Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 31 aug 2017

Oeps! We worden tijdelijk doof als we appjes lezen

Je herkent het misschien wel. Je bent in gesprek, ziet vanuit je ooghoek dat je een berichtje krijgt en vervolgens hoor je niets meer. Je bent tijdelijk doof. Maar guess what? Wij zijn ook schuldig én je kunt er niets aan doen.

En als je het zelf niet bent, dan is het je vriendin wel. Vet irritant. Alsof je tegen een boom praat. Wat blijkt? Als je je appjes leest ben je gewoon tijdelijk doof.

What’s happening?

Als je ziet dat je appjes binnen krijgt dan is het super lastig om je telefoon opzij te schuiven. Je wilt meteen up to date zijn en wellicht is het die lekkere boy. Maar je was ook net in gesprek met je collega. Je raakt afgeleid en hebt niets meer door van het gesprek dat je aan het voeren was.

Je gaat je appjes lezen en je brein focust zich op een visuele taak. Dat zorgt ervoor dat je gehoor tijdelijk wordt uitgeschakeld. Onderzoekers aan University College in Londen hebben ontdekt dat die bepaalde doofheid ervoor zorgt dat geluiden op normaal niveau niet meer hoorbaar zijn.

Tijdelijk doof

Als je geluid hoort, wordt dit automatisch naar de hersenen gestuurd. Maar als je aan het WhatsAppen bent of iets anders leest op je telefoon dan maak je het je brein lastig. Je hoort geluid, maar je registreert het niet.

Voor anderen ben je super irritant als je tijdelijk doof bent, maar het kan in het verkeer bijvoorbeeld ook gevaarlijk zijn. Pas daarom goed op. Lees je berichten gewoon niet op een moment dat je eigenlijk bezig moet zijn met iets anders. Niets is vervelender dan tegen een boom praten die niets hoort.


LEES OOK:
Perfect: Dit prachtige hoesje laadt je telefoon op terwijl je danst op een festivalLIFE

Reageer op artikel:
Oeps! We worden tijdelijk doof als we appjes lezen
Sluiten