Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 13 okt 2018

The Single Life: Ik heb geen geduld voor domme jongens

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Ik weet dat ik het eigenlijk niet hardop mag zeggen, maar ik heb even totale schijt. Sommige mannen zijn dom. Ja, dat klinkt snobistisch. Ja, iedereen verdient een kans. Maar is dat echt zo? Verdient echt iedereen een kans. Of zijn sommige mannen gewoon te dom om te poepen en moeten ze als de wiedeweerga opdonderen? ..Ik ben in een bui.

Ik wil echt niet zeggen dat je slimme Henkie moet zijn om mij te kunnen daten. En ik wil al helemaal niet zeggen dat ik Einstein ben. In mijn vroegere jaren kon mijn brein niet begrijpen hoe een faxmachine werkte. Voor de mensen die nu zeggen ‘wat is een fax?’, het is een apparaat waar je een tekening van een piemel in stopt, dan toets je een nummer in en binnen een paar minuten komt die tekening uit de fax van degene wiens nummer je had ingetikt. Ongelooflijk.

Het is al veel te laat om ‘Oh middernacht’ door de straten te blèren

Om terug te komen tot mijn punt, ik houd niet van domme jongens. Maar iets in mij zegt ook dat het oneerlijk voor de wereld is om domme mensen alleen met elkaar te laten voortplanten, want zo kweek je Trump supporters.

Toch is het ook niet eerlijk om als semi-intelligent wezen de hele tijd je haren uit je hoofd te willen trekken, omdat de man waarmee je op date bent niet weet wat een homosapien is. En dan nog onder de indruk van hemzelf lijken te zijn, wanneer hij beweert ‘daar’ geen problemen mee te hebben, maar dat het gewoon niet zijn ding is. Oy vey.

Ik ben een avond met Wim op de zuip. Het is al veel te laat om ‘Oh middernacht’ door de straten te blèren, maar dat houdt ons niet tegen. Ongegeneerd lallen we door de straten van Amsterdam op zoek naar mijn huis.

Gelijk krijg ik een berichtje van hem: ‘Wat ben je mooi!’

Eenmaal in pyjama ruziën we even over wie de ander een verhaaltje gaat vertellen (een gevecht dat ik altijd verlies), maar Wim is al K.O. voordat ik ‘Er was eens een dinosaurus met een lengte-complex’ kan zeggen.

Net voordat ik slaap sukkel hoor ik mijn telefoon vibreren. Iemand wil mijn Facebook vriend worden. Ik kijk even naar de naam, maar herken het niet. We hebben een gemeenschappelijke vriendin, een meisje dat ik van school ken, maar waar ik niet meer dan twee woorden mee heb uitgewisseld. Hij heet Vince. En hij is lekker. Gelijk krijg ik een berichtje van hem: ‘Wat ben je mooi!’.

Ik reageer de volgende ochtend pas en voordat ik het weet, zijn we een paar dagen verder en nog steeds berichtjes aan het uitwisselen. Op een gegeven moment vraagt hij of ik wat met hem wil drinken. Ik heb zin om ‘ja’ te zeggen, dus doe ik dat ook.
We spreken af op het Leidseplein.

Kleiner dan hij op zijn foto leek en zijn kleding is iets te kleur-gecoördineerd

Ik ben een tikkeltje zenuwachtig, maar heb ook wel zin in deze date. Hij is tot nog toe super lief geweest, maar laten we eerlijk wezen, dat zijn ze in het begin allemaal. We gaan eerst wat drinken en gaan daarna naar de bioscoop.

Achter mij hoor ik iemand zeggen: ‘Ben jij Omani?’. Ik draai me om en daar staat hij. Kleiner dan hij op zijn foto leek, iets minder breed dan hij op zijn foto leek en zijn kleding iets te kleur-gecoördineerd. Ik snoer mijzelf mentaal de mond en glimlach naar de man die mij al dagen lieve berichtjes stuurt.

We lopen door de Leidsestraat en kletsen. Het duurt niet lang voordat ik merk dat hij vooral met mij meepraat en zelf weinig toe te voegen heeft aan het gesprek. Tenminste, niet meer dan ‘Ja, echt gek man’. Iets wat je in zijn hoofd blijkbaar op alles kunt zeggen, want hij zegt het om de twee minuten. Ik kan ook aan zijn hoofd zien dat hij soms geen idee heeft waar het gesprek over gaat.

‘Mmm, je houdt wel van lekkere kusjes hé?!’ en kreunt zachtjes. Gadver

Vervolgens begint hij twintig minuten (twintig minuten!!) over Beyoncé, Jay-Z en Blue Ivy te praten. Beyoncé mag dan wel mijn spirit animal zijn, maar ik hoef geen twintig minuten over haar privéleven te lullen. Als we naar filmopties kijken, gaat zijn voorkeur duidelijk uit naar een actiefilm met heel veel grote actiehelden erin.

Volgens hem weet je dan pas echt dat het goede film is. Hij is blijkbaar ook erg fan van Diehard 7. ‘Maak hem niet belachelijk. Maak hem niet belachelijk. Maak hem niet belachelijk’, gaat als een mantra door mijn hoofd.

