Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 15 dec 2016

The Single Life: Dealen met de ex van je lover

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Exen zijn ingewikkeld. Vaak zul je van je vent te horen krijgen dat ze een bitch is, maar uiteindelijk was er toch een reden dat hij een relatie met haar had. Het kon niet zo zijn dat hij alleen met haar was vanwege haar looks. En zo ja, wat zegt dat over hem? Maar vooral, wat zegt dat over hoe hij jou ziet?

Ik probeer altijd zo objectief mogelijk te blijven en niet alleen zijn kant te geloven. Dat een relatie stuk gaat kan niet alleen de schuld van één partij zijn. De waarheid ligt naar mijn mening altijd in het midden.

Maar hoe aardig ik ook wil blijven tegenover een ex, het blijft gewoon kut als je met eentje moet dealen. Want laten we eerlijk zijn, als ze nog in the picture is dan is ze er ook nooit helemaal uit geweest. En het laatste wat je wilt is een ex die blijft rondhangen.

Zij zijn eenhoorns die zelden in het wild worden gespot

Dit geldt uiteraard niet voor de super lieve exen die amicaal uit elkaar zijn gegaan en elkander daadwerkelijk nieuwe liefde gunnen, vanaf het moment dat ze uit elkaar zijn. Ik heb het niet over hen, want zij zijn eenhoorns die zelden in het wild worden gespot. Ik ben er ook niet helemaal zeker van dat ze bestaan.

Zij zijn de voorbeeld exen, die je vriendinnen erbij halen om je te troosten. ‘Het zusje van een vriend van de neef van mijn voormalige klasgenootjes broer is nog bevriend gebleven met haar ex en dat ging vanaf het begin helemaal goed’. Oh ja? Geef me een naam en een telefoonnummer, dan bel ik de bitch zelf.

Maar zelfs dat is soms een beetje gevoelig. Waarom zijn ze nog zo close? Zit daar misschien meer dan ze willen toegeven? Is ze gewoon rustig aan het afwachten tot er een moment komt dat jullie ruzie hebben, zodat hij bij haar kan uithuilen? En oeps, toen was ze haar kleding kwijt.

Maar als je geluk hebt, zoals ik, dan is de ex van jouw lover een psychopaat

Veel te veel drama. Daar houdt Omani niet van. Ik spendeer mijn tijd het liefst niet met mannen die nog te veel verwikkeld zitten in drama met hun ex. Maar wat als hij echt super fucking lekker is en al je gedachtes die aan hem gerelateerd zijn lichtelijk pornografisch zijn?

Tja, dan moet je dealen met een ex en dat gaat niet altijd even soepel. Je hebt natuurlijk gradaties. Maar als je geluk hebt, zoals ik, dan is de ex van jouw lover een psychopaat. Jippie..

We liggen naakt op de bank na te genieten van wat niet anders genoemd kan worden dan een grandioze beurt. Hij heeft net Trading Places opgezet, een van zijn lievelingsfilms met Eddie Murphy. Ik vraag of hij wat water voor mij wil pakken uit de keuken en kijk hem na als hij richting de keuken loopt.

Ik kijk haar een beetje verbaast aan en zeg: ‘Oké, ik ben Omani’

Ik vraag hem bijna altijd iets te pakken nadat we seks hebben gehad. Er is namelijk een gouden tien minuten dat hij naakt rond blijft lopen, voordat er een boxer wordt aangetrokken en deze man is zo verschrikkelijk knap, dat ik volledig misbruik maak van die tien minuten. Hij werd boos toen ik zijn naakte lijf als achtergrond op mijn telefoon had, dus dan maar zo.

Hij komt weer onder de dekens liggen, maar ligt grotendeels op mij, waardoor ik behoorlijk geplet word. Deze man is namelijk echt een reus. Ik ben zijn arm aan het strelen en voel een litteken zitten. Het is groot. ‘Je hebt toch niet in jezelf lopen snijden?’, vraag ik hem zonder enige tact.

