Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 12 mei 2016

The struggle is real: 7 dingen die alleen blondines meemaken

Je bent dolblij met je blonde lokken en zou ze voor geen goud inruilen voor bruine haren. Maar élk voordeel heeft zijn ´nadeel´. En deze dingen maak je alleen mee als je blondine bent. The struggle is real:

1. De eeuwige grap: ´dom blondje´

En je lacht als een boer met kiespijn mee. Want nee, deze kende je écht nog niet hoor, ahum. Je bent bijna geneigd om ze eens even te vertellen welke studie je doet, maar je laat het maar gaan. Anders ben je je hele leven bezig.

2. Of wat dacht je van Barbie

En laat Barbie nou eens hartstikke mooi zijn. Blond haar, blauwe ogen, volle lippen, ronde borsten en billen en een geweldige taille. Bedankt voor het compliment dan maar?

3. In de winter is er weinig over van je blonde lokken

Want je frisse blonde lokken zijn in no-time veranderd in een assige donkerblonde kleur. En je voelt je dan heel snel een grijs muisje.

4. Je hebt een haat-liefde verhouding met highlights

Want ze zijn beeldig, vooral in de winter als je haar het goed kan gebruiken. Maar tegelijkertijd is het dodelijk voor je haar, want je haar wordt kwetsbaarder en zal uiteindelijk sneller afbreken. En daarom zit je altijd in het dubio: gezond haar óf mooi haar?

5. Maar ook met de juiste kapper

Want het is een hele missie om een kapper te zoeken die goede highlights kan zetten. Niet alleen de kleur is van levensbelang (je wilt niet met knalgeel haar de deur uitlopen), maar ook de techniek. Een zebrapad op je hoofd is namelijk het laatste wat je wilt. Het moet subtiel, alsof je haar sun kissed is. Leg dat maar ‘s uit.

6. Je krijgt altijd de vraag: ´Is dat je eigen kleur?´

En je legt elke keer uit dat je inderdaad blond bent geboren en een blondine bent, maar dat je wel highlights hebt. En dan beweren ze dat het dus níet je eigen kleur is. Vermoeiende vraag.

7. In het buitenland word je standaard lastig gevallen

Want daar vinden ze het behoorlijk magisch, een meisje met blonde lokken. Je vader heeft al vaak genoeg mannen moeten teleurstellen dat je niet te koop was voor vijftien kamelen…

LEES OOK: Het echte antwoord op: willen mannen liever brunettes of blondines

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The struggle is real: 7 dingen die alleen blondines meemaken
Sluiten