Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 21 okt 2016

The Single Life: “Dat ik single ben houdt niet in dat ik met jou wil daten”

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als je al langere tijd single bent krijg je altijd dezelfde soort vragen van mensen in je omgeving. Wanneer ga je eens aan de man? Hoe kan zo’n leuke meid als jij nou single zijn? Wil je dan geen vriendje? Heb je echt nog meer schoenen nodig? Oké, die laatste vraag was niet om in te spelen op stereotypes, ik heb gewoon belachelijk veel schoenen.

Dat soort vragen zijn irritant, maar zijn nog wel mee te dealen. Je hebt namelijk je standaard antwoorden al klaarliggen: ‘Ik wil niet met zomaar de eerste de beste. Ik heb geen man nodig om mij compleet te voelen. Ik ben onafhankelijk en geweldig, bla, bla, bla.’

Het zijn de vragen van geïnteresseerde, single mannen die het meest irritant zijn. Single mannen gaan er namelijk vaak vanuit dat als jij ook single bent en je niet gedraagt als een afgrijselijke bitch, dat je dan automatisch je nummer gaat geven. Of als je een drankje wordt aangeboden en niet onbeleefd wilt zijn, dat je dan je nummer gaat geven.

Er is niet echt een lieve, niet beledigende manier

Waarom denken single mannen dat als jij ook single bent en aardig doet, dat je ook daadwerkelijk interesse hebt? Kan het niet gewoon zo zijn dat je toevallig aardig bent? En als een man aandringt dat hij echt heel graag je drankje wil betalen, ben je dan verplicht een gesprek met hem aan te gaan? NEE!

Ik heb zoveel situaties meegemaakt waarbij ik aardig doe tegen mannen en zij mijn beleefdheid verwarren met interesse. Er is niet echt een lieve, niet beledigende manier om iemand duidelijk te maken dat je niet geïnteresseerd bent. Voor je het weet ben je aan het liegen dat je een vriend hebt om iemands gevoelens te besparen.

Veel mensen zouden nu zeggen: ‘Waarom wees je niet gewoon eerlijk?’. Nou, omdat eerlijk zijn nog vele malen kutter is. Als je eerlijk bent krijg je heel vaak de vraag ‘waarom?’. En dan moet je vervolgens haarfijn uitleggen waarom je geen interesse hebt. Nou, doe dat maar eens zonder iemand te beledigen.

Er is echt geen touw vast te knopen aan mijn liefdesleven.

Ik kom Johnny tegen, een jongen die ik al in geen tijden meer gezien heb. Het is de ex van een meisje waar ik ooit mee op school heb gezeten. We omhelzen, vragen hoe het met de ander gaat, hij stelt mij aan zijn vriendin voor en vervolgens wisselen we nummers uit om een keer bij te kletsen.

Twee dagen later ontvang ik een appje met de vraag of ik aankomende week samen wat wil eten. Ik reageer enthousiast en niet veel later zitten we tegenover elkaar met een wijntje, een biertje en een warme maaltijd. Ik ben volledig op mijn gemak en praat over alles in mijn leven, inclusief mijn super ingewikkelde, altijd veranderende relatiestatus. Er is echt geen touw vast te knopen aan mijn liefdesleven.

Op een gegeven moment vertel ik over wat situaties die ik had meegemaakt waarbij mannen de hint niet begrepen. Dat ik bijvoorbeeld dacht dat iets onschuldig en vriendschappelijk was, maar dat de mannen iets heel anders in gedachten hadden. Hij praat met mij mee en we lachen erover. Ik vertel dat ik gewoon niet meer ga seksen met vrienden, omdat je daar altijd gedonder mee krijgt.

Hij vertelt over zijn vriendin en dat zij een open relatie hebben. Rode vlag.

‘Dat hoeft niet altijd, soms kan het ook juist heel leuk zijn’, zegt hij. Rode vlag. We gaan na het eten door naar De Groene Vlinder om wat biertjes weg te tikken. Hij vertelt over zijn vriendin en dat zij een open relatie hebben. Rode vlag. Vervolgens wil hij mij knuffelen, omdat we elkaar hiervoor zo lang niet hadden gezien en hij mij ontzettend gemist heeft. Rode vlag.

Ik begin door te krijgen dat hij misschien deze avond wat minder onschuldig zag als ik, maar ik denk er niet teveel over na. Joh, dan is hij een beetje tot mij aangetrokken. Na een uur over precies zulke situaties te hebben gepraat tijdens het eten, kan hij toch met geen enkele mogelijkheid denken dat ik met hem naar bed ga. Wat kan ik soms toch heerlijk naïef zijn.

Op een gegeven moment komen vijf andere vrienden van hem binnenwandelen. Het wordt alleen maar gezelliger en de huisgenoot van Johnny stelt voor dat we met z’n allen richting hun huis gaan. Ik twijfel heel even, maar vind het nog net te gezellig om een einde aan de avond te breien.

Vervolgens legt hij zijn hand veel te fucking hoog op mijn dij en begint die te strelen.

Eenmaal bij hun thuis barst een klein feestje los. Op een gegeven moment vraagt Johnny of ik mee naar het balkon ga, omdat hij een sigaretje wil roken. Ik stem toe en loop mee naar het balkon. Het is klein, vies en overal liggen lege bierblikken en uitgedrukte peuken, maar er is wel kerstverlichting. Dat dan weer wel. Hij pakt twee stoelen, veegt eentje schoon en gebaart dat ik plaats mag nemen.

Ik merk dat hij ‘sfeer’ probeert te creëren, dus ben ik onwijs opgelucht als iemand anders ook buiten komt staan om te paffen. Johnny, sluwe vos dat hij is, vraagt of de jongen even een biertje voor hem wil pakken uit de keuken.

Vervolgens legt hij zijn hand veel te fucking hoog op mijn dij en begint die te strelen. Waarna hij vraagt of ik straks lekker bij hem kom liggen. Are you fucking kidding me? Ik heb volgens mij echt heel duidelijk gezegd dat ik nooit meer met vrienden ga seksen. En je hebt mij voorgesteld aan je vriendin. En dan tóch nog proberen. Lef.

Ik zeg super droog: ‘Nee, ik ga naar huis’

Dit is voor mij het ultieme bewijs dat mannen echt alleen maar aan hun lul denken. Ik zeg super droog: ‘Nee, ik ga naar huis’. Vervolgens sta ik op, geef ik hem een high five en loop ik naar buiten. Later mattie, dit gaat ‘em dus duidelijk niet worden.

Een half uurtje later krijg ik een appje binnen dat ik mijn vestje heb laten liggen en dat ik snel weer langs moet komen om het vestje op te halen. Ik denk even na over welk vestje het is en hoe erg ik eraan gehecht ben. Sorry vest, we hebben een mooie tijd meegemaakt, maar jij woont vanaf nu bij Johnny.

Reageer op artikel:
The Single Life: “Dat ik single ben houdt niet in dat ik met jou wil daten”
Sluiten