Ik bedenk me achteraf altijd pas dat ik echt moet oppassen met wat ik zeg. Ik denk snel, maar praat nog veel sneller, waardoor mijn gedachten soms iets achterlopen op wat er uit mijn mond komt. Biddend dat hij niet echt in zichzelf heeft gesneden, wacht ik op zijn reactie.

‘Jouw ex, jouw probleem’, antwoord ik

‘Nee, mijn ex heeft een raampje ingetikt, toen we ruzie hadden en ik haar niet binnen liet. Er viel op wat glas en heb dit eraan te danken’, zegt hij. Ik vraag of hij nog contact met haar heeft, waarop hij lacht en zegt dat ik mij daar absoluut geen zorgen om hoef te maken. Ik geef een kus op zijn litteken en draai mijn hoofd weer richting Eddie Murphy.

Een paar weken later zijn we op een feestje een beetje aan het dansen in de hoek, wanneer er een klein bruinharig vrouwtje op ons af komt gelopen. Ze kijkt me aan met een dodelijke blik. ‘Ik ben Kim’, zegt ze. Ik kijk haar een beetje verbaast aan en zeg: ‘Oké, ik ben Omani’.

‘Zijn ex’, zegt ze boos. ‘Oooooh’, zeg ik terwijl ik naar mijn reus kijk. ‘Ik ga jou hier even mee laten dealen, als je het niet erg vindt. Toedels!’ Vervolgens loop ik richting wat vrienden bij de bar. Ik wacht tot ze boos wegloopt en ga dan naar hem terug. ‘Lekker ben jij’, zegt hij lachend. ‘Jouw ex, jouw probleem’, antwoord ik.

Ik hoop dat je weet dat hij een egocentrische klootzak is

Er gaat wat tijd voorbij en we zijn nog sporadisch aan het daten. Ik ken hem te goed om te denken dat hij mij echt trouw gaat blijven, dus geniet ik van hem, maar houd ik ook een gezonde afstand. Hij is nou eenmaal een vrouwenverslinder. Wat niet vreemd is, want mijn reus is echt verrukkelijk lekker.

Als we een paar maanden later weer een keer uit eten zijn, vertelt hij over Kim’s stalkgedrag. Ze heeft zijn Facebook account gehackt en probeert hem bij iedereen zwart te maken. Ik vraag hem waarom hij ooit met haar was en hij vertelt dat ze niet altijd zo deed. Dit gedrag begon, toen ze dacht dat hij vreemdging (wat waarschijnlijk ook wel was gebeurd). Ik kan het uiteraard niet laten om bij hem te blijven slapen.

De volgende dag kom ik laat thuis van werk en spring ik onder de douche voordat ik in bed ga liggen. Ik zie dat ik via Facebook een bericht verzoek van iemand heb. Als ik het open zie ik een foto van het bruinharige vrouwtje met dit bericht:

‘Hij was bij jou? Dan heeft hij zichzelf gekloond! Mag ik dan de kloon?’

‘Ik weet wie je bent. Ik wil dat je weet dat hij gisteravond bij mij was en huilde dat hij mij terug wilde. Toen zag ik een bericht van jou op zijn telefoon verschijnen en zei hij dat je gewoon een kennis was. Ik geloofde hem niet en heb hem eruit gegooid. Ik hoop dat je weet dat hij een egocentrische klootzak is.’

‘Hij was bij jou? Dan heeft hij zichzelf gekloond! Mag ik dan de kloon? Dan mag jij het origineel. Ik weet dat dat jullie oneindige drama hebben, maar wil je mij er alsjeblieft buiten houden? En natuurlijk weet ik dat hij een egocentrische klootzak is. Het is echt niet alsof hij het goed verbergt’, typ ik terug.

Ik sta op het punt op verzenden te drukken, maar houd mezelf nog net tegen en verwijder het snel. De seconde dat ik dit bericht verzend zit ik midden in hun drama. Ik blokkeer haar, stuur hem een berichtje dat de stalker mij heeft gevonden en ga onder de dekens liggen. Bye bitch, not today.

Reageer op artikel:
The Single Life: Dealen met de ex van je lover
Sluiten