Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 17 jun 2020

Dit wil je weten – Anna Nooshin opent eigen Instagrammuseum in Amsterdam

De bekende influencer Anna Nooshin, opent begin volgende maand haar Instagrammuseum: The Upside Down Amsterdam. Na meer dan anderhalf jaar brainstormen, plannen en zoeken naar de perfectie locatie, is deze droom eindelijk uitgekomen. Van haar én van ons.

Bezoekers kunnen op steenworpafstand van de RAI zich laten onderdompelen in een compleet nieuwe museumervaring. Ben jij ook zo benieuwd? Hier lees je er alles over.

The Upside Down Amsterdam

Het gloednieuwe museum opent op 3 juli en telt maar liefst 1500m2 en 25 kamers en decors. Het mag zichzelf het grooste Instagrammuseum van Europa noemen. Wanneer je binnenkomt verlies je direct het gevoel van onder en boven in een draaiende vortex. Je staat op je kop in de Royal Room, ervaart het leven onder zeeniveau in de Infintiy Room, waarna je de Chocola Shower betreedt in Candyland. En oh ja, goed om te weten: een bezoekje duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.

Diepere betekening

The Upside Down Amsterdam wil ook graag de sociale betrokkenheid activeren en daarmee een diepere boodschap brengen. Er wordt bijvoorbeeld aandacht gevraagd voor ‘vergeten kinderen’, waarmee stichting het Vergeten Kind wordt gesteund. Een supergoed initiatief!

Anna Nooshin vertelt dat het veel meer is dan alleen een museum: “Het is geweldig dat deze droom na jaren eindelijk verwezenlijkt kan worden. Met The Upside Down Amsterdam willen we namelijk zoveel meer neerzetten dan enkel een Instagram waardig museum. We willen een verhaal vertellen over het Nederland van nu en bezoekers en creatieven de kans geven zich volledig in de ruimtes te ontplooien.”

Bron: Jose Woldring (The Media Nanny)

Instagrammusuem

Na Wondr Experience en Youseum is het concept van Anna het derde Instagrammuseum in onze hoofdstad. Het idee van dit soort musea is dat je niet naar kunst kijkt, maar dat je zélf onderdeel bent van het museum. Een stuk interactiever dus.

Enne, ben jij nog op zoek naar de perfecte selfie? Dan ben jij bij The Upside Down aan het goede adres. Je kan je namelijk in de fotogenieke, kleurrijke kamers van The Upside Down Amsterdam, jezelf professioneel laten fotograferen met als doel om dé perfecte selfie te maken.

Kaartje kopen?

The Upside Down is op steenworpafstand van de RAI en is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur. Een kaartje kost € 24,95 en is te koop via de website van het Instagrammuseum.

Lees ook: Dit zijn de black make-up artists die je wilt volgen op Instagram

Reageer op artikel:
Dit wil je weten – Anna Nooshin opent eigen Instagrammuseum in Amsterdam
Sluiten