Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 16 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is de make-up hack waardoor je ogen groter lijken

Heb je een korte nacht gehad of wil je jouw ogen groter laten lijken wanneer je bijvoorbeeld een bril draagt? Dan is tightlining wellicht de oplossing voor jou. De truc waarbij je eyeliner aanbrengt tussen je bovenste wimperrand wordt al jaren backstage toegepast, maar zien we nu ook voor het eerst in real life terug komen.

Wat is tightlining?

Zeker weten dat je wel eens los gaat met eyeliner (of zelfs niet zonder de deur uitgaat), maar heb je tightlining al wel eens geprobeerd? Met deze techniek breng je met een potlood of kwast eyeliner aan tussen de bovenste wimperrand. Hierdoor lijken je ogen optisch groter en je wimpers meer volume te hebben. Ook benadrukt het de mooie natuurlijke vorm van je ogen. Het valt op het eerste gezicht niet zo op, maar geeft jouw look net die va-va-voom die je soms goed kunt gebruiken.

Tightlining: zo doe je het

Het vergt wat oefening, maar eenmaal onder de knie kan dit jouw make-up geheim worden. Dit zijn de stappen die nodig zijn voor een mooie tightlining.

Stap 1: preppen

Voor je aan de slag gaat met jouw tightlining kun je het beste eerst je wimpers krullen zodat je goed ziet waar ze precies beginnen. Wel zo handig, want straks moet je daar tussen gaan ‘kleuren’. Daarnaast is het goed om met een wattenstaafje je bovenste waterlijn goed droog te maken zodat de kleur niet gelijk vervaagt.

Stap 2: kies je gereedschap

Voor tightlining is de keuze reuze: werk je het liefst met een liquid liner, een oogpotlood of een kwastje? Ben je er nog niet helemaal over uit, oefen dan eerst even met een potlood. Een vloeibare variant is namelijk gevoeliger voor knoeien en eyeliner in je oog is geen pretje.

Zet eerst een paar strepen met het potlood op je hand zodat het alvast een beetje warm en zacht wordt. Dat maakt het een stuk makkelijker om straks aan te brengen op je ogen.

Stap 3: lijntjes trekken

Om de liner aan te brengen kun je het best voor de spiegel gaan zitten waarbij je ellebogen op een kastje leunen. Dit maakt je handen stabieler en scheelt een hoop gedoe. Trek je ooglid omhoog vanaf je wenkbrauwbot (net zoals je bijvoorbeeld lenzen inbrengt) zodat je beter zicht hebt op wat je aan het doen bent. Begin langzaam met het inkleuren van de ruimtes tussen de wimpers. Door het invullen van de bovenste waterlijn krijgt je look meer drama, maar de keuze is aan jou of je dit wil.

Knipper een paar keer en zet opnieuw een laagje om te zorgen dat je geen huid meer tussendoor ziet. Wil je voorkomen dat het gedurende de dag vervaagt, gebruik dan een waterproof formule. Als je klaar bent kun je eventueel voorzichtig met een kwastje een setting powder over de lijn aanbrengen. Wel je penseel eerst even goed uitkloppen op je hand om te voorkomen dat overtollig poeder in je oog terecht komt.

Meer beauty hacks lezen? Check dan deze artikelen: