Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 24 mei 2016

The Single Life: Als je op mannenjacht gaat

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als single moet je soms assertief zijn. Je kunt wachten tot de mannen op jou afstappen, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen en pakken wat je pakken wilt. Als vrouw heb je namelijk veel meer power dan je denkt. Het komt niet extreem vaak voor, maar soms moet je gewoon op een man afstappen en hem zeggen dat je hem wil. Niet zo direct natuurlijk, want die simpele wezens weten zich geen houding te geven als een vrouw té direct is.

We wachten meestal gewoon tot mannen de eerste stap zetten, omdat het zo ‘hoort’. Oké, dat is niet helemaal eerlijk, want eigenlijk maken wij vaak de onofficiële eerste stap, door hen het groene licht te geven. Het zit allemaal in de ogen.

Ik heb een vaste tactiek, als ik wil dat een jongen op me afstapt. Als ik in mijn ooghoek kan zien dat hij naar mij kijkt, kijk ik hem heel lang niet aan. Ik lach naar mijn vrienden, om te laten zien dat ik zo’n geweldig leuke lach heb en dan kijk ik naar hem met een strak gezicht. Met mijn kin lichtelijk naar beneden kijk ik, van onder mijn wenkbrauwen, hem recht in zijn ogen aan. Eigenlijk staar ik gewoon. Dit doe ik voor ongeveer zeven seconden, zonder oogcontact te verbreken. Ik weet dat zeven seconden niet lang klinkt, maar het is oneindig lang om een vreemde aan te kijken. Vervolgens laat ik mijn linker wenkbrauw omhoog schieten, lach ik heel subtiel, kijk ik weg en kijk niet niet meer terug.

Ik ben in een mannenverslinder bui

Maar op een man afstappen is anders, je bent wat kwetsbaarder. Gelukkig staat mijn ego als een huis, dus heb ik schijt aan de ‘regels’ en pak ik wat (of wie) ik wil. Zo heb ik een keer, als een panter die op het punt stond zijn prooi te bespringen, een man aan de haak geslagen. Wat ik niet wist, was dat dit de meest verlegen man op aarde was.

Ik ben op een feest met mijn nichtje en een vriendin en ik zie Lee, de leadzanger van de band die net heeft opgetreden. Hij is lang, licht getint, dreads tot zijn middel en rond de veertig. Het is niet de eerste keer dat mijn spider sences gaan prikkelen bij het zien van een knappe oudere man. Omdat mijn oom muzikant is en wel eens met Lee heeft opgetreden, zijn Lee en ik elkaar vaker tegen het lijf gelopen. Mijn oom wilde ons zelfs aan elkaar koppelen, maar dat is nooit wat geworden.

Ik ben in een mannenverslinderbui en meld aan de meisjes dat ik even op jacht ga. Ik stap op hem af en blijf hem aankijken, zonder iets te zeggen. De man met wie hij in gesprek is, snapt de hint en laat ons alleen. Lee kijkt vooral naar de grond, maar ik blijf net zolang naar hem staren tot hij oogcontact maakt. Gedurende dit gehele gesprek kijk ik hem constant in zijn ogen aan. Ik vertel dat mijn oom ons wilde koppelen en ik voel zijn zenuwen.

‘Was je nog een keer van plan mij te zoenen?’, vraag ik

‘Was jij dat? Ik wist niet dat dat jij dat was? Ik.. Ik.. sorry, ik wist het niet,’ zegt Lee. ‘Als je het wel wist,’ zeg ik (met mijn meest zwoele stem). ‘Wat had je dan gezegd?’ ‘Ja! Ja! Natuurlijk had ik ja gezegd,’ zegt Lee. Hij weet zich nog steeds niet echt een houding te geven, zie ik. ‘Dan is dit je kans,’ zeg ik terwijl ik mijn telefoonnummer op zijn hand schrijf. ‘Kom mij morgen maar ophalen, dan mag je me mee uit eten nemen,’ zeg ik voordat ik wegloop. Ik draai nog even om, om te zien of hij me nakijkt, lach zo stout mogelijk en paradeer weg à la Sacha Fierce. Wat een Beyoncé moment.

Hij komt mij de volgende dag halen om sushi te eten. Deze man is zo verlegen dat ik het gevoel heb dat ik met een tiener ben. Een tiener van veertig. Hij is wel iets meer ontspannen, nu dat we alleen zijn en ik niet zo direct aan het doen ben. Hij blijkt mede-eigenaar van een restaurant te zijn en neemt me daar mee naar toe voor een cocktail, na het eten. We kletsen wat en het is erg gezellig, maar hij raakt me niet aan en blijft op veilige afstand.

Hij vertelt dat er een aparte ruimte is, die zij verhuren voor feestjes en laat mij die zien. Het is een waanzinnige ruimte met langs de wand leren banken en allemaal gloeilampen die aan het plafond hangen. Aan de linkerkant staat een goedgevulde bar en er is een fantastische geluidsinstallatie. Als hij eenmaal muziek opzet wil hij op een bank gaan zitten, maar ik schud nee met mijn hoofd en trek met overeind. ‘Jij gaat met mij dansen meneer,’ zeg ik terwijl ik dicht tegen hem op ga staan. ‘Was je nog een keer van plan mij te zoenen?’ vraag ik.

Hij begint zich vol schaamte te verontschuldigen en verbergt zijn gezicht in zijn handen

Zijn hoofd wordt helemaal rood en hij ontwijkt weer oogcontact. Hij begint een beetje te stotteren en mompelt iets wat ik niet versta. ‘Dan doe ik het wel hoor,’ zeg ik terwijl ik zijn gezicht vastpak. Nou, toen was het beestje wakker hoor. Letterlijk, ik voelde het tegen mijn been aan. Hij kan de rest van de avond niet van mij afblijven.

Hij neemt mij mee naar zijn huis en ik breek voor één keer mijn regel. Ik ga namelijk nooit met mannen naar bed op de eerste date, maar whatever, ik had een bui. Nou, als je denkt dat Lee daarvoor zenuwachtig was, moet je hem zien klungelen met een condoom. In mijn hoofd ben ik erg in de war, want hij is tenslotte veertig. Toch gedraagt hij zich als een jongen die op het punt staat ontmaagd te worden.

Halverwege, beginnen de zenuwen weer op hem in te werken en worden dingen slap, die je liever hard hebt. Hij begint zich vol schaamte te verontschuldigen en verbergt zijn gezicht in zijn handen. Na een flinke peptalk van mij en de belofte dat ik niets van hem verwachtte, zeg ik tegen hem dat we de zenuwen weg gaan dansen. Ik stuur hem naar zijn geluidsinstallatie om wat rustige muziek op te zetten, waarna wij een half uur lang naakt in de woonkamer staan te dansen. Een prachtig moment voor mensen die van romantiek houden. Persoonlijk had ik liever een goede beurt gehad. Volgende keer laat ik ze maar weer op mij afkomen.

LEES OOK: The Single Life: Als je vriendinnen je vervangingsvriendje zijn
LEES OOK: The Single Life: Als je gay-dar een error heeft
LEES OOK: The Single Life: Wanneer je als single gaat reizen

Reageer op artikel:
The Single Life: Als je op mannenjacht gaat
Sluiten