Omani McDaniels
Omani McDaniels Stories 21 mei 2018
Leestijd: 5 minuten

The Single Life: Als je dronken bent en berichtjes stuurt naar je ex

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij. Er zijn momenten dat het belangrijk is om heel veel wijn te nuttigen. Iedere vrouw, single of in een relatie, moet een keer een wijntoer doen. Het is fucking geweldig. Gegarandeerd. En zelfs al zouden de eerste paar wijnerijen tegengevallen zijn dan ben je op gegeven moment te dronken om het te merken.

Op vakantie heb ik gemerkt dat het totaal acceptabel is om een van mijn favoriete bezigheden te beoefenen, namelijk: day time drinking. Jippie. Dat klinkt misschien wat alcoholistisch, maar -neemt slok wijn- dat is het niet. Ik snap gewoon heel goed dat alcoholische versnaperingen een vakantie extra vakantie-ig (vakantieïg?) maken. Hoort bij levensgenieten.

Ik ben momenteel in Ithaca, New York en omringd door wijnerijen. Het is een soort traditie geworden om minimaal één keer de kinderen te dumpen en met de ouders een avond op de zuip te gaan. Dit jaar hebben we een wijntoer gedaan, want er is een weg met ongeveer vijftien wijnerijen vlak achter elkaar.

Met mijn oom als de Bob rijden we met zes wijnliefhebbende vrouwen langs allerlei wijnerijen (en één destilleerderij) waar wij allemaal verschillende wijnen mogen proeven. Makers zeggen hun zegje, wij luisteren half, giechelen een boel, tikken de ‘slokjes’ weg en gaan verder naar de volgende.

De wijnen zijn verrukkelijk. Volgens mij. Ze doen in elk geval hun werk, want hoe meer wijnerijen wij bezoeken, des te luidruchtiger we worden. Intussen zitten we op wijnerij nummer vier en zijn we nog lang niet klaar. We zouden wat minder dronken zijn als we braaf de wijn zouden uitspugen na elke slok, maar spugen is voor losers.

Volgens de anderen begin ik als eerste met dubbele tong te praten, maar ik ben niet overtuigd. Dat is gewoon mijn uber sociale persoonlijkheid die zich uit in enigszins onverstaanbaar, maar zeer vrolijk gemompel over alpaca’s. Want ze zijn heel zacht en lijken op giraffe-schapen. Ik reed de week ervoor toevallig langs een alpacaboerderij.

Als we eenmaal bij de destilleerderij zijn en de eigenaar ons drie shotjes sterke drank de man inschenkt, beginnen we het allemaal wel te voelen. Je kan ervoor kiezen om het shotje te mengen met een ander drankje, maar ik ben een diehard. Of gewoon heel onverstandig.

Op een gegeven moment zegt Tammy dat ze moet plassen. In plaats van richting de toiletten te gaan loopt ze achter de destilleerderij langs om te gaan wildplassen. Ik bied aan om mee te gaan voor morele steun, want zo ben ik. Niks geen wc, wij zijn vrouwen van de natuur.

Tammy trekt haar slipje omlaag en hurkt naast een struik met grote, mooie bloemen. Het duurt even voordat ik doorheb dat Tammy voor een kelderraampje is gaan hurken en de mensen in de kelder een show geeft. Het was een lange show, ze had flink wat wijn op.

Ik lig op de grond van het lachen. De blikken van de gechoqueerde mensen in de kelder zijn onbetaalbaar. Tammy hijst haar slipje weer op, draait zich om, zwaait naar de mensen en haalt haar schouders op. Topwijf.

Ik moet zo verschrikkelijk hard lachen en kan amper ademen, waardoor ik het verhaal niet eens kan navertellen aan de rest van de groep. Gelukkig kan Tammy dat wel en roept ze: ‘I showed some people my vagina! More wine!’

Bij de achtste wijnerij roept iemand -gelukkig- dat dit de laatste moet zijn. Het had er misschien wel mee te maken dat iemand uit de auto viel tijdens het uitstappen. Oké, ik was het. Ik viel uit de auto. Ik ben er niet trots op, maar het was allemaal heel gracieus. Heus. Ik klauterde uiteindelijk op zeer elegante wijze weer tot rechtopstaande positie. Denk ik. .

Nadat iemand keihard fluistert dat deze wijnvrouw super dikke tieten heeft, waardoor ze ons ietwat gepikeerd inschenkt, is het duidelijk tijd om te gaan. Dronken, strompelend en gelukkig lopen we richting de auto om naar huis te gaan en daar van een kampvuur en nog meer wijn te genieten.

Op een gegeven moment besluit ik mijn telefoon te pakken en te kijken of ik nog iets gemist heb tijdens het drinken. Ik zie dat ik een berichtje binnen heb gehad van de ex. Ik open het en lees het met moeite.


‘I miss you bae. I want you in my arms’
staat er op mijn scherm. Ja, wat the fuck doe je daar dan weer mee. Ik weet helemaal niet wat ik tegen deze man moet zeggen. Ik vertel de meiden van het berichtje en luister half naar wat ze erover te zeggen hebben.

In plaats van gelijk te reageren besluit ik nog meer wijn te drinken en wordt de rest van de avond redelijk vaag. Als ik de volgende ochtend opsta met een helse kater en glitter op mijn gezicht (geen idee waarom) loop ik naar de keuken om wat water te pakken.

Dan herinner ik mij dat ik heb geantwoord op het berichtje, maar weet ik bij god niet meer wat ik gezegd heb. Ik pak mijn telefoon en lees het berichtje dat ik heb teruggestuurd: ‘I like alpaca’s’.

Reageer op artikel:
The Single Life: Als je dronken bent en berichtjes stuurt naar je ex
Sluiten