Als hij na de film vertelt over zijn ervaringen met anabolen en dat hij soms last van agressie aanvallen had, maar het effect zo mooi was op zijn spieren, is het voor mij wel echt einde verhaal. Ik overweeg nog heel even om hem te gebruiken als levende dildo, maar als ik naar voren leun om hem een kus te geven zegt hij: ‘Mmm, je houdt wel van lekkere kusjes hé?!’ en kreunt zachtjes. Gadver. Het is duidelijk tijd om naar huis te gaan.

‘Misschien had ik wat duidelijker moeten zijn! Ik ben niet geïnteresseerd. Toedels!’

Je zou denken dat dit het einde van het verhaal is. Je zou denken dat hij opgeeft na een aantal onbeantwoorde appjes. Wat hierna volgt is het letterlijke Whatsapp gesprek dat heeft plaatsgevonden (geen grap):

Vince 17 juli:
‘Heey hows Omani

Vince 25 juli:
‘Heey you x’

Vince 13 aug:
‘Omaniiii. Alles goed met je?

Vince 21 aug:
‘Heey leef je nog dan?’

Vince 27 aug:
‘Hello, you. Hows life? Omani?’

Omani 28 aug:
‘Ik zat in de VS. Ben net pas weer in het land.’

Vince 28 aug:
‘Hahahaha wazzup’
‘no geef niet’

Vince 29 aug:
‘Hey hows Omani’

Vince 5 sep:
‘Hey Omani, alles rustig?’
‘Wanneer chillen we weer meis?’

Vince 8 sep:
‘Je hebt volgens mij echt bijna geen tijd meer he busy girl’

Vince 10 sep:
‘Bad weather outside pffff’

Vince 14 sep:
‘Heyy. Leef je nog well?’

Vince 21 sep:
‘Heey Omani hoe is het met jouw dan?’

Vince 27 sep:
‘Olaa’
‘Hows life?’

Vince 3 okt:
‘Yooo leef je nog Omani’

Vince 6 okt:
‘Hey ben je al terug van usa?’

Omani 8 okt:
‘Hey jongen. Sorry voor de radiostilte. Maar dit gaat em niet worden. Fijne avond!’

Vince 8 okt:
‘Haha, waar heb je het over?’
‘Radiostilte’
‘Ik vat je niet zo goed hoor’
‘But hows lifeee’

Omani 8 okt:
‘Misschien had ik wat duidelijker moeten zijn! Ik ben niet geïnteresseerd. Toedels!’

Vince 8 okt:
‘Haha ok, maar in wat ben je niet geïnteresseerd?’
‘Ik weet geeneens waar het over gaat Omani.’
‘Wees effe duidelijk mop’

Omani 8 okt:
‘Ik heb geen behoefte meer aan contact. Ik hoop dat dat duidelijk is.’

Vince 8 okt:
‘Ja tuurlijk. Vind het wel jammer. Is er iets gebeurd dan?’
‘Hey, als er iets is kan je me vertellen hoor.’
‘Ik luister graag naar je.’

Vince belt met ander nummer

Vince 8 okt:
‘Hey, je hing op’.
‘Maar vind het wel jammer.’
‘Maar is wel je keus.’
‘Ik respecteer het wel.’
‘We hoeven ook geen ruzie toch?’

Omani 8 okt:
‘Luister ik ben op een verjaardag. Ik zei dat ik geen contact meer wilde en wil dat ook niet hoeven uitleggen. Ik wil geen ruzie en ook geen vervelende woorden. Ik wil gewoon geen contact en verder feesten met mijn vrienden.’

Vince 8 okt:
‘Haha ok, maar ik heb je toch niets gedaan?’
‘Je mag van mij gewoon je dingetje doen hoor.’
‘Moet kunnen.’
‘Have fun op je feestje.’
‘Enjoy it!’

Omani 8 okt:
‘Maar ik wil ook geen berichtjes over een paar dagen! Het is klaar zo. Sorry dat het zo bot moet.’

Vince 8 okt:
‘Whahah, ik heb je toch niets aangedaan meissie?’
‘Nee ik stuurde niet eens zoveel berichtjes hoor Omani.’
‘Nou kijk als jij zegt dat het klaar is, ik zou niet eens weten wat, want ik heb je niets aangedaan, maar ga maar verder feesten ok?’
‘Gaat het wel goed met je of ben je bloedserieus met me?’

Omani 8 okt:
‘Je hebt me niets gedaan. Ik ben gewoon niet in je geïnteresseerd en nu ga je er zo lang over door dat ik onaardig moet doen en dat vind ik niet leuk. Respecteer mijn keuze en laat het hierbij.’

Vince 8 okt:
‘Haha maar je wilde wel een kusje, ja oke, prima.’
‘En dat kan dat je niet geintresseerd in me ben vind dat niet erg. Hoor.
‘Whahaha we laten het hierbij aight?’

Vince wordt vervolgens geblokkeerd als Omani ziet dat hij weer is begonnen met typen…

Reageer op artikel:
The Single Life: Ik heb geen geduld voor domme jongens
Sluiten