Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 15 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

WOW: deze TikTokker verft haar snor om een statement te maken

Sommige vrouwen hebben een snor. There, we said it. Die kleine haartjes in verschillende kleuren boven je lip, is niks raars. Kira Upin denkt daar net zo over. Zij deelde op TikTok een filmpje waarop ze heel veel commentaar kreeg. Over jawel, haar snor.

Reden genoeg voor Kira om haar snor te verven. “Bye haters“.

Kira verft haar snor

Het begon dus allemaal met een video waarin Kira dicht op de camera de tekst van “Special” lipsynchroniseert. De video kreeg bijna honderdduizend likes en vele reacties binnen een paar dagen. En onder die reacties zaten ook een paar gemene: “high testosterone” of “shoulda done a study on that mustache holy cow“.

Reden genoeg voor Kira om een nieuw filmpje te gaan maken, dit keer met wat comments in beeld en haar hand voor haar mond. En daar was-ie: dé reveal. Kira laat haar snor zien. Zwarte snor, want die heeft ze geverfd. “Bye haters“, zegt ze als ze de camera omdraait.

@kirayoop

Say it’s fake I dare you #foryoupage #mustache #inyourface #familystorytime #AXEfingersdown #AlmondWalk

♬ original sound – KIRA

Statement

De TikTokker besloot haar snor te verven om de haters natuurlijk te dissen, maar ook om een statement te maken. Volgens haar wordt schoonheid nog steeds gedefinieerd door de media. De bebaarde vrouw is volgens haar nog steeds een circusact. Gezichts- en lichaamshaar wordt als iets vies beschouwd. Sterker nog, vele vrouwen spenderen veel uren (én geld) aan het feit om er vanaf te komen (guilty).

Inmiddels is haar snor al zwart, roze én blauw geweest. Met deze actie hoopt ze het vrouwelijke schoonheidsideaal in twijfel te trekken en haar eigen onzekerheden te omarmen. Want waar ze nu vrede heeft met haar snor, was dat op de middelbare school wel anders.

Groot succes

En raad eens? Kira lijkt succes te hebben bij de kijkers. Inmiddels heeft ze vele meer volgers en krijgt ze een miljoen likes voor video’s waar De Snor een rol in heeft.

“I’m breaking the stigma that women don’t grow mustaches by posting videos and dyeing mine different colors. Facial hair is natural, with or without a hormone imbalance. Regardless of whether or not women decide to remove their facial or body hair, the choice should be made on an individual level, not a societal one,” legt ze uit aan Allure.  Go Kira!

Reageer op artikel:
WOW: deze TikTokker verft haar snor om een statement te maken
Sluiten