Column 26 jul 2016 Omani McDaniels

The Single Life: Hoe ontsnap je aan een date die niet leuk is?

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als single sla je af en toe (lees: regelmatig) de plank mis met mannen. Ik heb laatst iemand gedist op een manier die voor veel ophef zorgde bij mij op werk. Wat is de juiste ontsnappingsmanoeuvre als een date niet leuk is?

Blijf je uit beleefdheid, omdat je het moeilijk vindt om te zeggen dat je iemand niet leuk vindt. Zeg je gewoon tegen diegene dat je hem niet leuk vindt? Kom je met een of andere uitgekauwde smoes dat je vroeg op moet? Wat is de juiste manier om weg te komen, als je niet een té grote asshole wilt zijn?

Ik reageer niet in alle situaties hetzelfde. Het hangt een beetje van de man af en wat voor type hij is. Als het een gast is die zelf een beetje een asshole is dan zeg ik gewoon: ‘Luister gast, dit wordt em niet. Auf wiederschnitzel!’ Maar bij gevoelige mannen vind ik het wat moeilijker. Ik wil niemands gevoelens kwetsen, maar ik heb ook geen zin om uit beleefdheid te blijven hangen.

Ik weet dat ik soms super lomp kan doen

Met een smoesje komen is ook zo triest, maar het is in elk geval niet zo pijnlijk als benoemen dat je iemand niks vindt. Ook omdat ik mijzelf ken en weet dat ik soms super lomp kan doen. Als ik heel hard mijn best doe om niet onaardig over te komen, maar wel eerlijk probeer te zijn, komt soms de raarste shit uit mijn mond. Voor ik het weet heb ik iemands gehele stamboom beledigd.

Anyway, zo komen we bij de avond dat ik duidelijk beer goggles draag (beer goggles dragen is wanneer je iets te veel gedronken hebt en iemand knapper lijkt dan hij echt is). Voor de duidelijkheid, dit is de eerste keer dat ik last heb van beer goggles en ik word gelijk bestraft met een bitch slap van realiteit. Dat gaat zo:

Ik ben samen met Boss Lady naar Fashion Week. Dat soort events zijn altijd wel leuk (WIJN!), maar het is ook een heleboel zien en gezien worden. Wij zien er in elk geval fierce AF uit. Represent.

Na de eerste show hebben we het wel gezien en besluiten we naar de Waterkant te gaan, waar allemaal collegae aan het borrelen zijn. Het is natuurlijk onwijs gezellig en de drank vloeit rijkelijk. Hoewel ik niet zoveel gedronken heb hakt het er toch meer in dan normaal, omdat we niets hebben gegeten.

Man, vrouw, Omani danst tegen iedereen op

Hoe meer collega’s erbij komen, des te gezelliger het begint te worden. Ook Mr. Pink van werk is aanwezig, maar hij hangt met een eigen groepje gezelligerds, waaronder Mia Wallace. Mia en ik kunnen het erg goed vinden en als de Waterkant dicht lijkt te gaan, zet een klein groepje het feestje voort bij de LUX.

Mia en ik zijn in de hoek bij de bar ietwat sensueel aan het dansen. Man, vrouw, Omani danst tegen iedereen op. Op een gegeven moment zie ik een jongen oogcontact zoeken. Hij zit aan de bar en heeft donkere krullen met een getrimd baardje. Vanaf dat moment heet hij Jon Snow.

Als ik langs hem loop om richting de wc’s te gaan maken we weer oogcontact. Ik glimlach en loop door. Eenmaal terug in de hoek met Mia achter mij dansend, zeg ik tegen haar dat we de jongen aan de bar gaan veroveren. We gaan met z’n tweeën op hem af en beginnen tegen hem aan te dansen. Mia achter, ik voor.

Hij ziet mij wel zitten, voel ik tegen mijn been aan. Hij steelt een klein kusje, waarna ik zeg dat ik met collega’s ben en hij mijn nummer mag, maar dat ik niet een aan-de-bar-zoen type ben. De volgende ochtend krijg ik gelijk een berichtje.

Per direct weet ik dat ik deze jongen niet leuk vind

Na een paar dagen small talk via de app vertelt hij dat hij voor vrijwilligerswerk naar Kenia gaat om in een weeshuis te werken. Nou, als daar mijn hartje niet van smelt weet ik het ook niet. We spreken af voordat hij weggaat. En dat is maar goed ook.

Ik ben net iets eerder in het cafeetje dat hij heeft uitgekozen en begin een leuk gesprek met de erg knappe barman. Als Jon Snow binnen komt lopen is het duidelijk een Jon No. Per direct weet ik dat ik deze jongen niet leuk vind. Dat gevoel wordt benadrukt als hij zijn mond opendoet en de meest onaantrekkelijke stem eruit ontsnapt. Wat een ramp.

We doen het beleefdheidspraatje en gaan zelfs door naar een andere tent (nadat hij zegt: ‘ik pak deze, dan pak jij de volgende’), zodat we op het terras kunnen zitten. Op een gegeven moment merkt hij dat ik niet zit te luisteren naar zijn totaal niet boeiende verhaal. Ik vraag of hij huisgenoten heeft, maar blijkbaar is hij daar al een kwartier over aan het praten. Oeps.

Op een gegeven moment merk ik dat ik er echt he-le-maal klaar mee ben. Ik wil weg. Nu. Als ik naar de wc ga bel ik Wim: ‘Schat, jij gaat mij over precies tien minuten bellen dat je met baby Jimmy voor een gesloten deur staat zonder sleutel en de reservesleutel nodig hebt’. ‘Tien minuten?’, vraagt Wim. ‘Geen minuut later’, antwoord ik.

het is voor ons beiden duidelijk dat er geen vervolg date gaat komen

Jon No praat nog door over iets waar ik half naar luister en precies tien minuten later belt Wim. Ik stribbel een beetje tegen, want anders is het ook zo doorzichtig. Ik vraag Wim of hij niet iemand anders kan vragen of misschien hier langs kan komen, omdat ik op date ben. Maar Wim legt uit dat baby Jimmy niet zo lekker is. ‘Oké, oké, ik kom’, zucht ik.

‘We gaan gewoon nog lekker ons drankje opdrinken hoor, hij wacht maar even’, zeg ik tegen Jon No. Als we afscheid van elkaar nemen en beiden een andere kant op fietsen is het voor ons beiden duidelijk dat er geen vervolg date gaat komen. Ik kijk naar mijn telefoon en zie dat ik het maar een uur en tien minuten heb volgehouden. Ik beloof mijzelf dat dit de laatste keer is dat ik iemand in een kroeg oppik.

Houd op met lachen, ik meen het.

Deze is echt vreselijk gênant:
The Single Life: Het verhaal van mijn meest stuntelige en verschrikkelijke blind date ooit
Dit was juist heel leuk: The Single Life: Als je dan toch een keer verliefd wordt
Echt schiet me neer: The Single Life: Als je scharrel nachtmerrie uitkomt
Ik wil terug: The Single Life: Wanneer je als single gaat reizen

Reageer op artikel:
The Single Life: Hoe ontsnap je aan een date die niet leuk is?
Sluiten