Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 22 nov 2016

The Single Life: Waarom single zijn zo fantastisch is

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als je romantische komedies moet geloven, is het vinden van de ‘ware’ het belangrijkste in het leven. Je leven is niet compleet zonder iemand om het mee te delen. Ik ben het daar niet geheel mee eens. Neem me niet verkeerd, ik heb niets tegen relaties, ik ben gewoon van mening dat single zijn iets is waar je onwijs van kunt genieten.

Single zijn betekent dat je ultieme vrijheid hebt. Al helemaal als je geen kinderen hebt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Je kunt doen wat je wilt, wanneer je wilt. En dat is iets wat je moet koesteren, zolang het kan. Treur niet om het feit dat je geen man hebt, vier juist dat je vrij bent.

Voor mij betekent single zijn dat ik het hele bed in beslag mag nemen. Het betekent dat mijn roze vibrator permanent in mijn bed mag wonen. Het betekent dat ik ‘s ochtends de koude restjes uit de koelkast kan eten, zonder een bord te pakken. Het betekent dat ik in mijn meest afzichtelijke, lekkerst zittende kleding mijn teennagels kan lakken, terwijl er een chickflick opstaat.

Single in een badjas op de bank zitten

Voor mij betekent single zijn dat ik kan flirten met wie ik wil. Het betekent dat ik schaamteloos mijn decolleté in de strijd kan gooien als ik sneller geholpen wil worden aan de bar. Het betekent dat ik de hele avond met mijn vriendinnetje kan Facetimen met periodes waarbij we niet eens tegen elkaar praten, maar ons eigen ding doen.

Het is de spanning van een eerste date en de daaropvolgende eerste zoen. Het is schaamteloos hard janken om een aflevering van een guilty pleasure serie. Het is de hele nacht doorfeesten met onbekenden en dan pas om 16:00 uur opstaan. Het is poepen met de deur open. Het is dansen voor de spiegel. Het is nooit een compromis hoeven sluiten.

Het is leren voor jezelf te zorgen. Het is onafhankelijk zijn. Door single te zijn kom je in contact met wat je echt wilt, wat je niet wilt en wie je daadwerkelijk bent. Voor sommigen is dit confronterend, maar ik vind het heerlijk. Ik ken mezelf zo door en door goed, dat ik mijn eigen BFF ben.

‘Come to Paris bitch’ staat op mijn beeldscherm

Maar het is de vrijheid die ik het allerfijnst vind. Ik wil absoluut niet zeggen dat je in een relatie geen vrijheid hebt, maar je gaat al snel rekening houden met plannen van een ander. Als je single bent hoef je alleen maar rekening te houden met jezelf. En als je ‘ja’ durft te zeggen tegen avonturen, dan heb je echt een geweldig leuk leven.

Het is 15:00 uur op vrijdagmiddag en ik voel mijn telefoon trillen. ‘Come to Paris bitch’ staat op mijn beeldscherm. Mijn dynamische duo van homofiele heerlijkheid is weer op pad en wil mij erbij hebben. Ik antwoord met het bericht dat ik zo moet werken. ‘No excuses, check your email’ krijg ik als reactie.

Die gek heeft een ticket voor me geboekt om 8:00 uur op zaterdagochtend. Ik ga morgen blijkbaar naar Parijs en gezien ik vanavond tot 3:00 uur ‘s nachts werk, heeft slapen geen zin. Ik app de mensen, waarmee ik van het weekend had afgesproken, dat ik het niet ga redden en zoek alvast wat spullen bij elkaar voor mijn Parijsreis.

Ik geef hem een klein kusje en bedank hem voor de les

Eenmaal in Parijs aangekomen ga ik rechtstreeks naar het hotel. We verblijven namelijk bijna altijd op dezelfde plek. Eenmaal op de kamer word ik ontvangen door twee blije aapjes die de hele nacht zijn opgebleven. Na een paar uurtjes slaap in het California kingsized bed, ik tussen hen in, maken we ons klaar om Parijs bij de ballen te grijpen.

We pakken een Uber naar Rue Montorgueil, voor rode wijn en een kaasplank. Dit is intussen traditie geworden. De rest van de gewoonlijke Parijs crew schuift aan en niet veel later zijn we vier flessen verder. We gaan door naar een feest in het huis van een kunstenares. We worden hartelijk ontvangen en er wordt direct een fles champagne opengetrokken.

Een van de mannen maakt oogcontact. Hij is de broer van de kunstenares in wiens huis wij zijn. Zijn Engels is niet geweldig, maar zeker beter dan mijn Frans. Hij vertelt dat hij Tangoles geeft, waarop ik zeg dat ik altijd al Tango heb willen leren dansen.

Hij begint lichtjes te smeken dus zeg ik dat ik alleen meega als ik mij niet weer om hoef te kleden

Hij neemt mij mee naar de woonkamer boven en zet daar wat muziek op. Hij laat mij wat pasjes zien en voor ik het weet zijn we een uur aan het dansen. Dit is een van de meest romantische momenten die ik heb meegemaakt. Ik krijg het er zelfs een beetje warm van. We worden verstoord door mijn aapjes die klaar zijn voor het volgende feestje. Ik geef hem een klein kusje en bedank hem voor de les.

Het volgende feest is een club waar we tot 5:00 uur ‘s ochtends blijven. Eenmaal terug in het hotel stap ik onder de douche, trek ik mijn pyjama en badjas aan en kruip ik in bed. Een van mijn aapjes ligt al te slapen, maar de ander zegt dat hij is uitgenodigd voor nog een huisfeestje en vraagt of ik meega.

Ik zeg ‘wat denk je zelf’ en wijs naar mijn outfit. Hij begint lichtjes te smeken dus zeg ik dat ik alleen meega als ik mij niet weer om hoef te kleden. Vervolgens zit Omani om 6:00 uur bij een Parijse schilder thuis in een fluffy badjas en een t-shirt waar ‘Pardon my swag’ op staat.

Als ik na twee dagen weer op Schiphol sta met mijn kleine koffertje, pak ik rechtstreeks de bus naar huis en plof ik neer op mijn bed. Wat een weekend. Ik heb mij weer eens uitstekend vermaakt als single vrouwtje.

Reageer op artikel:
The Single Life: Waarom single zijn zo fantastisch is
Sluiten