Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 17 augustus 2018

Deze dingen herken je sowieso als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond

Tijdelijk in het buitenland wonen is best spannend, maar als je het eenmaal gedaan hebt zo bijzonder. Je leert ontzettend veel over jezelf, spreekt nu misschien wel een nieuwe taal en hebt allerlei herinneringen gemaakt die je nooit meer zult vergeten.

De reist boeken, de overnachtingsplek regelen en misschien wel werk vinden; pas als je op je bestemming bent aangekomen kan het genieten beginnen. Deze dingen herken je sowieso.

1. Tijdelijk in het buitenland wonen? Dan ben je daarna relaxter

Eerst kon je om het minst of geringste al in de stress schieten. Maar na je soloreis ben je ineens helemaal zen. Je hebt geleerd meer in het moment te leven en staat daardoor een stuk rustiger in het leven.

2. Kroketten en kaas zijn je nieuwe favoriet

Eerst was het buitenlandse eten een groot feest. Maar op den duur begon je de frikandellen, haringen en hagelslag te missen. Om over het simpele broodje kaas maar te zwijgen. Sinds je weer in Nederland woont, kun je dan ook geen genoeg krijgen van al dit traditionele Hollandse voer.

3. Je beseft de waarde van familie meer

Het wonen in het buitenland was super, maar soms was je ook eenzaam. Op die momenten miste jij je familie erg. En daardoor ben je de waarde van familie en goede vriendin dichtbij nog meer gaan inzien.

4. Je maakt gemakkelijker contact

Omdat je in je uppie op reis ging, werd je gedwongen om contact te maken met wildvreemden. Deed je dit niet, dan had je geen aanspraak. En dat heeft veel veranderd. Want waar je vroeger best introvert was, stap je nu veel gemakkelijker op onbekenden af.

5. Je wilt nú alweer op reis

Jouw buitenlandse avontuur heeft je tot een ander mens gemaakt. Je spreekt een andere taal en je bent erachter gekomen dat jij je prima kunt redden in je eentje. En dat heeft als gevolg dat je nu alweer aan het mijmeren bent over je volgende trip. Misschien nog maar een reis boeken?

Zomerliefhebbers! Er komen nog VIER warme zomers aan

 

Reageer op artikel:
Deze dingen herken je sowieso als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond
Sluiten