Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 7 mei 2018
Leestijd: 5 minuten

The Single Life: Als je niet meer weet wie naast je ligt

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.
Als single drink je soms veel. Dat staat in het single handboek. Tenminste, als er een single handboek zou bestaan, dan zou dit hoogstwaarschijnlijk op de eerste pagina staan. Je moet tenslotte als single girl op jacht of op z’n minst de roofdieren laten weten dat jij potentiële prooi bent. En dit gaat, vaker dan niet, gepaard met een drankje.

Ik heb een verschrikkelijk gezellige dronk. Ik ben nog luidruchtiger (ja het kan echt) en schud graag de heupjes los. Des te meer alcoholische versnaperingen genuttigd worden, des te losser die heupjes dan ook worden. En er moet vooral niemand een liedje opzetten waarop getwerked (twerken is een intussen wel een werkwoord toch?) dient te worden, want dan zijn mannen, vrouwen, palen, deurposten, kasten en nog veel meer dingen erg onveilig. Ik discrimineer niet, ik rijd tegen alles op.

Zo komen we bij een avond om nooit te vergeten. De avond die ik juist was vergeten. De avond waarop ik wakker werd en niet wist wie er naast me lag. Ja, dat is mij echt overkomen en nee, ik ben er niet trots op. Als ik helemaal eerlijk ben, kan ik er wel om lachen, want het komt namelijk nooit voor. Ik ben niet iemand die blackouts krijgt. Ik ben één van die gelukkigen, die altijd precies nog weet wat voor gênante shit ze heeft gedaan.

Je weet bij mij wat voor avond het gaat worden, aan het soort drank dat ik drink:
Wijn: gezellig, heel veel gegiechel
Bier: baldadig, om de twee minuten aan het plassen
Cocktail: chique poes is ze hoor
Rum: altijd een goede avond
Jagermeister: het is duidelijk fissa
Tequila: oh kijk, daar ligt Omani K.O. in een hoekje

Daniel, Jay en ik blijven als laatste over bij de nazit, in het restaurant waar we werken en besluiten naar de Melkweg te gaan. Dit was duidelijk niet mijn beslissing, want de Melkweg doet het niet altijd voor me. We dansen wat en de drankjes vloeien rijkelijk. Jay blijft mij Tequila geven. Niet het beste idee, want ik ben intussen straalbezopen. Ik heb daarom ook niet in de gaten dat Jay met mij aan het flirten is.

Jay is een rasechte Amsterdammer en errug cute. Donkerbruin haar, lieve ogen, rond de 1.80 meter en een zwaar Amsterdams accent. Ik flirt altijd met hem op werk, maar dat is voor mij niet ongewoon. Als sexual harrassment regels zouden worden toegepast bij mij op werk, was ik allang ontslagen.

De avond loopt ten einde en Daniel heeft wél in de gaten dat Jay met mij aan het flirten is. Ik heb te veel Tequila op om überhaupt te horen wat er gezegd wordt. Daniel besluit weg te gaan en laat mij vervolgens achter met Jay. Ik zeg ook dat het tijd wordt om naar huis te gaan en dat ik een taxi ga pakken. Jay biedt aan om een taxi te delen. Ik had toen al kunnen weten wat eraan zat te komen, want hij woont helemaal niet bij mij in de buurt. Maar, Tequila.

We komen aan bij mijn kleine huisje en ik val zowat uit de taxi. Vervolgens rijdt de taxi weg en zie ik dat Jay ook is uitgestapt. ‘Woon jij ook hier?’, brabbel ik naar Jay, verbaasd dat hij niet nog in de taxi zit. ‘Nee, ik blijf bij jou vannacht’, zegt hij. Beetje brutaal als je het mij vraagt, maar whatever. Als we binnenkomen zeg ik dat ik ga douchen.

Eenmaal uit de douche ben ik totaal vergeten dat er iemand in mijn huis is. Dus als ik naar mijn bed loop, schrik ik van het feit dat er een naakte Jay onder mijn dekbed ligt. Hij kijkt me aan en doet het dekbed omhoog, als uitnodiging in mijn eigen bed. Wat hierna volgt is iets te pornografisch om te vertellen, maar Bow-chicka-wow-wow is een accurate omschrijving.

Als ik wakker word vervloek ik de katergoden en open ik met moeite mijn ogen. Als ik rechts van me kijk, zie ik een achterhoofd. Een achterhoofd dat ik niet direct herken. Hij heeft kort donker haar. Ik denk aan alle jongens van wie dit achterhoofd eventueel zouden kunnen zijn, maar ik weet zeker dat zij het niet zijn. Wie the fuck ligt er naast me? Ik ben naakt, dus ga ik er vanuit dat er seks heeft plaatsgevonden. Ik kom omhoog en probeer zachtjes, zonder hem aan te raken, over hem heen te buigen. Shit, ik kan zijn gezicht niet zien.

Gelukkig ligt mijn telefoon naast mij, dus stuur ik een berichtje naar mijn vriendinnetje: ‘There’s a boy in my bed’. ‘Who’s the boy’, krijg ik als reactie. ‘I DON’T KNOW!!!!!!!’, antwoord ik. Dan begint het achterhoofd opeens te bewegen, dus stop ik snel mijn telefoon weg en doe alsof ik net mijn ogen open doe. Vervolgens kijk ik recht in Jay’s gezicht en krijg ik spontaan flashbacks van de voorgaande avond.

Jay maakt zich klaar om te gaan en ik doe mijn best om de rest van de avond weer terug te halen. We zeggen elkaar awkward gedag bij de deur. ‘Zullen we dit maar tussen ons houden?’, vraag ik. ‘Ja, hoor’, antwoord hij. Hiermee bedoel ik natuurlijk dat hij zijn mond moet houden, want de seconde dat ik de deur achter mij dicht doe pak ik mijn telefoon om mijn beste vriendje Wim te bellen. ‘Dude, je gelooft nooit wie ik vannacht heb gedaan.’

LEES OOK: The Single Life: Wanneer nieuwe vrienden meer dan vrienden willen zijn
LEES OOK: The Single Life: Wanneer je als single relatieadvies geeft
LEES OOK: The Single Life: Als je als single tussen alle koppeltjes terechtkomt
LEES OOK: The Single Life: Als je als single zomaar in allerlei situaties belandt

Reageer op artikel:
The Single Life: Als je niet meer weet wie naast je ligt
Sluiten