Tijdnood? Zo upgrade je je make-up look in no time naar een partylook

Tijd tekort en een feestje voor de boeg? Eigenlijk is er dan geen tijd meer voor je make-up. Oké, twee minuten dan. Zo tover je je dag make-up om naar een avondlook zonder alles opnieuw te hoeven doen:

Fris je foundation op

Je hoeft geen nieuw laagje aan te brengen, maar je kunt het wel opfrissen. Spray een waterspray over je gezicht en laat dit een paar minuutjes intrekken. Door een waterspray te gebruiken voorkom je dat een nieuwe laag make-up er droog uit gaat zien. Vervolgens kun je een compact poeder gebruiken om bepaalde gedeeltes op je gezicht bij te werken.

Leg de focus eens ergens anders op

Je kunt je look gemakkelijk opfrissen door eens ergens anders de focus op te leggen. Wij doelen hier uiteraard niet op je ogen of mond, maar ga eens voor je wenkbrauwen. Breng getinte wenkbrauwgel aan en stip een beetje highlighter onder je wenkbrauwen. Je hebt direct een open, opgefriste blik die klaar is voor een feestje.

Ga voor smudged eyeliner

Heb je niet veel tijd om je oogmake-up bij te werken? Kies dan voor een zacht, zwart oogpotlood. Breng deze aan de buitenste kwart van je oog aan, aan de boven- en onderkant.Smudge de eyeliner met je vingers of een wattenstaafje. Als het goed is, duurt dit ritueeltje maar ongeveer een minuut en in combinatie met een nude lipkleur staat het werkelijk waar prachtig.

Felle lip

Liever de focus op je lippen? Een felle lipkleur is bijna altijd je redding als je je snel klaar moet maken voor een feestje. Omdat het niet heel makkelijk is aan te brengen, kun je kiezen om het aan te brengen als een lipstain. Dep de lipstick op je lippen en veeg hem vervolgens nog voorzichtig uit met je vingers. Zo lijkt het net alsof je lippen van zichzelf die kleur hebben én het blijft de hele avond zitten. Score.

Crème oogschaduw

Als je oogschaduw wilt aanbrengen, maar niet veel tijd hebt is de oplossing daar: crème oogschaduw. Je kunt het gemakkelijk met je vinger aanbrengen, want het hoeft niet zo precies. Maar het ziet er wel ontzettend mooi en glamorous uit. Aanrader is wel om een primer eronder te doen of de oogschaduw mee te nemen want crème gaat snel glijden als je het warm hebt van het dansen.

Reageer op artikel:
Tijdnood? Zo upgrade je je make-up look in no time naar een partylook
Sluiten