Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 24 jan 2018

Zet de waterkoker maar vast aan want thee zorgt voor een boost creativiteit

Eerder kon je al lezen dat koffie drinken ervoor zorgt dat je langer leeft, dat je lever blij wordt en dat het drankje je gelukkiger maakt. Maar theedrinken levert de mens ook genoeg voordelen op.

Zo kan thee zorgen voor wat kilootjes minder, voor het laten verdwijnen van winterse kwaaltjes en voor een boost creativiteit. Ook heel chill.

Een boost creativiteit krijg je zo

Zet je waterkoker maar alvast aan, want nadat je dit gelezen hebt, wil je sowieso een kopje thee. Het blijkt namelijk dat je een boost creativiteit krijgt als je een kopje thee drinkt. Die duurt helaas niet je de rest van je leven, maar wel lang genoeg om er daadwerkelijk profijt van te hebben.

Dit werd vastgesteld door Pekening University. Zij maakten twee groepen studenten en die groepen kregen verschillende testen voorgeschoteld. De ene groep kreeg zwarte thee en de andere groep kreeg een glas water.

Één van de testen was dat de studenten een naam voor een restaurant gingen bedenken. Ook maakten ze een creatief ontwerp van blokken.

Je raadt het al; de theedrinkers scoorden bij beide testen beter. De verschillen waren niet groot, maar ze waren er wel. Thee zal niet bepalend zijn wat betreft creativiteit, maar het kan je wel een beetje helpen.

Nog maar een kopje doen dan?

Reageer op artikel:
Zet de waterkoker maar vast aan want thee zorgt voor een boost creativiteit
Sluiten