Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 13 mei 2018
Leestijd: 5 minuten

The Single Life: de kunst van het perfecte berichtje sturen

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.
Als je als single aan het daten of scharrelen bent, leer je goed worden in berichtjes naar mannen sturen. Je wilt natuurlijk zo nonchalant en sexy mogelijk overkomen. Net als de perfecte outfit. Het moet eruit zien alsof je geen moeite hebt gedaan, terwijl je eigenlijk uren werk erin hebt gestoken. Eigenlijk, nu ik erover nadenk is dat met bijna alles wat vrouwen doen.

Zo ook met berichtjes en al helemaal als het om nieuwe mannen in je leven gaat. Als je ze al een tijdje kent, mogen ze wel weten hoe gek je bent. In mijn geval is het moeilijk te verbergen, maar zelfs ik doe nog enigszins m’n best. Oké, m’n best is ook overdreven. Soms doe ik semi, quasi, soort van, een beetje moeite om niet even gek over te komen als dat ik ben. Ik ben dan ook die hele vijf minuten, dat het me is gelukt, super trots op mijzelf. Bravo Omani, petje af.

Ik heb wel eens uren met vriendinnen gezeten, als zij een nieuwe vlam hadden, om samen een app-gesprek te voeren. Jongens sturen gewoon een totaal nietszeggend berichtje, waar ze minder dan geen moeite in hebben gestopt en vervolgens is het aan ons om elke achterliggende gedachte achter zijn ‘Hey, hoe gaat het?’ te vinden.

Wij daarentegen willen de perfecte verwoording vinden om op hem te antwoorden. Wij zeggen misschien ‘Goed, hoe gaat het met jou? :)’, maar we bedoelen dan ‘Ik vind je eigenlijk heel leuk en wil dat jij mij ook leuk vindt, maar ik ga je er even voor laten werken’. Met ‘Goed, met jou?’ bedoelen we ‘Ik heb nog niet bedacht wat ik van je vind, maar de aandacht is leuk’.

Bijna het enige verschil is de smiley, maar weet je wel hoe belangrijk die smiley is?! Dat is een alleszeggende smiley. Die smiley is het verschil tussen wel of geen mogelijkheid tot naaktheid. Omdat er zoveel betekenis achter zo’n klein teken zit, denken we vaak ook dat mannen er net zoveel moeite in steken. Maar dat is niet zo.

Stef komt een avondje bij mij wijn drinken en vertelt dat ze een jongen heeft ontmoet in de kroeg. Ze zegt dat hij haar een berichtje heeft gestuurd, maar dat ze nog niet heeft gereageerd, omdat ze hulp nodig heeft van Omani de app-godin. Ik ben veel beter in het verwoorden van andermans berichtjes, dan die van mijzelf. Bij mijzelf heb ik vaak teveel schijt en type ik (jammer genoeg) letterlijk alles wat in mijn hoofd opkomt.

‘Wat doe je dit weekend’, had hij gestuurd. Stef wil nu de perfecte reactie, zodat ze super nonchalant en zelfverzekerd overkomt. ‘Oké, ik hebt het’, zeg ik. Ik pak haar telefoon en begin te typen. Tegelijk geef ik Stef een geruststellende sus, dat ik niets ga versturen zonder haar toestemming. Ik geef de telefoon terug en ze leest het berichtje hardop voor: ‘Dat hangt allemaal af van waar jij mij dit weekend mee naartoe neemt’. Ze drukt op versturen, begint te gillen en verbergt haar gezicht in een bankkussen.

Een paar wijntjes verder en ik vertel over de nieuwe man, die ik leuk vind. Het is nogal een ingewikkelde situatie, want hij is met een meisje aan het scharrelen, waar hij al heel lang mee bevriend is. Zij is verliefd op hem, maar hij niet op haar en daar is hij altijd eerlijk in geweest, maar het blijft lastig. Gevoelsmatig weet ik dat hij bijna op het punt staat, om het met haar af te kappen.

‘Vind je hem leuk?’, vraagt Stef. Ik zeg dat ik het niet zeker weet, maar dat ik wél zeker weet dat ik weer met hem wil seksen, want holyshit wat kan die man het goed. Zo goed, dat ik hem bijna een applausje wilde geven. Maar dat zou raar zijn geweest. ‘Stuur hem een berichtje’, zegt Stef. Ik weet dat hij op werk is, maar ik stuur dit: ‘Stuur me iets, waardoor ik ga glimlachen’.

Stef en ik drinken nog een laatste wijntje en nemen afscheid bij de deur. Ik beloof haar gelijk te appen, als hij heeft gereageerd. En ja hoor, het duurt niet lang voordat mijn telefoon afgaat. ‘Ik heb het afgekapt, ik ben helemaal beschikbaar om door jou misbruikt te worden. En jouw billen zijn de achtergrond op mijn telefoon’.

Er is letterlijk niets anders, waar ik nog meer door zou glimlachen. Ik stuur gelijk een berichtje naar Stef met: ‘OMGGGGGG!!!!! Hij is klaar met de b*tch!!! Hahahah ik heb em veroverd!!! *doethappydance*’. En net nadat ik op verzenden druk, zie ik dat ik dit berichtje helemaal niet naar Stef stuur. Ik stuur het naar hem. FUCK! MY! LIFE!

LEES OOK: The Single Life: Als je op mannenjacht gaat
LEES OOK: The Single Life: Als je vriendinnen je vervangingsvriendje zijn
LEES OOK: The Single Life: Als je gay-dar een error heeft
LEES OOK: The Single Life: Als je niet meer weet wie naast je ligt

Reageer op artikel:
The Single Life: de kunst van het perfecte berichtje sturen
Sluiten