Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 12 jul 2016

The Single Life: Het verhaal van mijn meest stuntelige en verschrikkelijke blind date ooit

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als je als single in de datingwereld leeft dan ga je geheid af en toe op een blind date. Ja, het kan via Happn of Tinder of een van die andere schijt-apps, maar heel af en toe word je op een blind date gestuurd. In mijn geval is dat niet heel af en toe, maar gewoon één keer.

Blind dates zijn sowieso vreemd als je erover nadenkt. Iemand koppelt je aan iemand die je nog nooit hebt gezien of gesproken, die zij zelf niet leuk genoeg vinden om mee te daten. Soms denken mensen je smaak te kennen, maar blijkt het dat ze je gewoon haten en willen dat je ongelukkig bent.

Oké, dat is misschien wat melodramatisch, maar bitch als je weet dat ik van D’Angelo houd waag het dan niet om mij Steve Urkel aan te bieden. En als ik vraag om Channing Tatum, dan wil ik geen fucking Carrot Top.

‘Ik heb je nummer aan een leuke gast gegeven. Ga van de bank af trut! Toedels!’

Anyway, blind dates zijn spannend. Je hebt geen idee of jullie op dezelfde lijn zullen liggen en of je überhaupt tot hem aangetrokken zal zijn. Ook moet je doen alsof je normaal bent, want anders schrik je ze af. Ik laat mannen er liever later achter komen dat ik niet helemaal honderd ben. Dan bestaat er tenminste nog een kans dat ze het aandoenlijk vinden.

Ik ben op een dag aan het bankhangen en krijg een berichtje binnen van een onbekend nummer. ‘Hey I got your number from your friend. I’m new in town and she thought we might like each other’. Ik ben natuurlijk super sceptisch en vertrouw het voor geen reet. Ik reageer met: ‘Rot op Wim’, om vervolgens een berichtje binnen te krijgen van Lies met: ‘Ik heb je nummer aan een leuke gast gegeven. Ga van de bank af trut! Toedels!’

Het is duidelijk dat ik nieuwe vrienden moet zoeken. Ik bied de jongen mijn excuses aan en leg uit dat ik er vanuit ging dat het een grap was. We kletsen een tijdje en hij blijkt best humor te hebben, dus als hij vraagt of ik een keer wil afspreken overweeg ik toch ‘ja’ te zeggen.

Niet verkeerd om naar te kijken en best een vlotte babbel

Hij nodigt mij uit om een show van hem te zien, want blijkbaar is hij een comedian bij Boom Chicago. Hij is een Amerikaan die tijdelijk in Amsterdam woont. Na een tijdje moeilijk te doen stem ik toch toe en word ik op de lijst gezet voor de daaropvolgende donderdag.

De show is leuk, maar toch vind ik het een beetje spannend dat ik een date met hem heb. Hij komt na de show naar me toegelopen, stelt zich officieel voor en vraagt of ik wat wil drinken aan de bar. Het is op zich een best leuke jongen. Niet verkeerd om naar te kijken en best een vlotte babbel. Al merk ik wel dat hij verlegener is dan op het podium.

We blijven tot sluitingstijd en gaan naar buiten, waarna hij vraagt of ik nog mee naar zijn huis wil. Dan ga ik even nadenken. Ga ik de rest van mijn leven met deze jongen delen? Nee. Vind ik hem onaantrekkelijk? Nee, ook niet. Als ik met hem meega, gaan we dan seksen? Waarschijnlijk. Maar hoe lang heb jij ook alweer geen seks gehad mevrouwtje? ‘Yeah okay, I’ll come over for a bit’

We lopen richting zijn huis en ondertussen denk ik aan de enige one night stand die ik ooit heb gehad. Ik weet ook niet of die telt, want het was een collega. Is het niet pas een one night stand als je diegene niet kent? Whatever, doet er niet toe.

Ik sta op, trek mijn shirt uit en gooi het naar hem

Eenmaal bij hem binnen gaan we naast elkaar op de bank zitten. Hij lijkt steeds verlegener te worden. Ik kijk ondertussen naar de klok en zie dat het super laat is. Als ik mijn hand op zijn been leg, verstijft zijn been. Als ik oogcontact probeer te maken, kijkt hij weg. Dan zet hij de televisie aan en stopt hij met zappen als hij op het nieuws komt. Goh.. die jongen weet wel een sexy sfeer te creëren.

‘Why did you ask me here?’, vraag ik. Hij begint zenuwachtig te lachen en kijkt weg. Ik sta op en zeg dat ik wel denk te weten waarvoor hij mij heeft uitgenodigd. Ik trek mijn shirt uit en gooi het naar hem. ‘Well come on then’, zeg ik terwijl ik mij omdraai en richting zijn slaapkamer loop.

Als hij eenmaal achter mij aan is gelopen sta ik intussen in mijn ondergoed en slipje. Opeens wordt het beestje wakker en begint hij mij super heftig te zoenen. Hij duwt me op het bed, maar ik knal met mijn hoofd tegen de muur. De ongemakkelijkheid gaat vanaf dat moment van kwaad naar erger.

Ik ben minder Samantha van Sex and The City dan ik graag denk

Hij is letterlijk met alles aan het prutsen. Echt helemaal niets gaat smooth. Van het voorspel tot het condoom omdoen. Het is allemaal rampzalig. Zó rampzalig zelfs dat ik een beetje wil lachen, maar die arme jongen zal nooit meer met een meisje durven seksen als ik dat doe. Gelukkig duurt het allemaal maar een minuut of drie voordat hij naast mij neerploft.

‘Did you have fun?’, vraagt hij als ik mij begin aan te kleden. Die arme, arme jongen. ‘Sure’, zeg ik met een glimlach. Eenmaal in de Uber app ik Lies het hele verhaal met de mededeling dat ik minder Samantha van Sex and The City ben dan ik graag denk en dat one night stands gewoon écht niet mijn ding zijn. Dan hoor ik mijn telefoon afgaan en zie ik een berichtje van hem. ‘What are you doing next week?’ Alles behalve jou jongen, letterlijk alles behalve jou.

LEES OOK:The Single Life: Als je je vrouwelijke charmes in de strijd moet gooien om gered te worden
LEES OOK: The Single Life: de kunst van het perfecte berichtje sturen
LEES OOK: The Single Life: Als je niet meer weet wie naast je ligt
LEES OOK: The Single Life: Als je vriendinnen je vervangingsvriendje zijn

Reageer op artikel:
The Single Life: Het verhaal van mijn meest stuntelige en verschrikkelijke blind date ooit
Sluiten