Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 1 jun 2020

Sportieve meiden opgelet: 8 leuke TikTok-workouts die jou en je huisgenoten een oppepper geven

Grote kans dat de bank je lievelingsplek is, omdat je daar altijd lekker kunt chillen en urenlang op je telefoon zit te scrollen. Maar eerlijk is eerlijk, het is af en toe toch echt beter om op te staan en je dagelijkse beweging te gaan omarmen. Het enige dat je nodig hebt, is de juiste motivatie en de juiste challenge. En die kun je vinden in TikTok-workouts, jawel.

TikTok-workouts kunnen de inspiratie zijn die je nodig hebt. Trommel je huisgenootjes op, want hoe meer mensen, hoe meer vreugd.

TikTok-workouts

Hoe vermakelijk het ook is om TikToks te bekijken, het echte plezier zit natuurlijk in de challenge om het zelf te proberen. En dan hebben we het niet alleen over TikTok-dansjes. Het is hoog tijd om eens van start te gaan met een van deze acht TikTok-workouts. Het beste van dit alles is dat je zelf mag weten waar en wanneer je deze workouts kunt uitvoeren.

TiKTok is van alle markten thuis. Je kan zowel voor een challenge voor je armen als een challenge om je conditie op te krikken terecht. Laat vooral je liefje met je meedoen voor leuke trainingsvideo’s voor koppels. Je kan natuurlijk ook lekker al je huisgenootjes optrommelen. Wat je ook doet, weet dat alle uitdagingen leuk zijn die op je pad zullen komen.

1. De #BoxChallenge

Regel hierbij een partner die sterk is en er tegelijkertijd ook nog eens hot uit ziet. Het oog wil natuurlijk ook wat;-). Begin in de plankpositie. Vervolgens gaat de persoon aan de onderkant rechtop zitten waardoor jullie samen een vierkant vormen.

@allisonholkerbossCouple workout ##boxchallenge ##thebosshouse ##homeworkout @twitchtok7♬ Lose Control – Meduza & Becky Hill & Goodboys

2. De #SpeedRunChallenge

Heb je geen loopband? Geen probleem! Je kunt deze #Speedrunchallenge proberen, waarbij je op zijn plaats op het ritme rent terwijl je steeds sneller beweegt. Appeltje eitje toch?

3. De pushup #ToosieSlideChallenge

Je kent vast wel de dansversie van de #ToosieSlideChallenge, maar het volgende niveau is de pushup-versie. Met zowel je armen als benen in een plankpositie, volg je de tekst terwijl je je rechtervoet omhoog doet en vervolgens je linkervoet verschuift.

4. De #PlankChallenge

De #PlankChallenge is een superleuke workout om te proberen met je liefje of bestie. Het kan een paar pogingen kosten om alle stappen onder de knie te krijgen en alles ook nog volledig gesynchroniseerd, maar het eindresultaat is heel erg leuk en mag er zeker wezen.

@niasioux##plankchallenge with my big bro @evan_frazier16haha♬ #PlankChallenge – chisa2122

5. De #OneHandTwoHandChallenge

De #OneHandTwoHandChallenge is een andere leuke plank-dans die je met je vrienden of huisgenoten kunt doen. Volg de instructies in het nummer “Hit The Rollie”, zodat je zowel je benen als armen beweegt. Er is ook een staande dansversie die je kunt bekijken.

6. De #Pushup-level-up challenge

Net als de #ToosieSlide heb je misschien de originele #LevelUpChallenge gezien die je met je huisdieren kunt doen, maar er is ook een trainingsversie die je met je liefje kunt proberen. Op het ritme van “Level Up” van Ciara doe je pushups.

7. De #Cupidshuffle plank challenge

De “Cupid Shuffle” is een leuke line dance voor verjaardagsfeestjes en bruiloften, maar nu is het ook een geweldige planktraining die je thuis kunt proberen. Het enige dat jij hoeft te doen, is de instructies in het nummer volgen, maar deze keer terwijl je de plankpositie aanneemt.

8. De #DragonFlag challenge

De #DragonFlagChallenge ziet er echt gaaf uit. Als je de dragonflag niet kent, is het goed om te weten wat de basis is. De basis van deze challenge is om de onderste helft van je lichaam in de lucht te tillen. Dat betekent dat je ook wat steun voor je armen moet vinden als je dit thuis doet.

Lees ook: Dit zijn de fijnste indoor sportschoenen voor een thuisworkout (inclusief bijpassende workouts)

Reageer op artikel:
Sportieve meiden opgelet: 8 leuke TikTok-workouts die jou en je huisgenoten een oppepper geven
Sluiten