Omani McDaniels
Omani McDaniels Column 29 apr 2018

The Single Life: Wanneer je als single relatieadvies geeft

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Ik vind het altijd grappig dat mijn vriendinnen zoveel relatieadvies vragen aan de professionele single. Net zoals het vreemd is dat mensen zonder kinderen advies geven aan ouders. Doe ik trouwens ook vaak genoeg hoor. ‘Misschien moet je je kind geen snoep geven vlak voor het slapengaan. Heb wel eens gehoord dat kinderen daar hyper van worden..’. Wat kan ik zeggen, ik ben gewoon heel wijs. Of het is gewoon logisch nadenken, maar dat eerste klinkt leuker.

dan was diegene misschien wel helemaal niet echt van jou

Bij vriendinnen is het eigenlijk net zo. Als zij om relatieadvies vragen, dan doen ze dat niet omdat ik zoveel ervaring met langdurige relaties heb. Het is omdat ik objectief naar situaties kan kijken en logisch menselijk gedrag begrijp. En terwijl wij vrouwen vaak verborgen betekenissen in achterlijke mannengedrag zoeken, heb ik op jonge leeftijd een geheim ontdekt. Er is geen verborgen betekenis, mannen zijn soms gewoon achterlijk.

En waarom? Omdat wij ze ermee weg laten komen. De helft van de shit die mannen in relaties doen, waar wij ons aan ergeren, blijven ze doen omdat wij het accepteren. En dat weten ze. Ik begrijp het als je even een momentje nodig hebt om bij te komen van deze bitchslap van waarheid. Maar ik heb nog een geheimpje om te delen: je hoeft het niet te accepteren. Als de angst om iemand kwijt te raken zo groot is, dat je geen terechte eisen durft te stellen, dan was diegene misschien wel helemaal niet echt van jou.

Zo komen we bij meidenavond, beter bekend als: drink-wijn-en-zeik-over-mannenavond. Het meest hilarische aan zulke avonden vind ik dat er allemaal grootse beslissingen worden genomen, dat ze van alles niet meer gaan pikken. ‘Ik verdien beter.”Nooit meer laat ik me zo behandelen.’ Vervolgens worden alle grootse beslissingen in nuchtere toestand (of in het vriendjes bijzijn) weer het raam uitgegooid. Gelukkig ben ik niet het type dat graag inwrijft dat ze gelijk heeft. Tenminste niet hardop, in mijn hoofd krijg ik een staande ovatie en worden rozen gegooid.

Ik ben getrouwd met mijn vis, genaamd Fabio

Carolien, Rachelle en ik, zijn wijntjes aan het doen op de bank. Ik draag mijn meest sexy wijndrink outfit, namelijk: een onesie met voetjes en plaatjes van Angry Birds. Ook heb ik een kroon op, want zo ben ik koningin van de wijn. Je kan er altijd op rekenen dat ik redenen kan bedenken om een kroon te moeten dragen.

Carolien was met Joshua getrouwd en Rachelle heeft drie kinderen met Laurence. Ik ben getrouwd met mijn vis, genaamd Fabio, vernoemd naar de langharige man op stoute huisvrouwboekjes. Carolien en Joshua zijn net weer bij elkaar, want het was even uit. De reden daarvoor was, omdat Joshua heel negatief in het leven stond en heel veel moeite had met de verantwoordelijkheid die trouwen met zich meebracht.

Hij miste Carolien toch te veel en besloot toch met het huwelijk door te gaan, maar is er geen jaar later weer vandoor gegaan. ‘Het spijt me, maar ik moest voor mijzelf kiezen.’ Wat een *#*&#Y^%# (dit woord werd terecht gecensureerd) is het ook, ga dan niet trouwen lapzwans. De ceremonie tijdens hun bruiloft was twee en een half uur (!!!) van speeches gericht aan hun familie. Zonder eten of drinken. Dat is twee en een half uur van mijn leven dat ik nooit meer terugkrijg.

Rachelle en Laurence schelen vijftien jaar in leeftijd en hebben drie kinderen samen. Ze begon toen ze 21 was. Laurence is extreem dominant en moet te allen tijde zijn gelijk krijgen. Zij werkt en hij is ‘huisman’ en muzikant. Als zij hem iets vraagt te doen, doet hij het niet. En als ze het nogmaals vraagt of begint met zeuren, dan verdwijnt hij voor de hele dag tot ze haar excuses aanbiedt. Hoe bedoel je emotionele manipulatie.

Hij is een goed mens, die zielsveel om je geeft en je constant laat klaarkomen

Een paar wijntjes verder en ik hoor van Carolien dat ze een nieuwe man in haar leven heeft. Ze durft niet met hem rond te lopen, omdat de meeste mensen niet weten dat Joshua haar verlaten heeft. Ik denk ook dat ze zich een beetje schaamt voor het feit dat deze nieuwe man in een supermarkt werkt, terwijl Joshua een goede baan had. Maar deze nieuwe man is zo lief voor haar. Hij steunt haar, omdat hij weet dat ze het moeilijk heeft met de scheiding. Hij geeft haar onwijs veel liefde én hij geeft iedere avond (meerdere keren) oraal plezier.

‘Omani, wat moeten we doen?’, vragen de dames. Nou deze onesie dragende relatiegoeroe/wijnkoningin gaat jullie wel even vertellen wat jullie moeten doen. ‘Houd op met zeuren! Caro, deze nieuwe man klinkt ge-wel-dig. Whatever dat hij in een supermarkt werkt. Hij is een goed mens, die zielsveel om je geeft en je constant laat klaarkomen. Wees blij dat het universum je een beffend engeltje heeft toegestuurd om je door de pijn van je scheiding heen te helpen.’

‘En jij dametje’, zeg ik tegen Rachelle. ‘Jij moet niet meegaan met zijn manipulatie. Gaat hij dreigen dat hij niet meer thuis gaat komen? Dan komt hij toch lekker niet thuis. En heb je angst dat hij dan in het bed van een ander eindigt? Dan dump je zijn ass. Jij bent een jonge, knappe, geweldige vrouw die alleen het allerbeste verdient. Houd op met genoegen nemen met minder! Als hij zijn hartje niet helemaal honderd procent, if you jump I jump jack, durft te geven, dan moet je doen als Forrest Gump. Run Forrest run.’

De avond eindigt met drie giechelende wijven die de allerslechtste danspasjes ever verzinnen voor een heerlijk jaren 80 hiphop nummer. En de volgende keer zullen we over precies dezelfde problemen praten en zal ik precies hetzelfde advies geven. Want ach, zo is vriendschap.

LEES OOK:The Single Life: Als je als single tussen alle koppeltjes terechtkomt
LEES OOK:The Single Life: Als je als single zomaar in allerlei situaties belandt
LEES OOK: The single life: Als je eigenlijk gewoon niemand een kans geeft
LEES OOK: The single life: Als clichés werkelijkheid worden wanneer je alleen thuiszit op de bank

Reageer op artikel:
The Single Life: Wanneer je als single relatieadvies geeft
Sluiten