Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 2 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

DIY tie-dye met rode wijn – Zó kun je het zelf doen (en geloof ons, dit wil je)

Van een beetje knutselen is nog nooit iemand slechter geworden. Nog fijner als je ook iets creëert wat je daadwerkelijk gaat gebruiken, zoals zelfgemaakte scrunchies óf tie-dyekleding. Tie-dye is helemaal hot én makkelijk om zelf te doen (hallo, nieuwe DIY). Of nou ja, nu kun je het natuurlijk op de ‘normale’ manier doen, maar je kunt het ook met rode wijn doen.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

No joke. We zagen het voorbij komen op TikTok en nu willen we nog maar een ding: DIY tie-dye mét wijn. En NSMBL zou NSMBL niet zijn, als we jou ook niet zouden uitleggen waarom je dit aankomend weekend nog wil gaan doen. Komt-ie.

Tie-dye met rode wijn

Je hebt geen zakjes van Kruidvat nodig of bleekmiddel om tie-dyekleding te kunnen maken, met rode wijn kom je ook al een heel eind. Deze DIY tie dye-variant werkt wel het beste met witte items, dus pak alle witte hoodies, crop-tops, oversized T-shirts en sokken er maar bij.

In principe werkt alles hetzelfde zoals je het normaal bij tie-dye doet (hier vind je een uitgebreid stappenplan): met elastiek zorg je voor het gewenste ontwerp. En dan, dames en heren, is het tijd om de rode wijn erbij te halen. De volgende TikToks laten zien waarom je dit echt wil proberen.

Psst, deel dit artikel met je vriendinnen op Pinterest.

1. Je kunt ondertussen wijn drinken

Eigenlijk zou dit punt alleen al je moeten overhalen, don’t you think? Het leukste aan DIY tie-dye met rode wijn is natuurlijk dat je wijn bij de hand hebt. En aangezien je tie-dyekleding een paar uur moet weken, heb je genoeg tijd om zelf ook te genieten van een wijntje.

@haleyorona7I’ll never have to worry about spilling wine on my sweater again now

♬ original sound – carmencitaaa2121

2. Geef je sweaters een upgrade met tie-dye

Deze TikTok gebruikt hetzelfde audiofragment als de video hiervoor, waarbij wordt gezegd dat je je item – nadat je het hebt laten weken – ook nog even in de oven moet doen. Let vooral ook op het eindresultaat, van de basic sweater is niks meer terug te zien dankzij de tie-dye. Love it.

@lexeatsworldcan you tell I’m bored? ##fyp ##tyedye ##winedye ##quarantine ##wine

♬ original sound – carmencitaaa2121

3. Niet knoeien

Als er iets is wat je niet wil morsen op je eigen kleren, is het wel rode wijn. En geloof ons, bij DIY tie-dye wordt het gegarandeerd een rommeltje. Check NSMBL’s Tess maar klungelen in deze video. In deze TikTok gaat de maker aan de slag in de badkuip. Hoe geniaal? Zo zie je er na die tijd niks meer van terug.

@jvkefromstatefarmAnother wine dye? ##fyp ##workdistractions ##foryoupage ##quarantine ##bored ##siblingcheck ##indoorworkout ##TexansHelpingTexans

♬ Summertime Sadness – ENVÖ

4. Experimenteer met verschillende tie-dye manieren

Speaking of morsen. Je kunt ervoor kiezen om de wijn gewoon over het item te gieten, maar je kunt het ook secuurder aanbrengen door je wijn in een spuitfles te gieten. Handig. En psst, zo verschil je ook de minste wijn, wel zo fijn.

@maddiestohlwine tie dye for the win ##fyp ##foryou ##wine ##diycraft ##quarantinecrafts ##viral

♬ They Call Me Tiago (Her Name Is Margo) – Tiagz

5. Kook je wijn

Heb je geen zin in alle rommel binnenshuis? Dan kun je natuurlijk ook buiten aan de slag gaan met DIY tie-dye. Als je dat doet, heb je waarschijnlijk geen zin om na het weken weer naar binnen te gaan om je item in de oven te stoppen. We get it. Wat je dan ook kunt doen, is je wijn vooraf eerst koken. Volg vervolgens alle stappen en gebruik je gekookte wijn. Laat het weken in een afgesloten zak voor vier tot zes uur en voilà.

@prettywithleeSince Tie Dye is trending how about I show you how it works with red wine ! ##tiktokpartner ##learnontiktok ##diytiedye ##tiedyeshirt ##diyfashion ##hacks

♬ original sound – prettywithlee

Lees ook: DIY: zo maak je van jouw saaie, oude spijkerbroek een ‘distressed jeans’

Reageer op artikel:
DIY tie-dye met rode wijn – Zó kun je het zelf doen (en geloof ons, dit wil je)
Sluiten