Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 15 nov 2016

The single life: Als mannen denken dat ze van een ‘nee’ een ‘ja’ kunnen maken

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Mannen denken heel vaak dat als ze lang genoeg hun best doen, zij van een ‘nee’ een ‘ja’ kunnen maken. Het zal wel iets met hun jagersinstinct te maken hebben. Ze horen ‘nee’, zien het als een uitdaging en doen alles wat ze kunnen om ‘ja’ te horen.

Soms hoeven ze het niet eens te horen. Ze weten het gelijk als je hebt toegegeven aan hun tactische advances. Ze weten wanneer het knopje om is en ze hun slag kunnen slaan. En wij weten het ook, ook al zijn we soms te trots om het toe te geven.

Ik denk dat het verwarrend voor mannen is, omdat ‘nee’ niet altijd ‘nee’ betekent. Soms zeggen we ‘nee’, omdat we het menen en soms zeggen we ‘nee’, terwijl we eigenlijk gewoon ‘ja’ bedoelen. Daarmee maken we het natuurlijk niet echt makkelijk voor de mannetjes.

Die klootzakken geloven me gewoon niet

Maar dit is een klassiek voorbeeld van het communicatieprobleem dat mannen en vrouwen hebben. Wij vrouwen zeggen vaak niet wat wij precies bedoelen. In plaats daarvan geven wij subtiele hints en worden wij geïrriteerd als zij de gegeven hints niet begrijpen. Hoe halen ze het in hun hoofd om niet zo te reageren zoals wij willen op de dingen die wij niet hardop zeggen? Zijn ze achterlijk?

Nee, ze zijn niet achterlijk (achum), ze spreken gewoon onze taal niet. Daarom heb ik een aantal jaar geleden vrouwentaal opgegeven en besloten dat ik gewoon direct ging zijn. Zo is er geen verwarring en hoeven mannen niet tussen de regels te lezen, want daar zijn ze namelijk niet zo goed in.

Als mannen je eindelijk begrijpen

Maar het probleem dat ik nu heb is dat mannen mij niet geloven. Ik zeg precies wat ik wil, hoe ik het wil, wanneer ik het wil en waarom ik het zo wil. En die klootzakken geloven me niet. Ze zijn in de war van mijn eerlijkheid. Maar zo ook wanneer ik ‘nee’ zeg. Mijn ‘nee’ is niet een nee-maar-ga-eigenlijk-maar-door-giechel-giechel. Het is gewoon een ‘nee’, einde discussie.

Dus als ik onder de douche sta, laat ik mijn scheermes onaangeraakt

Ik ben in een koffietentje aan het schrijven als er opeens een man naast mij komt zitten. Ik ben erg gefocust, dus valt hij mij niet op. Als hij mij gedag zegt, zeg ik beleefd gedag terug en duik ik direct weer terug in mijn laptop.

‘Herken je me niet?’, vraagt hij. Ik kijk nogmaals naar hem en besef me wie het is. Het is een man die ik jaren geleden via via heb leren kennen. Hij had altijd alle vrouwen achter zich aan. Ik reageer wat enthousiaster en geef hem een knuffel. We praten bij en kunnen het heel goed vinden, evenals vroeger.

Ik zeg dat ik het super gezellig vind om met hem te kletsen, maar dat ik echt door moet werken. Hij stelt voor dat we snel wat gaan drinken, waarop we nummers uitwisselen. Een half uur later krijg ik een berichtje van hem dat hij het leuk vond om mij weer een keer te zien en dat we echt wat moeten gaan drinken. Smelt, smelt.

Ik krijg het idee dat hij mij dronken probeert te voeren

Een paar dagen later sta ik in de badkamer mij voor te bereiden op mijn date. Je moet iets van mij weten. Ik seks niet op de eerste date. Ik doe het gewoon niet. Ik ben van mening dat een man meer tijd in mij mag investeren, dan een paar uur, voordat hij zichzelf tussen mijn benen mag wurmen. Dus als ik onder de douche sta, laat ik mijn scheermes onaangeraakt en laat ik mijn benen en oksels voor wat ze zijn. Hierdoor ben ik ervan verzekerd dat ik mijn kleding niet uittrek.

Ik wissel zes keer van outfit, tot ik de perfecte combinatie van nonchalant en sexy heb gevonden. Het is namelijk uitermate belangrijk dat je eruit ziet alsof je totaal geen moeite erin hebt gestopt, terwijl je uren hebt getut. En het mag ook niet te sexy zijn, want ik ben niet van plan hem met te seksen.

Het is onwijs gezellig met hem. Hij blijft drankjes bestellen, waardoor ik het idee krijg dat hij mij probeert dronken te voeren, maar ik laat me niet haasten. Na een paar uur zegt hij dat we gaan en vraagt hij de rekening. Ik vraag waar we naartoe gaan, waarop hij antwoord dat we naar zijn huis gaan om een fles wijn open te trekken.

Ja joh, je bent de onschuld zelve

‘Je krijgt me niet in bed hoor’ zeg ik lachend. Hij kijkt me lichtelijk beledigd aan en antwoord: ‘Denk je dat ik dit allemaal doe alleen om je in bed te krijgen? Ik wil gewoon gewoon op een bank zitten, terwijl we verder drinken’. Ja joh, je bent de onschuld zelve.

We zitten nog geen tien minuten op de bank voordat hij mij begint te zoenen. Ik zoen hem terug, maar voor ik het weet ligt hij bovenop mij. Ik pak zijn gezicht vast, duw hem een beetje terug en herhaal dat ik niet met hem naar bed ga. ‘Ik doe toch ook niks?’, antwoordt hij. Sinds wanneer is jezelf bovenop mij gooien en je handen onder mijn kleding proberen te stoppen niks doen?

Op een gegeven moment zeg ik dat ik even ga plassen. Zo kan hij even afkoelen en kan ik een bedenken wat ik ga doen. Zodra ik uit de badkamer kom, loopt hij op mij af en begint hij mij weer te zoenen. Neem mij niet verkeerd, ik heb geen problemen met zoenen. Maar wanneer ik al zoenend richting de slaapkamer word geleid, terwijl ik duidelijk ‘nee’ heb gezegd, vind ik het iets minder.

Get a grip dude

Als ik zeg dat ik maar eens richting huis ga, kreunt hij in mijn oor dat ik moet blijven. Ik lach en zeg voor de zoveelste keer dat ik niet met hem naar bed ga, waarop hij antwoordt dat hij mij alleen even oraal wil bevredigen. Deze jongen heeft duidelijk poep in zijn oren.

Ik pak mijn jas en loop naar de deur. Ik geef hem nog een laatste, goede zoen en zeg dat we elkaar snel gaan zien. Hij trekt mij aan mijn hand terug, zoent me nogmaals en probeert mij weer naar binnen te trekken. ‘Ik zei nee, schat’, zeg ik en loop snel naar buiten.

Onderweg naar huis voel ik mijn telefoon trillen van berichtjes.
‘Fuck wat ben je geil’
‘Je maakt me helemaal gek’
‘Ik wil je proeven’
‘Kun je niet terugkomen?’
Get a grip dude.
Waarom snappen sommige mannen niet dat ‘nee’ daadwerkelijk ‘nee’ betekent?

Reageer op artikel:
The single life: Als mannen denken dat ze van een ‘nee’ een ‘ja’ kunnen maken
Sluiten