als tweede date? Wil deze man oorlog?

Hij overtuigt mij om niet naar huis te gaan, haalt eten op en rijdt richting zijn huis. Na twee en een half uur wachten krijg ik eindelijk te eten. Geen lunch bij Brick Lane, maar avondeten bij hem thuis terwijl hij voetbal kijkt. Ik ben niet te genieten.

Na het eten gaan we op de bank zitten en denkt hij dat het frunnik tijd is. Ik maak duidelijk dat ik niet wens aangeraakt te worden en bestel een Uber naar huis. Hij is teleurgesteld en vraagt of hij mij na werk mag komen halen. Mijn antwoord is nee.

‘Krijg ik geeneens een kus?’, vraagt hij wanneer ik de deur uit loop. Ik kijk hem aan met mijn ‘you’re dead to me’ blik, vertel hem dat zulke dingen verdient moeten worden en loop weg.

Reageer op artikel:
The Single Life: Als een man je onder valse voorwendselen op date neemt
Sluiten