Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 10 nov 2016

The Single Life: Dealen met egocentrische, onbereikbare mannen

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

We leren van kleins af aan dat vrouwen ‘zwakker’ zijn. We zijn zogenaamd minder sterk, zogenaamd minder bekwaam, zogenaamd emotioneler en nog veel meer van dat soort onzin. We worden opgevoed met de gedachte dat we fragiel zijn. Nou, geef eens een kleine trap tegen de ego van een man, dan weet je pas wat fragiel is. En dit geldt zelfs voor de grootste, sterkste en meest charmante mannen.

Mannen moeten niet janken en er als een ‘man’ mee dealen

Maar het is eigenlijk hun schuld niet. Het is diezelfde stereotypering die wij ontvangen, maar dan omgekeerd. Ons wordt vanalles in de schoenen geschoven, zelfs als we niet zo zijn en zij mogen vanalles niet, ook al voelen ze het wel. Als wij emotioneel zijn dan is het ons goed recht om compleet in te storten en naar Ben & Jerry’s te grijpen. Mannen moeten niet janken en er als een ‘man’ mee dealen.

De waarheid vertellen

Al deze ongeschreven regels zorgen ervoor dat wij te maken krijgen met een heleboel mannen die niet met hun emoties om weten te gaan en zich ‘mannelijker’ voordoen dan ze zijn. Het is eigenlijk hartstikke sneu. Maar maakt dat het ook minder irritant? Hmm, laat me even denken.. NEE!

Wij vrouwen maken onszelf vaak zoveel kleiner dan wij zijn, om mannen tevreden te stellen. Of eigenlijk, om het mannelijke ego te beschermen. Als jij je volle vrouwzijn zou loslaten, dan zou hij gillend wegrennen. En ik heb het natuurlijk niet over de mannen die vrouwelijke kracht vieren. Je weet precies over welke mannen ik het heb, want ook jij hebt er eentje meegemaakt.

Ik heb het over de man die niet durft. Ik heb het over de man met de grote praatjes, die niet met jou durft te dealen en je daarom maar gewoon negeert. Ik heb het over de man die je de wereld belooft en ondertussen totaal incompetent is op het gebied van de liefde. Ik heb het over de man die zijn zelfvertrouwen meet in centimeters van zijn lul. We zullen ze maar niet vertellen dat we altijd doen alsof we vreselijk onder de indruk zijn, maar dat het altijd wel meevalt. We’ve always had bigger.

Ik wil een man die over zijn gevoelens durft te praten. Een man die eerlijk durft te zijn. Een man die niet schrikt, maar juist blij wordt van alles wat ik te bieden heb. Ik ben zo klaar met al die onzekere, egocentrische, incapabele, ijdele, emotioneel labiele, disloyale, respectloze, onbereikbare, alles belovende, maar niets waarmakende slappe happen, die denken dat ze het recht hebben om eisen te stellen.

Hij is CONSTANT online maar doet er toch altijd minimaal twee uur over om op een berichtje te reageren.

Ik ben met wat vriendinnen in de stad wijn aan het drinken. We hebben al behoorlijk wat flessen geleegd en we besluiten dat het tijd is om te verkassen naar een cocktailbar. En daar staat hij dan. De man op wie ik al jaren een crush heb, maar die nooit actie onderneemt. Het blijft altijd bij flirten.

Hij staat met zijn rug naar mij toe. Ik loop op hem af en knijp in zijn billen. Dit komt trouwens niet door de wijn, ik knijp ook in nuchtere toestand schaamteloos in de billen van mannen. Van vrouwen trouwens ook. Anyway, hij draait zich om en lacht naar me met zijn onweerstaanbare lach. Ik smelt direct, maar laat me niet kennen. Deze man houdt er te erg van om aanbeden te worden.

We doen het gewoonlijke praatje, maar dan vraagt hij opeens of ik met hem uit eten wil. Wij? Op date? Maar, maar, maar, maar sinds wanneer? Ik heb er eindelijk juist vrede mee gemaakt dat ik hem alleen op afstand ga aanbidden. En nu wil hij op date? Omani blijf cool.

De date is fantastisch en ik krijg eindelijk zijn volle aandacht. Hij vertelt hoe leuk hij mij altijd heeft gevonden, maar dat hij altijd met iemand was als hij mij tegenkwam. Na de date wil hij een drankje bij hem thuis doen. Ik stem toe, maar beloof mezelf dat ik niet met hem naar bed ga op de eerste date.

Met heel veel moeite (je hebt geen idee hoeveel moeite) ontwijk ik al zijn advances en krijg ik het voor elkaar om naar huis te gaan, zonder seks te hebben gehad. Bravo Omani! We zijn vervolgens een paar dagen aan het appen en ik erger mij al mateloos aan zijn app-gedrag. Hij is CONSTANT online maar doet er toch altijd minimaal twee uur over om op een berichtje te reageren.

‘Kutlul! Ik heb een uur op je gewacht en het is nu drie uur later’

Als ik een week later met een vriendin uit ben, besluit hij dat hij mij wil zien. Ik zeg dat het kan, want ik ben heel ver uit de buurt van mijn huis, maar heel dicht bij de zijne. Hij zegt dat ik daar in de club op hem moet wachten en dat hij er zo is. Maar mijn vriendin is bijna zover om naar huis te gaan en ik weet wat ‘zo’ voor hem betekent. Deze man is nog nooit in zijn leven op tijd geweest.

Hij smeekt me om te wachten en zegt dat hij er uiterlijk een uur later is. Mijn vriendin besluit met mij te wachten, maar zegt dat als hij er niet precies een uur later is, dat zij mij mee naar huis neemt. Ik stem toe en inderdaad, het uur is voorbij en hij is nergens te vinden. Ook reageert hij niet op berichtjes en neemt hij niet op.

We gaan naar huis, openen nog een fles wijn en dansen nog eventjes in de woonkamer tot we moe zijn en willen slapen. Twee uur later word ik wakker van het getril van mijn telefoon. Hij is mij aan het bellen.

Ik sluip de slaapkamer uit en neem op. ‘Schatje, waar ben je?’, vraagt hij. ‘Waar ik ben? Ik ben bij mijn vriendin kutlul! Ik heb een uur op je gewacht en het is nu drie uur later. Denk je echt dat ik ergens op straat op je sta te wachten? Ben je wel helemaal goed?’

‘Wat is het adres? Ik stuur een Uber om je op te halen’, zegt hij en vervolgens begint hij te smeken dat hij me moet zien. ‘Maak je een grap? Je laat mij uren op je wachten en denkt dat ik nu nog gewillig ben om op je lul te gaan zitten? Trek er maar lekker zelf aan klootviool. Fuck je Uber, fuck je gesmeek, fuck dit telefoontje en FUCK YOU!’

Reageer op artikel:
The Single Life: Dealen met egocentrische, onbereikbare mannen
Sluiten