Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 16 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Like a lady! Zo hoor je je thee écht te drinken op de manier van Queen Elizabeth II

Weer of geen weer: aan thee drinken zijn we vrijwel allemaal verslaafd. We staan ermee op en gaan ermee naar bed en dat blijkt ook nog eens hartstikke goed te zijn voor je stoelgang. Thee is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende smaken waarvan English Breakfast misschien wel de bekendste is. Maar hoe doet de enige echte Engelse queen dat eigenlijk: thee drinken?

Hoewel de Engelse Queen vaak wordt gespot met een glaasje champoepels, staan de Engelsen ook bekend om hun uitmuntende smaak als het gaat om thee drinken. En dat kan volgens de theeleverancier van het Britse koningshuis maar op één manier.

Thee drinken à la Queen Elizabeth II

Omdat jij zelf ook een queen bent (touché) wil jij natuurlijk wel weten hoe jij je thee hoort te drinken zoals ook alle andere royals dat doen. De theeleverancier van het koningshuis van onze westerburen heeft daar een boekje over open gedaan.

Er schijnt maar één manier te zijn waarop je dat doet, en dat leggen de Twinings haarfijn uit. De smaak maakt niet uit, de manier waarop je ‘m trekt en of je de thee over het zakje giet of juist het zakje in de thee laat hangen, is gewoon hetzelfde.

Thee met melk

In Engelse thee hoort eigenlijk melk, yawk zal je denken, want in Nederland zijn we dat niet zo gewend. Volgens de Twining schenk je vervolgens eerst de melk in het kopje en daarna pas het warme water. Op deze manier koelt de thee af in plaats van dat de thee de melk opwarmt. Best wel logisch eigenlijk. Hoelang je de thee moet laten trekken? Vier minuten zou de perfecte tijd zijn volgende de echte theekenners. Geen seconde langer en ook geen seconde korter. Timen dus.

Je giet overigens het water over het theezakje dat al in de pot of je mok hangt. Wel langzaam, fouten kun jij je als royal natuurlijk echt niet verloven. Bon appetea!

Reageer op artikel:
Like a lady! Zo hoor je je thee écht te drinken op de manier van Queen Elizabeth II
Sluiten